Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Τυφλή ελεφαντίνα εκστασιάζεται, όταν ο πιανίστας παίζει για αυτήν Μπαχ

 
Ταϊλάνδη, στο κέντρο διάσωσης ζώων "Elephants World",  όπου βρίσκουν καταφύγιο άρρωστοι, ηλικιωμένοι και ανάπηροι ελέφαντες, ένας πιανίστας διατηρεί τα ζώα ήρεμα και ευτυχισμένα, παίζοντας για αυτά κλασική μουσική.
Ο 57χρονος Βρετανός πιανίστας Paul Barton από το East Yorkshire, ζει στο καταφύγιο με τη σύζυγό του Khwan και εκεί φροντίζουν 28 ελέφαντες.
Ο Barton παίζει καθημερινά απαλά κομμάτια κλασικής μουσικής στο πιάνο, για να αισθάνονται γαλήνη, αυτά τα άγρια ζώα.
Το πιάνο βγαίνει έξω στα βουνά και οι παραστάσεις του είναι απόλυτα φυσικές, χωρίς περιορισμούς, ώστε τα ζώα να δραστηριοποιούνται περισσότερο και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.
όπως αναφέρει ο πιανίστας, συνήθως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, από την αρχή εκτέλεσης ενός μουσικού κομματιού, μπορεί να καταλάβει και να πει εάν ένας ελέφαντας αρέσει τη συγκεκριμένη μουσική του επιλογή, ή όχι.
όπως λέει: "αυτοί οι ελέφαντες στέκονται κοντά σας και υπάρχει μια σύνδεση που δεν εξηγείται με λόγια"

σε ένα κλιπ κατέγραψε την απίστευτη στιγμή, που καθώς παίζει στο κλασικό πιάνο κομμάτι του Μπαχ,  η τυφλή 62χρονη ελεφαντίνα  Lam Duan  (που σημαίνει "δέντρο με κίτρινα λουλούδια") κάνει χορευτικές κινήσεις και μοιάζει να πέφτει σε έκσταση, καθώς αγκαλιάζει με την προβοσκίδα της το πιάνο.
Στο κλιπ, που γυρίστηκε στο Elephants World στην Ταϊλάνδη, ο Paul Barton εξηγεί ότι η ελεφαντίνα Lam Duan είναι τυφλή για πολλά χρόνια
 Ο κ. Barton δήλωσε:   "συνάντησα για πρώτη φορά την Lam Duan, όταν ήρθε στο Elephants World το 2012,   είναι πολύ ανήσυχη, αν και τυφλή διανύει μεγάλες αποστάσεις μέσα στο καταφύγιο, όταν παίζω μουσική για αυτήν, σταματά να είναι ανήσυχη και ηρεμεί."
Η Lam Duan πέρασε τα πρώτα 20 χρόνια της ζωής της, εργαζόμενη στο εμπόριο ξυλείας, προτού περάσει άλλα 10 στη βιομηχανία πεζοπορίας.
Τα επόμενα 30 χρόνια τη φρόντισε ένα ζευγάρι ιδιοκτητών, πριν μεταφερθεί στο Elephants World.
Τώρα ζει στο κέντρο διάσωσης όπου ο κ. Barton παίζει μουσική στα ζώα, με την ελπίδα ότι η ζωή τους θα ομορφύνει λίγο περισσότερο, μέσω αυτής της δραστηριότητας.
Ο κ. Barton ανέβασε το βίντεο στο κανάλι του YouTube για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.
 πηγή 17-7-18
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5963699/Incredible-moment-blind-Thai-elephant-dances-sways-classical-piano-music.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: