Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

Η ιστορική βελανιδιά της Αγκάθα Κρίστι κατέρρευσε λόγω καύσωνα, στην Αγγλία

 Αγγλία,  Devon, στην πόλη Torquay, στο Barton Cricket Club, η ιστορική βελανιδιά «Agatha Christie Oak», που η Αγγλίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Agatha Christie, καθόταν στη σκιά της και παρακολουθούσε παιχνίδια κρίκετ, έπεσε θύμα του καταστροφικού καύσωνα του 2018.
Η Agatha Christie ( που δημιούργησε τους αγαπημένους ήρωες αστυνομικούς Miss Marple και Hercule Poirot) καθόταν κάτω από την περίφημη βαλανιδιά, για να παρακολουθεί παιχνίδια κρίκετ (όπου συμμετείχε ο πατέρας της Frederick)  στην πατρίδα της στο Torquay, Devon, σε απόσταση 200 μέτρα από το πατρικό της σπίτι.
το δένδρο που βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Barton Cricket Club, υποφέρει εδώ και χρόνια από δυο μύκητες που καταστρέφουν το ξύλο του, σύμφωνα με δήλωση του συμβουλίου του Torbay.
Το συμβούλιο του Torbay συνεργάστηκε με τον σύλλογο κρίκετ και εμπειρογνώμονες των δέντρων για να τη διατηρήσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Αφού αφαιρέθηκε η άσφαλτος από τη βάση του δένδρου, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες  στον περιβάλλοντα χώρο του. Δημιούργησαν ένα περιβάλλον δασικής έκτασης, για να βελτιώσουν την υγεία του και τοποθέτησαν προστατευτικό φράκτη για να μειώσουν την στάθμευση αυτοκινήτων κοντά του.

Δυστυχώς οι προσπάθειες για τη διατήρησή της περίφημης βαλανιδιάς απέτυχαν και το συμβούλιο του Torbay ανακοίνωσε την κατάρρευση του. Μεγάλο μέρος του δένδρου (πάνω από το 50%) κατέρρευσε και το υπόλοιπο τμήμα του είναι ορατά άρρωστο, σε αποσύνθεση. έτσι, πρέπει τώρα να απομακρυνθεί τελείως, για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Ο Jim Parker, πρόεδρος του συλλόγου κρίκετ, δήλωσε ότι βρίσκονται σε μεγάλη θλίψη που το παλαίμαχο αγγλικό δένδρο, που βρίσκεται στο σήμα της λέσχης τους, κατέρρευσε από τη ζέστη και την ξηρασία.
Η λέσχη επιθυμεί να φυτευτεί ένα νέο δέντρο και ελπίζει επίσης να χρησιμοποιήσει κάποιο από τα ξύλα της ιστορικής βαλανιδιάς, για να δημιουργήσει ένα μνημείο - ίσως έναν πάγκο - αφιερωμένο στην Christie και στην περίφημη «Agatha Christie Oak» βαλανιδιά.

Το συμβούλιο του Torbay πρόσθεσε: κατά τη διάρκεια των ετών έχουμε κάνει ό, τι καλύτερο μπορούσαμε για να διατηρήσουμε αυτό το ιστορικό δέντρο . Η Agatha Christie (Nickname: Queen of Mystery or Queen of Crime)  καθόταν κάτω από αυτό το δέντρο, παρακολουθούσε και σκόραρε το αγαπημένο καλοκαιρινό άθλημα του κρίκετ.
πηγή 18-7-18
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5967149/Agatha-Christie-oak-collapses-heatwave-disease-ravaged-mighty-oak.html

Η βελανιδιά αποτελεί διαρκές έμβλημα της δύναμης, της αρχαίας σοφίας και της επιβίωσης. Πολλά έθνη  ανάμεσα στα οποία  η Γερμανία και η Αγγλία- επέλεξαν την ισχυρή βελανιδιά ως εθνικό δένδρο.
(The Oak Spirit ) αποτελεί μυστικιστικό σύμβολο της αλήθειας και της γενναιότητας. Το πνεύμα της βελανιδιάς θεωρείται ότι παρέχει προστασία στους ηγέτες και τους πολεμιστές.
αντιπροσωπεύει την απόλυτη φιλοξενία και την ασφάλεια.
το βελανίδι μπορεί να εκπροσωπεί την κοινότητα, τη θρησκευτική αρετή και την προνοητικότητα.
το πνεύμα της βελανιδιάς καθοδηγεί το μονοπάτι ανάμεσα στους κόσμους, λειτουργεί ως Πύλη για τα αρχαία πνεύματα, τους προγόνους και τα Ακασικά αρχεία.
Οι ρίζες της είναι στο έδαφος και τα κλαδιά της φτάνουν στον ουρανό, είναι σύμβολο του ρητού "όπως επάνω, έτσι και κάτω, όπως κάτω, έτσι κι επάνω." «Ως εν τω ουρανώ και επι της γης».
(αρχή της αντιστοιχίας) Το ηλιακό σύστημα αντανακλάται στο άτομο. Ο Μακρόκοσμος του Σύμπαντος αντανακλάται στον Μικρόκοσμο του Ανθρώπου.
Η μαγική βελανιδιά εμφανίζεται σε πολλά αρχαία ξόρκια, γοητείες και ερωτικές οδηγίες.το βελανίδι ενεργεί ως φυλαχτό κατά της ασθένειας και το ξύλο βελανιδιάς λένε ότι φέρνει καλή τύχη, εφόσον όμως ζητηθεί εκ των προτέρων η άδεια του δένδρου-
στις βελανιδιές αποδίδονται μαγικές ιδιότητες.
αν κάποιος ονειρεύεται ότι ξεκουράζεται κάτω από μια βελανιδιά προβλέπεται να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και πλούτο, και τα όνειρα για μια πεσμένη βελανιδιά προκαταλαμβάνουν την απώλεια της αγάπης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: