Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

Διαφημιστικό κλιπ της Mars, μας ενθαρρύνει να παίζουμε παιχνίδι, που αυξάνει τον κίνδυνο πνιγμού

ένα νέο μικρό διαφημιστικό βίντεο κλιπ της εταιρείας "Mars Wrigley Confectionery, chocolate treat's manufacturers" (θυγατρική της οικογένειας εταιρειών "Mars Incorporated" ) για τα σοκολατάκια (τραγανιστές μπαλίτσες βύνης με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος) Maltesers, λέγεται ότι προωθεί μια επικίνδυνη συμπεριφορά, καθώς ενθαρρύνει τους καταναλωτές να παίζουν ένα θανατηφόρο παιχνίδι με τρόφιμα, που μοιάζει με το tiddlywinks.
https://www.youtube.com/watch?v=P1kUqZd3RRM
στο κλιπ που αναρτήθηκε στο YouTube, δυο φίλοι που κάθονται σε ένα coffee shop παίζουν tiddlywinks με τα σοκολατάκια Maltesers.
ένα άτομο ρίχνει (εκτοξεύει) παιχνιδιάρικα μια μπαλίτσα Maltesers, στο στόμα της φίλης του, σαν να παίζουν tiddlywinks.
Η κ. Emma Hammett ειδικευμένη στις πρώτες βοήθειες (qualified nurse and first aid trainer) αναφέρει στο δικό της blog, "First Aid for Life"   ότι οι άνθρωποι κινδυνεύουν να πνιγούν εάν ρίξουν φαγητό, ο ένας, στο στόμα του άλλου.
Η προσπάθεια που κάνει ο παίκτης, στο διαφημιστικό κλιπ για τα Maltesers, στην πραγματική ζωή, θα μπορούσε να είναι ένας δυνητικά θανατηφόρος κίνδυνος πνιγμού.
Προειδοποιεί ότι το 85% όλων των θανάτων που προκαλούν πνιγμό προκαλούνται από τρόφιμα και, ενώ το παιχνίδι τίθεται ως ακίνδυνη διασκέδαση, θα μπορούσε εύκολα να πάει στραβά.
Αλλά η εταιρεία γλυκών Mars, "αντιλέγει" ότι το κλιπ είναι ‘lighthearted’ και 'playful'.
Η γυναίκα στο κλιπ, παγιδεύει το σοκολατάκι (μπίλια) στη γλώσσα της και το τρώει, αλλά το παιχνίδι μπορεί να μη κυλάει πάντα τόσο ομαλά και οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν να παίζουν με το φαγητό, είπε η κα Hammett.
Δήλωσε στο MailOnline: "Η νέα παιχνιδιάρικη διαφήμιση για τα "Maltesers chocolate buttons" παρουσιάζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι που αυξάνει τον κίνδυνο πνιγμού.
Δείχνει ότι κάποιος παίζει tiddlywinks και τινάζει μια μπίλια σοκολάτας κατ 'ευθείαν στο στόμα ενός κοριτσιού."
Λέει ότι οτιδήποτε ρίχνεται στον αέρα, για να το πιάσει κάποιος με το στόμα του, αποτελεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη δραστηριότητα.
Περισσότεροι από οκτώ στους 10 θανάτους που προκλήθηκαν από πνιγμό - το 85% - οφείλονται στη συσσώρευση τροφής στον αεραγωγό (windpipe,  σωλήνα που αρχίζει από τη μύτη και το στόμα και εκτείνεται διαμέσου του φάρυγγα) δήλωσε η κα Hammett
Οι άνθρωποι πνίγονται όταν κάτι καταλήξει και μπλοκάρει  την τραχεία τους  – the windpipe in the throat –  και σταματήσει τον αέρα που πάει στον πνεύμονα.
Παρόλο που μπορεί να σταματήσει με την αφαίρεση του μπλοκαρίσματος, ο πνιγμός μπορεί να σκοτώσει εάν οι άνθρωποι δεν αρχίσουν να αναπνέουν ξανά γρήγορα - η μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη μπορεί να ξεκινήσει μέσα σε λίγα λεπτά από την απώλεια οξυγόνου.
"Γνωρίζουμε ήδη ότι ορισμένα τρόφιμα είναι κλασικοί κίνδυνοι πνιγμού λόγω του μεγέθους και του σχήματος τους, όπως τα σταφύλια."

Ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν ότι η σοκολάτα και τα γλυκά μπορούν επίσης να προκαλέσουν κινδύνους πνιγμού για τον ίδιο ακριβώς λόγο - έχουν το τέλειο σχήμα και το μέγεθος για να προκαλέσουν απόφραξη του αεραγωγού, με την εισρόφηση τεμαχίου τροφής στο λάρυγγα.
«Τα περιστατικά πνιγμού μπορούν να συμβούν γρήγορα και να είναι εξαιρετικά ανησυχητικά.

«Πολλά ατυχήματα με πνιγμό συμβαίνουν απλά αν έχεις κακή τύχη. Το να παίζεις στοχεύοντας παιχνίδια με γλυκά αυξάνει απλώς τον κίνδυνο να συμβεί το κακό. "
Ωστόσο οι κατασκευάστρια εταιρεία της σοκολάτας Mars Wrigley Confectionery, διαφωνεί ότι η διαφήμισή της προωθεί την επικίνδυνη συμπεριφορά.
εκπρόσωπος είπε ότι το σύντομο κλιπ είναι μέρος μιας ευρύτερης σειράς ταινιών, που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να δείχνουν την παιχνιδιάρικη πλευρά τους, με τα σοκολατάκια MALTESERS®.
"ενθαρρύνουμε τους καταναλωτές μας, να απολαμβάνουν τα προϊόντα μας και πάντα ακούμε τα σχόλια τους, σχετικά με τη διαφήμισή μας."

 οδηγίες από τη First Aid for Life
Αποφεύγουμε παιχνίδια ή διαγωνισμούς που αφορούν τρόφιμα.
Το δημοφιλές παιχνίδι 'Chubby Bunny' στο οποίο πολλές marshmallows γέμιζαν το στόμα, αποδείχθηκε μοιραίο.
Η συζήτηση, το γέλιο ή το κλάμα με κάτι στο στόμα μας μπορεί επίσης να μας οδηγήσει σε πνιγμό
πηγή 20-7-18
http://www.dailymail.co.uk/health/article-5973883/First-aid-expert-slams-deadly-game-new-advert-Maltesers-Buttons.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: