Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

΄Εξι λιοντάρια σφαγιάστηκαν για τελετές μαύρης μαγείας, στη Νότια Αφρική. Δύο από τα λιοντάρια ήταν σπάνια αλμπίνο άτομα και άλλα δύο ήταν μωρά λιονταράκια

Νότια Αφρική, στο πάρκο Wildlife Park του Mystic Monkeys & Feathers, βόρεια της Pretoria, πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής.
Έξι λιοντάρια σφαγιάστηκαν άγρια για να χρησιμοποιηθούν τα μέρη του σώματος τους, σε τελετές μαύρης μαγείας.
Η 55χρονη ιδιοκτήτρια του πάρκου άγριας φύσης Christa Saayman, βρήκε έντρομη τέσσερα λιοντάρια αποκεφαλισμένα, με ακρωτηριασμένα τα άκρα τους και επίσης σκοτωμένα τα δυο μικρά λιονταράκια τους.
Δύο λευκά λιοντάρια που ονομάζονταν Aslem και Aiden, που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες, γνώρισαν έναν τρομακτικό θάνατο,
όπως και το καστανό λιοντάρι Sussie, η λιονταρίνα Jessie και τα δύο μικρά τους λιονταράκια.
Η εταιρεία ασφαλείας Hi-Risk Unit λέγεται ότι βρίσκεται στα ίχνη των δολοφόνων και προσφέρει μια ανταμοιβή £ 15,000 για πληροφορίες.
Μια αστυνομική περιπολία κυνηγησε μια ομάδα ύποπτων ανδρών, μακριά από την περίφραξη του πάρκου.
ένα σακίδιο που έπεσε κατά λάθος από τους ύποπτους και περιείχε ρούχα, που οι άλλοι εργαζόμενοι αναγνώρισαν ότι ανήκαν σε συνάδελφό τους
που έκτοτε εξαφανίστηκε.
Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής, που ερευνά, δήλωσε ότι οι ύποπτοι έριξαν δηλητηριασμένα κοτόπουλα  πάνω από τους ηλεκτρικούς φράχτες για να σκοτώσουν τα έξι λιοντάρια.
Η Christa είπε: «Κανένας από τους φράχτες δεν παραβιάστηκε και παρέκαμψαν τους ηλεκτρικούς φράχτες, έτσι είμαι πεπεισμένη ότι είναι μια εσωτερική δουλειά, αλλά η εταιρεία ασφαλείας μας έχει πολλές πληροφορίες.
"αυτά τα λιοντάρια ζούσαν εκεί από μωρά, μεγάλωσαν με μπιμπερό και μετά σφαγιάστηκαν από αυτά τα κτήνη, που θα χρησιμοποιήσουν τα οστά, τα νύχια και τα δόντια τους για πρακτικές μαύρης μαγείας.
Η εκπαιδεύτρια (Lion whisperer) Charmaine Joubert, δήλωσε συντετριμμένη από αυτή την απώλεια.
Η αστυνομία της Limpopo δήλωσε ότι ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.
Μια παραδοσιακή θεραπεύτρια  από τη Limpopo, που διατηρεί την ανωνυμία της,δήλωσε: «Τα μέρη του σώματος των λιονταριών χρησιμοποιούνται για να κάνουν ισχυρό muti, που είναι ένα φίλτρο μαγείας για να λύσουν ξόρκια.
«Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την προστασία ενός ατόμου από ασθένεια ή για να γίνει ισχυρό ή ανθεκτικό.
«Μπορεί επίσης  να χρησιμοποιηθούν από ένα άτομο για να τρομάξει τους εχθρούς του ή να τους προστατεύσει από επίθεση, ακόμα είναι δυνατόν να φτιάξουν μαγικά φίλτρα για να κάνουν κάποιον ισχυρό και σεβαστό πρόσωπο..."

Η Kelly Marnewick από το Ίδρυμα για την Άγρια Ζωή (Endangered Wildlife Trust) παρακολουθεί στενά τα ακρωτηριασμένα λιοντάρια, που σκοτώνονται σε ιδιωτικές εκμεταλλεύσεις και καταφύγια,
είπε: "Κυρίως είναι τα νύχια, τα κεφάλια και τα δόντια των λιονταριών που θέλουν να πάρουν οι λαθροθήρες"
"Το 2017 υπήρχαν 22 αιχμάλωτα λιοντάρια στα αγροκτήματα όπου σιτίζονταν, είναι εύκολο να τα σκοτώσουν και να τα ακρωτηριάσουν εκεί."
Φοβόμαστε ότι τα οστά των λιονταριών χρησιμοποιούνται επίσης για να αντικαταστήσουν τα πολύ σπανιότερα οστά τίγρης στη Νοτιοανατολική Ασία και διακινούνται λαθραία για χρήση σε παραδοσιακά φάρμακα.
Ένας πλήρης σκελετός λιονταριού μπορεί να αγοραστεί στη Νότια Αφρική για £ 1000 αλλά στο Βιετνάμ αξίζει £ 50.000 και ξεχωριστά τα νύχια και τα δόντια του, είναι πολύτιμα.

Τον Απρίλιο, ο 48χρονος ιδιοκτήτης του πάρκου λιονταριών, Gert Claasens, 48 ​​ετών, βρήκε τρία σφαγιασμένα, αποκεφαλισμένα  και ακρωτηριασμένα λιοντάρια και άλλα τρία τα είχαν απαγάγει για να σφαγιαστούν αργότερα στο Petrus Steyn, στο Free State.

Τον επόμενο μήνα, ο 32χρονος Justin Fernandes, 32 ετών, βρήκε τρία λιοντάρια και μια σπάνια "golden tabby"  τίγρη  που είχαν σφαγιάσει λαθροκυνηγοί στο πάρκο Jugomaro Predator Park στο Limpopo για τα μέρη του σώματος τους.

Η 55χρονη Christa,  διατηρεί άγρια ζώα σε ένα πάρκο 1000 στρεμμάτων, όπου ζουν 53 τίγρεις και 10 λιοντάρια μαζί με 350 πιθήκους και πουλιά.
πηγή 3-7-18
https://www.the-star.co.ke/news/2018/07/03/six-lions-butchered-for-black-magic-in-south-africa_c1781199

Δεν υπάρχουν σχόλια: