Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Eπιδίωξη των ισλαμοφασιστών της Θράκης είναι ο εκφοβισμός των χέστηδων κολοελλήνων

ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ
Τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει ένα θέμα σχετικά με κάποια παιδιά μουσουλμάνων τα οποία επειδή δεν φοίτησαν σε νηπιαγωγεία δεν μπορούν να γραφτούνε στα μειονοτικά δημοτικά, καθώς ο νόμος ζητά πιστοποιητικό φοίτησης σε νηπιαγωγείο.

Η πλειοψηφία των γονέων που έχουν το πρόβλημα, εσκεμμένα δεν τα έστελναν στα κρατικά νηπιαγωγεία διότι ζητούσαν να δημιουργηθούν μειονοτικά δίγλωσσα (τουρκικά-ελληνικά) νηπιαγωγεία. Προς αυτή την κατεύθυνση τους εξωθούσαν όλοι οι τουρκόφρονες ηγέτες στην ελληνική Δυτική Θράκη.Από τους βουλευτές και τους ψευτομουφτήδες μέχρι τους δημοσιογράφους-φερέφωνα της Άγκυρας και ίδιο τον πρόξενο. Τώρα λοιπόν που ήρθε η ώρα τα νήπια να εγγραφούν στα μειονοτικά δημοτικά, είναι φυσικό να υπάρχει πρόβλημα.

Άποψη μας είναι η τήρηση της νομιμότητας. Τίποτε άλλο, ούτε εκπτώσεις, ούτε υπερβάσεις. Αν δεν μπορούν δηλαδή τα νήπια να εγγραφούν στα δημοτικά ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ. Και οι γονείς να μάθουν έτσι πως ¨καλή η μαγκιά, αλλά πληρώνεται¨…
Ενδιαφέρον έχει να δούμε τι συμβουλεύει σχετικά, ο δημοσιογράφος και φίλος πολλών ΜΜΕ της Αθήνας κ. Αμπντουλχαλίλ Ντεντέ :


¨Αυτά που πρέπει να γίνουν :

1- Οι γονείς των μαθητών που δεν μπόρεσαν να εγγραφούν να υποβάλλουν μήνυση (Μη εγγραφή των παιδιών στο δημοτικό που είναι συνταγματική υποχρέωση-παράβαση καθήκοντος-απαγόρευση εκπαίδευσης)
2- Άμεση προσφυγή στον Συνήγορο του Παιδιού, που ασκεί τα καθήκοντα του στην υπηρεσία Συνηγόρου του Πολίτη.
3- Μποϊκοτάζ μιας εβδομάδας της μειονότητας, μη στέλνοντας τα παιδιά μας στα δημοτικά.
4- Συμμετοχή σε αυτό το μποϊκοτάζ των απόφοιτων της Ακαδημίας με απόφαση των συλλόγων τους.
5- Ανακοίνωση στα τζαμιά μας όλων αυτών των αποφάσεων από τους ιμάμηδες προς την κοινότητα. ¨

Προφανώς επιδίωξη είναι ο εκφοβισμός των χέστηδων κολοελλήνων …..
Ίδωμεν.

 tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: