Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΠΑΝΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ βρέθηκε στη ΡΩΣΙΑ

26-9-12 Στη Ρωσία βρήκαν σπάνιο διαμάντι, Yakutia, Σπάνιο διαμάντι, βάρους 158 καρατίων βρέθηκε στην Γιακουτία (ανατολική Σιβηρία της Ρωσίας).
Η τιμή του πετρώματος ξεπερνά το 1 εκατομμύριο και 500 χιλιάδες δολάρια. Εξάλλου τέτοια ευρήματα έφεραν συχνά ατυχία στους κατόχους τους.
Το εν λόγω σπάνιο διαμάντι εξορύχθηκε στα κοιτάσματα Νιούρμπα (Nyurba) από τη ρωσική εταιρεία ALROSA. Το μήκος του φυσικού κρυστάλλου φτάνει τα 35 χιλιοστά και το πλάτος – τα 22 χιλιοστά. Ως προς το μέγεθός του το πέτρωμα αυτό κατέχει την 12η θέση ανάμεσα σε όλα τα διαμάντια του ρωσικής προέλευσης.
Στη Γη υπάρχουν πολύ λίγα μέρη, όπου είναι πιθανές τέτοιες ανακαλύψεις,- θεωρεί ο καθηγητής, δόκτωρ Γεωλογίας και Ορυκτολογίας Ιγκόρ Νταβιντένκο.
- Τέτοια σπάνια αντικείμενα βρίσκονται μόνο στην Αφρική και στο έδαφος της Ρωσίας, και πουθενά αλλού. Τα διαμάντια υψηλότερης ποιότητας στη Ρωσία υπάρχουν στην περιοχή Αρχάγγελσκ. Πολύ καλή προοπτική έχουν επίσης και τα κοιτάσματα της Γιακουτίας.
Εν τω μεταξύ, στα διαμάντια αποδίδουν συχνά κάποιες μυστικές ιδιότητες, και μάλιστα, πιστεύουν ότι οι πέτρες, που έχουν αποκτηθεί με δόλιο τρόπο, μπορούν να φέρουν κατάρα στους ιδιοκτήτες τους. Έτσι, μία από τις πιο διάσημες «μοιραίες» πολύτιμες πέτρες θεωρείται το μπλε διαμάντι Χόουπ Το έφεραν στη Ρωσία από την Ινδία στον 17ο αιώνα και το αγόρασε ο Γάλλος βασιλιάς Λουδοβίκος ο 14ος . Μαζί με την πέτρα ήρθε στην Ευρώπη και η πανούκλα. Ο ίδιος, ο Λουδοδίκος 14ος πέθανε από γάγγραινα. Η πέτρα πέρασε στην βασίλισσα Μαρία-Αντουανέτα, η οποία αργότερα αποκεφαλίστηκε.
Ποιά τύχη θα φέρει το διαμάντι, που βρέθηκε στην Γιακουτία; Δεν τολμά να κάνει τέτοιες προβλέψεις ακόμα και η μάντισσα Ναταλία Σμιρνόβα
- Το διαμάντι τόσου μεγέθους και ισχύος θα ασκεί καταστρεπτική επίδραση ακόμη και σε ομάδες ανθρώπων. Έχω τη γνώμη ότι από το διαμάντι αυτό, θα πρέπει να φτιαχτούν μερικές όμορφες πέτρες και να κρυφτούν κάπου μακριά στην τράπεζα. Καλύτερα να μη φυλάγεται ολόκληρο, επειδή δεν είναι γνωστό τι μπορούμε να περιμένουμε απ’ αυτό το διαμάντι. Γνωρίζουμε από την ιστορία των διαμαντιών, ότι με τις πέτρες αυτές είναι συνδεδεμένοι διάφοροι πόλεμοι, αιματηρές διενέξεις και άλλες ολέθριες συνέπειες.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποιός θα γίνει ιδιοκτήτης του μυστηριώδους ευρήματος. Είναι πολύ πιθανό ότι το πέτρωμα θα σταλεί σε κάποιο μουσείο. Εξάλλου, το μεγαλύτερο ρωσικό διαμάντι βάρους 342 καρατιών π.χ., φυλάγεται στο Almazny Fond (Diamond Fund) του μοχοβίτικου Κρεμλίνου.
πηγή
26-9-12     Η Ρωσία είναι γεμάτη διαμάντια
Russia Reveals Vast Secret Diamond Reserves
These previously classified diamonds aren't forever, but they could last us the next 3,000 years
The vast natural treasure, whose existence has remained classified for almost half a century, could fundamentally change the world's diamond market.The diamond deposit is the result of a meteorite crashing into earth in Siberia some 35 million years ago.
Russia reveals shiny state secret: It's awash in diamonds
πηγή
http://newsfeed.time.com/2012/09/26/russia-reveals-vast-secret-diamond-reserves/
13-9-12  The glitter of Yakutian diamonds
the Sakha Republic, or Yakutia, is the only region in the world where diamonds are not only mined but cut, polished and mounted to locally designed jewellery. Jewellery made in Yakutia has won several international awards.
the world should associate Yakutia with diamonds because 26 percent of the world’s diamonds are mined there.
http://indrus.in/articles/2012/09/13/the_glitter_of_yakutian_diamonds_17627.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: