Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Το "παράλογο έγκλημα" επιστρέφει στην Αλβανία - Σειρά ειδεχθών εγκλημάτων μαστίζουν τη χώρα


Την τέχνη του παραλόγου θυμίζει η εγκληματικότητα στην Αλβανία

Παναγιώτης Μπάρκας
Την τέχνη του παραλόγου θυμίζει η εγκληματικότητα στην Αλβανία. Στην πόλη της Αυλώνας ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας απελευθερώθηκαν δύο ανήλικα αδέρφια τα οποία κρατούνταν σε ομηρία από δύο Αλβανούς με σκοπό να εξαναγκάσουν την Ιταλίδα μητέρα τους να εκδίδονταν σε αναγκαστική εκπόρνευση για λογαριασμό τους.
 Πριν δύο μήνες η Ιταλίδα μητέρα των δυο αγοριών 7 και 10 ετών, εμπιστεύτηκε τον 37χρόνο Αλβανό Αλτίν Κάτσαϊ και ήρθε στην πόλη της Αυλώνας, φιλοξενούμενή του για διακοπές. Την έπεισε να αφήσει τα παιδιά της να συνεχίσουν τις διακοπές στην Αλβανία για να επιστρέψει η ίδια στην Ιταλία στις δουλειές της. Στην Ιταλία την συνόδεψε ο αδερφός του 37χρονου Μπεσμίρ Κάτσαϊ, ο οποίος μόλις έφτασαν εκεί με την απειλή της εξαφάνισης των παιδιών της επέβαλε την πορνεία.
 Χρειάστηκαν δύο μήνες στην Ιταλική και Αλβανική αστυνομία να εντοπίσουν τους δράστες. Καλά οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας οδήγησε στην απελευθέρωση των ανηλίκων αδερφών.
 Το περιστατικό αποτελεί μια ακόμα εντυπωσιακή εγκληματική ενέργεια των Αλβανών για την εξασφάλιση εύκολου χρήματος.
Ωστόσο, ένα άλλο εγκληματικό γεγονός συγκλόνισε τη Δευτέρα την αλβανική κοινή γνώμη. 47χρονος, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την Ιταλία, δολοφόνησε εν ψυχρώ τρία μέλη μιας οικογένειας. Θύματα είναι ένα ζευγάρι 52 και 50 ετών και ο γιός τους 24 ετών. Ο 47χρονος δράστης άνοιξε πυρ εναντίον τους μετά από καυγά για κάποιο οικιακό μηχάνημα. Ο δράστης εξαφανίστηκε. Η τριπλή δολοφονία σημειώθηκε σε χωριό του βόρειου νομού της Λέζας.
 Eπίσης, τη Δευτέρα στο κέντρο της πόλης Ντιβιάκα στο Νότο της Αλβανίας 42χρονος δολοφόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι 40χρονο γείτονά του, επειδή πίστευε ότι ενοχλούσε τη σύζυγό του.
 Εξάλλου, την Τρίτη στα Τίρανα ΙΧ αυτοκίνητο παρέσυρε 19χρονη νεαρή και δεν σταμάτησε. Ο 17χρονος αδερφός της βγήκε μπροστά στο αυτοκίνητο να τον σταματήσει με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και εκείνον. Τα δύο αδέρφια νοσηλεύονται και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: