Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΟΥΛΑΡΙΑ που χρησιμοποιήθηκαν για ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΙΑ βγαίνουν σε ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

28-9-12  Βγάζουν μουλάρια και σαμάρια σε δημοπρασίες στην Καστοριά,  πηγή Seleo.gr News
Δημοπρασίες ... σαμαριών και μουλαριών πραγματοποιούνται συχνά, την τελευταία διετία, στους χώρους του Διοικητηρίου της Καστοριάς. Μπορεί τα δημοπρατούμενα είδη να είναι ασυνήθιστα, αλλά η διαδικασία ακολουθείται κανονικότατα:
οι υποψήφιοι αγοραστές καταθέτουν διαδοχικά τις προσφορές τους και περιμένουν εναγωνίως την ανάδειξη του πλειοδότη. Σε περίπτωση άγονου αποτελέσματος, η δημοπρασία επαναλαμβάνεται.
Από πού προέρχονται τα προς δημοπράτηση είδη; Από κατασχέσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής του Δασικού Κώδικα (άρθρο 271 του ΝΔ 86/69), ο οποίος ορίζει ότι κατάσχονται και εκποιούνται όσα είδη έχουν χρησιμοποιηθεί για λαθροϋλοτομία, συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών μέσων -ως τέτοια θεωρούνται τα συμπαθή τετράποδα.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς, Χρήστος Λιάμης, από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν βγει στο ...σφυρί περί τα 15-20 σαμάρια και άλλα τόσα μουλάρια.

Η τελευταία αντίστοιχη δημοπρασία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορούσε πέντε σαμάρια, που κατασχέθηκαν στη δασική περιοχή Πολυανέμου του δήμου Νεστορίου.

Όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία, τα σαμάρια -για τα οποία το ελάχιστο όριο προσφοράς ορίστηκε στα 300 ευρώ- είχε παραλάβει για φύλαξη, ως μεσεγγυούχος, ένας κάτοικος Διποταμίας.

Η πρώτη δημοπρασία έληξε χωρίς αποτέλεσμα, αλλά στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη δεύτερη, τα προφανώς πολυπόθητα σαμάρια εκλάπησαν, με αποτέλεσμα ο μεσεγγυούχος να κληθεί να καταβάλει ο ίδιος το τίμημα αγοράς
πηγή
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=70923:bgazoun-moularia-kai-samaria-se--dhmoprasies-sthn-kastoria&catid=74:sites&Itemid=54

Δεν υπάρχουν σχόλια: