Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η αριστερά λέει όχι στην «ισλαμοφοβία» και ναι… στη βλαστήμια!

mousoulmanos episodia_sintagma_high
Τον λένε Ναΐμ Ελγαντούρ και καταχράται, όπως και πάρα πολλοί άλλοι, της φιλοξενίας μας. Είναι πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας και συνάμα, πολύ θρασύς. Βλέποντας πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει ελευθερία, αλλά αντίθετα, ελευθεριότητα, βρίζει τους πάντες.

Ο τύπος αυτός ούτε στον ύπνο του θα τολμούσε να μιλήσει έτσι για κάποιον αξιωματούχο στη χώρα από την οποία κατάγεται. Αλλά, εδώ μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να μας κάνει και χειρότερα αύριο.
Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος λοιπόν, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Παρασκευή, με αφορμή τη βλάσφημη ταινία για τον Μωάμεθ, προκειμένου να εκφράσει τη λύπη της για την επίθεση που δέχεται το Ισλάμ, όπως ειπώθηκε.

Στη συνέντευξη, συμμετείχαν ο καθηγητής Θεολογίας Αλέξανδρος Καριώτογλου, η συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση, ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Νασίμ Αλατράς και η δρ Κοινωνιολογίας Τατιάνα Παπαναστασίου. Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γ. Καλατζής, ο οποίος δεν παρέστη, έστειλε χαιρετισμό.

Και τι δεν ακούστηκε λοιπόν στην εκδήλωση... Ο Ναΐμ Ελγαντούρ, είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, «είναι ρατσιστής»: «Ζω σε μια χώρα όπου ο πρωθυπουργός μας ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ρατσιστής.

Βασίζομαι στην καμπάνια που έκανε πριν τις εκλογές που έλεγε και ψάξτε να τα βρείτε μόνοι σας που έλεγε για τους μετανάστες ότι είμαστε κατακτητές». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απάντησε ως εξής: «Προφανώς, ο εν λόγω κύριος παραποιεί σκόπιμα και συκοφαντικά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, που αφορούσαν παράνομους μετανάστες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Του υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να σέβεται τον πρωθυπουργό και τους νόμους της χώρας που τον φιλοξενεί».

Όμως, ακουστήκαν και άλλα βλάσφημα: «ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν τα σχολικά βιβλία την ιστορία της Μέσης Ανατολής, είναι μονόπλευρος. Βασίζεται σε μύθους και σε παραμύθια της Βίβλου», ειπώθηκε. Αυτό, συνιστά μεγάλη προσβολή για τους χριστιανούς. Αλήθεια, τι θα γινόταν, αν κάποιος Έλληνας ή οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας χριστιανός, πήγαινε σε κάποια αραβική χώρα και έλεγε ότι το Κοράνι «βασίζεται σε μύθους και σε παραμύθια»; Την απάντηση, την ξέρετε όλοι. Σε χώρες όπως το Πακιστάν, η ποινή για τη βλασφημία, είναι ο θάνατος.

Η Δύση, οφείλει να αναθεωρήσει την σχέση της με την πολυπολιτισμικότητα. Μπορεί οι αριστεριστές και οι λοιποί θιασώτες της ελευθεριότητας να μην καταλαβαίνουν πως αυτοί είναι οι πρώτοι που θα πάνε από τα σπαθιά των ισλαμιστών, που θεωρούν τους ελευθεριακούς κήρυκες της παρακμής, όμως οι υπόλοιποι, δεν φταίνε σε τίποτα για τα κοινωνικά πειράματα της αριστεράς.

Και μπορεί οι οργανώσεις της αριστεράς να μοιράζουν στους μετανάστες πλακάτ με συνθήματα του τύπου «όχι στην ισλαμοφοβία», αλλά καλά θα ήταν να μοιράζουν και άλλα, όπως «όχι στην χριστοφοβία». Αλλά, μιας και στην Ελλάδα το προκείμενο είναι η διάλυση του εθνικού κορμού, εδώ υπάρχει εκ μέρους των «προοδευτικών», μπόλικη υποκρισία, η οποία κρύβεται πίσω από την πολιτική ορθότητα.
Και κάτι άλλο: «Ας μην πιστέψει κανείς τη θρησκεία, αλλά, οφείλει, να τη σέβεται», δήλωσε ο Ναΐμ Ελγαντούρ. Σωστά, έτσι είναι. Αλλά, στην πατρίδα του, την Αίγυπτο, δεν σέβονται και τόσο πολύ τους χριστιανούς Κόπτες, γι’ αυτό και τους σκοτώνουν. Για να δούμε όμως αν οι ΣΥΡΙΖΑίοι «σύμμαχοι» του Αιγύπτιου, έχουν την ίδια γνώμη μαζί του. Πριν από λίγες ημέρες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, την κατάργηση των νόμων που αφορούν στη βλασφημία, δηλαδή των άρθρων 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα.

Ο κ. Τατσόπουλος, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό, «γιατί η κυβέρνηση επιμένει να διατηρεί σε ισχύ τους νόμους περί βλασφημίας, δίδοντας έτσι το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να παρεμβαίνει σε ζητήματα ελευθερίας της έκφρασης;» και αν «προτίθεται ο Υπουργός να προβεί σε κατάργηση των νόμων περί βλασφημίας;»

Ο κ. Τατσόπουλος πάντως, σίγουρα διαφωνεί με τον Αιγύπτιο μετανάστη. Προφανώς, θεωρεί ο βουλευτής ότι το να προσβάλλεις κάποιον άλλον βλασφημώντας την πίστη του, συνιστά «δικαίωμα». Να υποθέσουμε ότι θεωρεί ο κ. Τατσόπουλος πως ο σκηνοθέτης στις ΗΠΑ που γύρισε τη βλάσφημη ταινία που ξεσήκωσε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, είχε το «δικαίωμα» να το κάνει;
Και αν έτσι πιστεύει ο κ. Τατσόπουλος, γιατί δεν βγαίνει να το πει; Γιατί δεν βγαίνει να πει πως ο κάθε έξυπνος μπορεί να βγαίνει και να χλευάζει την πίστη δισεκατομμυρίων χριστιανών και δισεκατομμυρίων μουσουλμάνων; Τη λέξη «σεβασμό» την έχει ακούσει ποτέ ο ελευθεριακός κ. Τατσόπουλος; Και ας μας πει επιτέλους αν έχει κάποια όρια η ελευθερία έκφρασης και ποια είναι αυτά.

Μιας και μιλάμε για σεβασμό: προσωπικά, ως θρησκευόμενος, κατανοώ την οργή των μουσουλμάνων, όταν η πίστη τους λοιδορείται, όχι όμως και τον τρόπο αντίδρασής τους. Όταν ζητάς σεβασμό, οφείλεις και εσύ να σέβεσαι. Επίσης, οφείλουν να σέβονται και εκείνοι την πίστη των άλλων.

Σε όλο τον Τρίτο Κόσμο, στην Αίγυπτο, στο Σουδάν, στην Κένυα, στη Νιγηρία, στη Λιβύη, στη Συρία, στο Ιράκ, στο Πακιστάν, στην Ινδία, στην Ινδονησία και αλλού, οι χριστιανοί διώκονται ανηλεώς. Δολοφονούνται συστηματικά, ενώ οι εκκλησιές τους καίγονται και κανείς δεν τους προστατεύει. Τα δεινά των Κοπτών στην Αίγυπτο, μιλούν από μόνα τους, όπως και τα δεινά των χριστιανών της Νιγηρίας. Το τι έγινε στο Ιράκ κατά των χριστιανών μετά την επέμβαση της Δύσης, δεν περιγράφεται.

Σχεδόν όλοι έχουν φύγει από την πατρίδα τους, για να γλιτώσουν από τη θρησκευτική βία των σουνιτών μουσουλμάνων εναντίον τους. Και που ήταν η ευρωπαϊκή αριστερά να μεριμνήσει για την προστασία των δικαιωμάτων των χριστιανών; Φαίνεται ότι κατά την αντίληψή της όλοι έχουν δικαιώματα, εκτός των χριστιανών.

Νίκος Χιδίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: