Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΟΡΓΗ - ΛΙΝΤΣΑΡΑΝ ΤΑ ΛΑΘΡΟΑΦΓΑΝΙΚΑ ΚΤΗΝΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ - ΦΩΤΟΣ

 


- Οργισμένοι γείτονες του αδικοχαμένου άνδρα είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια
- Δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό
- Αναζητείται ακόμα ένα άτομο που θεωρείται συνεργός τους
- "O Μανώλης δικαιώθηκε", δήλωσε η χήρα του 44χρονου


Η δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, σχεδόν έξω από το σπίτι του στη συμβολή Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου με λεία μια βιντεοκαμέρα, λίγες ώρες πριν έρθει στον κόσμο το παιδί του, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Την Τρίτη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος. Οι δυο Αφγανοί που κατηγορούνται πως τον μαχαίρωσαν για να του κλέψουν τη βιντεοκαμέρα, με την οποία θα κατέγραφε τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, καταδικάστηκαν να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους στη φυλακή.
Το δικαστήριο καταδίκασε τους δυο Αφγανούς σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη, αφού δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Άτομο που θεωρείται συνεργός τους, αλλά φυγοδικεί, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Έξω από το δικαστήριο ήταν συγκεντρωμένος κόσμος, κάτοικοι της περιοχής της Γ’ Σεπτεμβρίου, επιτέθηκαν στους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη.Η χήρα του 44χρονου, παρούσα στην σύντομη ακροαματική διαδικασία, μετά την καταδίκη των δύο, δήλωσε ότι με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο ο σύζυγος της δικαιώθηκε.

Ήταν Μάιος του 2011 όταν ο άτυχος Μανώλης Καντάρης ξεκίνησε, τα ξημερώματα, να πάει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο, αφού κόρη τους (που πήρε το όνομά του) ερχόταν στη ζωή. Κάτω από το σπίτι του, οι δυο Αφγανοί και ο συνεργός τους, του είχαν στήσει καρτέρι θανάτου. Του κατέφεραν αλλεπάλληλες μαχαιριές για να του πάρουν τη βιντεοκαμέρα που κρατούσε. Αφού τον σκότωσαν πήγαν για... ύπνο και στη συνέχεια «σκότωσαν» τη λεία τους στο Μοναστηράκι για 120 ευρώ!

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: EUROKINISSI

Δεν υπάρχουν σχόλια: