Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Εύβοια:Κάηκε σπίτι στην Οκτωνιά-Χτυπούν οι καμπάνες,για να φύγει ο κόσμος!

 

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Οκτωνιά, που ''καταπίνει'' τα πάντα στο πέρασμά της - Οι κάτοικοι παλεύουν με πυροσβέστες να σώσουν τις περιουσίες τους...

Κόλαση φωτιάς για ακόμη μία φορά στην Οκτωνιά με την πυρκαγιά να απειλεί το χωριό και να έχει κάψει ήδη ένα σπίτι στο πέρασμα της. Από νωρίς τα ξημερώματα άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες και το χωριό εκκενώθηκε μιας και οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σύμφωνα με το evianews.com, έχει καεί ένα σπίτι και οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και προσπαθούν, μαζί με τους πυροσβέστες να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Τις ίδιες σκηνές, είχαν ζήσει και πριν από 10 μέρες, όταν και πάλι είχε εκδηλωθεί φωτιά στην περιοχή. Για την ώρα το έργο της κατάσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολο μιας και επικρατούν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Όλα αυτά την ώρα που σύμφωνα με την πυροσβεστική, υπάρχουν 3 μέτωπα στην Εύβοια. Σε Κύμη, Μαρμάρι και Φαράκλα.
Πιο σοβαρή είναι η κατάσταση στη Μουρτερή στην περιοχή της Κύμης όπου η φωτιά μπήκε σε δασική περιοχή. Επί τόπου δίνουν τη μάχη 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως άρχισαν να επιχειρούν 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: