Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, λαθροθήρες κυνηγούσαν με διόπτρες νυκτός και σιγαστήρα στα όπλα!

4-9-12 Tέσσερις Έλληνες λαθροθήρες, έστηναν νυχτερινές ενέδρες σε αγριογούρουνα στο δάσος του Ταξιάρχη στην περιοχή της Χαλκιδικής.
Οι λαθροθήρες ηλικίας 55 έως 71 ετών κατάφεραν να διαφύγουν και  αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της δασικής νομοθεσίας, του νόμου περί όπλων και απείθεια.

Όπως ανακοινώθηκε «οι δράστες παγίδευσαν δασικό σημείο στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής για την εξόντωση αγριόχοιρων με την χρήση τυφεκίου προσαρτημένου πάνω σε τρίποδα, με διόπτρα νυκτός και σιγαστήρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος».
Κατά τον έλεγχο ο 71χρονος αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο που κατείχε παράνομα και προσπάθησε ανεπιτυχώς να το αποσπάσει με τη βία και στη συνέχεια κατάφεραν να διαφύγουν.
Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(1) τυφέκιο διαμετρήματος 22
cal
προσαρτημένο πάνω σε τρίποδα με διόπτρα νυκτός και σιγαστήρα ,
(1) κάμερα νυκτός,
(1) επιτραπέζιο ρολόι με προσαρτημένο αυτοσχέδιο ηλεκτρικό κύκλωμα,
(1) αυτοσχέδιο μηχανισμό από ξύλο, ελατήρια, μεταλλικά ελάσματα, καλώδια και πετονιές,
(1) διόπτρα,
καλώδιο συνολικού μήκους 150 μέτρων, καθώς και
φακοί, κλαδευτικά πριόνια, μαχαίρια, μία πένσα, μονωτικές ταινίες, μία κεραία μικρή με καλώδιο και ένα υφασμάτινο σακίδιο που περιείχε καλαμπόκι (τροφή).
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

πηγή

Σχετική μας ανάρτηση
11 Μαΐου 2012
Λαθροθήρας πρώην δασικός υπάλληλος σκότωνε αγριογούρουνα με κάμερα και διόπτρες νυχτερινής όρασης
11-5-12 ΗΠΕΙΡΟΣ, Αηδονοχώρι Κόνιτσας, άνδρες της θηροφυλακής συνέλαβαν 70χρονο λαθροθήρα πρώην δασικό υπάλληλο.
όταν τον συνέλαβαν, κατέσχεσαν μια κυνηγετική καραμπίνα αμερικανικής προέλευσης με ενσωματωμένη κάμερα νυχτερινής όρασης που συνδεόταν ασύρματα με διόπτρες με υπέρυθρες ακτίνες, τις οποίες φορούσε στο κεφάλι του , προκειμένου να πληροφορείται την απόσταση που έχει από τους αγριόχοιρους, αλλά και να τους βλέπει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο εξοπλισμός του κόστιζε γύρω στα 20.000 ευρώ.
Κατασχέθηκαν επίσης ένα κυνηγετικό σακίδιο που περιείχε κουτί με φυσίγγια,ένα κυνηγετικό μαχαίρι με δερμάτινη θήκη, μια λίμα για να τροχίζει το μαχαίρι και σχοινί για να μεταφέρει τα θηράματα.
Θηροφύλακες έφτασαν στην περιοχή όταν βρέθηκαν τα σημάδια που καταμαρτυρούσαν παράνομη λαθροθηρία, εντόπισαν την φυλάχτρα που είχε στήσει στα δέντρα ο λαθροθήρας, και δελεαστικά δολώματα με καλαμπόκι που χρησιμοποιούσε για να προσελκύει τα αγριογούρουνα-- που το κυνήγι τους απαγορεύεται αυτή την εποχή--

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: