Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Κι άλλος διορισμός εξπρές από τον Β.Πολύδωρα στη Βουλή!

 
Εκτός από τη κόρη του ο Βύρων Πολύδωρας στη σύντομη θητεία του ως πρόεδρος της Βουλής διόρισε και άλλη μια κοπέλα.
 

Το... σίριαλ των συγγενικών βολεμάτων στη Βουλή φαίνεται πως είναι μακροβιότερο και από την «Τόλμη και Γοητεία»...

 
Μετά τη κόρη του πρώην προέδρου της Βουλής, Β. Πολύδωρα, που διορίστηκε ως μετακλητή στο γραφείο του στο Κοινοβούλιο, άλλη μια κόρη στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού «τακτοποιήθηκε» στη Βουλή και μάλιστα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Έθνος” πρόκειται για τη κόρη (και τέταρτο παιδί της οικογένειας) του διευθυντή του γραφείου του πρώην προέδρου, η οποία, κατά τη σύντομη θητεία του Βύρωνα πρόλαβε να ενταχθεί στο προσωπικό (76 θέσεων) που υπάγεται απευθείας στον πρόεδρο της Βουλής, με τον διορισμό της μάλιστα να μη δημοσιεύεται (όπως παρέχεται η δυνατότητα από τον κανονισμό της Βουλής) ούτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 
Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, η σχέση του προσωπικού αυτής της κατηγορίας (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) «λύεται ελευθέρως οποτεδήποτε, με απόφαση του προέδρου της Βουλής και αυτοδικαίως μόλις αποβάλει για οποιονδήποτε λόγο την ιδιότητά του ο πρόεδρος που έκανε τις προσλήψεις, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης και χωρίς να καταβάλλεται αποζημίωση».
 
Η συγκεκριμένη πρόσληψη -ως είθισται με τους εν λόγω υπαλλήλους- δεν ανακλήθηκε, όταν αποχώρησε από την προεδρία της Βουλής ο Β. Πολύδωρας, ενώ και οι διαβεβαιώσεις που υπήρξαν από τη Βουλή ότι οι συγκεκριμένες θέσεις «πληρώθηκαν» στο σύνολό τους επί προεδρίας Σιούφα φαίνεται -εκ των πραγμάτων- πως δεν είναι ακριβείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: