Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ισραήλ: "Τούρκοι διοικούν δύο Ταξιαρχίες ανταρτών και μισθοφόρων στην Συρία"!Σύμφωνα με πηγές των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, τουλάχιστον δύο ταξιαρχίες των Σύρων ισλαμιστών ανταρτών και των μισθοφίρων είναι Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι έχουν στήσει το στρατηγείο τους στην πόλη Γκαζιαντέπ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας και έχουν στείλει αριθμό συνδέσμων (liaison officers) κατώτερους αξιωματικούς στην Συρία εξοπλισμένους με σύγχρονα συστήματα δορυφορικών εοικοινωνιών, αλλά και απόστρατους αξιωματικούς (φωτό), έμπειρους σε συγκρούσεις με το ΡΚΚ! 

Στους αξιωματικούς μεταβιβάζονται οι πληροφορίες που έρχονται από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, κυρίως την βρετανική ΜΙ6, την γαλλική και την γερμανική. 

Σε συνεργασία με το στρατηγείο της Γκαζιαντέπ, οι αξιωματικοί που βρίσκονται επί τόπου, εν συνεχεία προχωρούν σε στοχοποίηση θέσεων και βάσεων του συριακού Στρατού, εξ ου και οι επιθέσεις στις αεροπορικές βάσεις της συριακής Αεροπορίας. Μία από τις δύο ταξιαρχίες είναι αυτή των Τουρκμένων ανταρτών, οι οποίοι έχουν εξοπλιστεί από την Τουρκία εξ ολοκλήρου.
Το πρόσβλημα για τους Ισραηλινούς είναι ότι οι ιλσαμιστές μισθοφόροι στην πράξη είναι ανεξέλεγκτοι και θα μπορούσαν να περάσουν και μέσα στον Λίβανο και να προχωρήσουν σε ευρύτερη αποσταθεροποίηση.

Σε ότι αφορά τις γενική κατάσταση στο πολεμικό πεδίο, οι αντίπαλοι έχουν σταθεροποιήσει τις θέσεις τους μετά την γενική επίθεση του συριακού Στρατού που ανακατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των περιοχών που είχαν πέσει στα χέρια των ανταρτών στο Χαλέπι, ολόκληρη την Ντεράα κλπ.

ΠΛέον είναι βέβαιο ότι στις τάξεις του συριακού Στρατού δρά τουλάχιστον μία μονάδα Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης και όλα δείχνουν ότι το καθεστώς είναι πολύ περισσότερο ισχυροποιημένο τακτικά απ'ότι ήταν προ μηνός.


Οι σφοδρές μάχες συνεχίστηκαν και σήμερα με την συνδρομή, πλέον μονάδων πολιτοφυλακής από την πλευρά των κυβερνητικών, στην πόλη Χομς, στην κεντρική Συρία.
defencenet

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:


Συρία: «Η Τουρκία εκπαιδεύει τρομοκράτες»

 

 Δημόσια ομολογία Τούρκου μισθοφόρου στην Συρία: "Μας εξόπλισε η Τουρκία"! 

 

Τούρκοι στρατιωτικοί επικεφαλής ταξιαρχιών Σύρων ανταρτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: