Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ Π@ΔΗΞΕΙ ΜΑΥΡΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ Π@ΔΙΟΤΑΝ ΜΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ! ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ 41 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΕΤΟ!


Όργη (και) στη Λαμία για την παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου με τίτλο "Αθανάσιος Διάκος - Η επιστροφή" που παρουσιάζει τον ήρωα της επανάστασης ως ένα ζηλιάρη σύζυγο που σκοτώνει την έγκυο γυναίκα του όταν αυτή τον απατά με έναν Κούρδο παράνομο μετανάστη...

Σχεδόν 200 χρόνια από το μαρτυρικό του θάνατο στην Αλαμάνα, ο Αθανάσιος Διάκος "επιστρέφει" με την παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου και προκαλεί θυελλώδεις αντιδράσεις για τον τρόπο που παρουσιάζει τον ήρωα της Επανάστασης.

Το έργο επιχορηγήθηκε με 41 χιλιάδες ευρώ από το Φεστιβάλ Αθηνών και παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος εκδηλώσεων στο Θέατρο Πειραιώς 260 για δύο παραστάσεις.

Σύμφωνα με το σενάριο ο Αθανάσιος Διάκος επιστρέφει στην Αθήνα του 2012 μαζί με την γυναίκα του την Κρουστάλλω. Δουλεύει σε μια ψησταριά στου Ψυρρή, σουβλίζει όλη μέρα αρνιά και κοτόπουλα και έχει ως υπαλλήλους ντελιβεράδες… Κούρδους Λαθρομετανάστες. Επειδή η Κρουστάλλω είναι όμορφη, ο Αθανάσιος Διάκος την ζηλεύει και με κάθε ευκαιρία την ξυλοφορτώνει όταν γυρίζει σπίτι. Η Κρουστάλλω για να τον εκδικηθεί, τον απατά στην συζυγική κλίνη με τον Κούρδο λαθρομετανάστη παραγιό του, ο... κερατάς Διάκος κάποτε το μαθαίνει και την σφάζει με τα ίδια του τα χέρια!

Με ερώτηση του στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να πληροφορηθεί τους λόγους που μια τέτοια παραγωγή, η οποία παρουσιάζει "με απαξιωτικό τρόπο τον ήρωα της επανάστασης ως άνθρωπο και οικογενειάρχη" χρηματόδοτήθηκε από το Φεστιβάλ Αθηνών. Αντιδράσεις υπήρξαν και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που έθεσαν ευθέως αίτημα αντικατάστασης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Γιώργου Λούκου.

Την παράσταση σύμφωνα με το LamiaReport.gr καταδίκασε και το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων στην πρόσφατη συνεδρίασή του, μετά από εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Σαγιά, ο οποίος έφερε το θέμα προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" τον περασμένο Ιούνιο με απόφαση της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη η επίμαχη παράσταση συμπεριελήφθη στις 9 θεατρικές παραστάσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ (δημοσία δαπάνη). Στην προγραμματική σύμβαση αναφέρεται πως: "Οι παραστασεις βιντεοσκοπούνται για εκπαιδευτικούς λόγους" ενώ τόσο στην αφίσα όσο και στο πρόγραμμα αναφέρεται πως "η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

ΕΜΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ "ΠΗΔΙΟΤΑΝ" ΜΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ!!!

 

ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΤΗ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ Γ@ΜΗΣΕΙ ΜΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΟΧΕΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΡΑΣΤΕ (ΠΑΝΩ ΤΗΣ)!

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σχιζοφρένεια! απίθανη δίψα για δημοσιότητα! κλινική περίπτωση δίχως άλλο. Ο Διάκος, είναι και θα είναι αυτό που πιστεύει το συλλογικό, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ στο δισ που να μπορέσει να αλλάξει, στη βάση αυτή χύθηκε πολύ αίμα σε αγώνες. Και στη γη να επέστρεφε ως εκ θαύματος, ο ιδιος, καμία δύναμη να αλλάξει το "θρύλο" του. ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΜΝΗΜΗ. Οποιος λοιπόν μιλάει για τον Διάκο η τον Σταματελόπουλο, η τον Καραϊσκάκη, μιλά και ΘΙΓΕΙ εθνική ταυτότητα και υπερηφάνεια, Αυτοί είναι οι Αγιοι μας. Αν τώρα τυγχαίνει να μην καταλαβαίνει τι προκαλείται, το κρίμα στο λαιμό του