Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Τι συνέβη με τη γάτα του Julian Assange; οι άνθρωποι ζητούν απάντηση


Η σύλληψη του Julian Assange στο Λονδίνο -μέσα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ -θέτει μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και τις κατευθύνσεις της αμερικανικής δικαιοσύνης.

 Ωστόσο... τίθεται και μια ακόμα ευρέως διατυπωμένη ερώτηση: Τι συνέβη με τη γάτα του;
Πρόκειται για την ανησυχία των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που ακολουθούσαν την “Embassy Cat” στο Twitter και στο Instagram , παρακολουθώντας την για περισσότερο από ένα χρόνο, ως ένα αναμφισβήτητα αξιολάτρευτο γατάκι που ανεβαίνει στον ώμο του κ. Assange και κάθεται στις συναντήσεις με τους επισκέπτες του.
Η γάτα, που είχε ζήσει στην πρεσβεία του Ecuadorean με τον ιδρυτή του WikiLeaks, καθώς ως πολιτικός πρόσφυγας προσπάθησε να αποφύγει την έκδοση και τη σύλληψη, ήταν ένα αστέρι για τα social media.

Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι γεμάτα από ανθρώπους που ρωτούν για τη μοίρα της γάτας
Η πρεσβεία του Ecuadorean στο Λονδίνο απέκλεισε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούσε πληροφορίες για το τι συνέβη με τη γάτα.
Λίγα είναι γνωστά για το που βρίσκεται η γάτα τώρα, ή αν μπορούμε να την ακολουθήσουμε στο Instagram.
Αλλά αρκετές δημοσιευμένες αναφορές τους τελευταίους μήνες υποδηλώνουν ότι η γάτα είχε εγκαταλείψει την πρεσβεία, μήνες πριν.
Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ανέφερε το Νοέμβριο ότι ο κ. Assange είχε δώσει την γάτα "για να τη σώσει από την απομόνωση που είχε γίνει αφόρητη και να της επιτρέψει μια πιο υγιεινή ζωή".
Το Sputnik, ρωσική κρατική πηγή ειδήσεων, έγραψε  ότι η γάτα είχε παραληφθεί από συνεργάτη του κ. Assange και δεν την είχαν δει στην πρεσβεία από τον Σεπτέμβριο.
"Δεν είναι εδώ", ανέφερε στην εφημερίδα ένας εκπρόσωπος. "Δεν είμαστε κατάστημα κατοικίδιων ζώων, οπότε δεν κρατάμε κατοικίδια ζώα εδώ".
Η κυβέρνηση του Ecuadorean, με μια σειρά νέων κανόνων που έδωσε στον κ. Assange πέρσι, του ζήτησε να κάνει καλύτερη δουλειά για τη γάτα του και απείλησε να στείλει τη γάτα σε ένα καταφύγιο για ζώα, αν ο κ. Assange δεν συμμορφωθεί.

Η γάτα είναι ευρέως γνωστή ως Embassy Cat, αλλά ο κ. Assange είπε σε μια συνέντευξη του 2017, στο New Yorker, ότι η γάτα  ονομάζεται Michi ή Cat-stro.
Από την πρώτη του ανάρτηση τον Μάιο του 2016,ο λογαριασμός περιλάμβανε ειδήσεις για την γατο-κατάσταση, χωρίς βέβαια να απέχει πολύ από τα βασικά στοιχεία.
ευχόταν στους φίλους ένα καλό " Meow-ning ", έπιναν " Meow-lk " και απαιτούσαν δράση " immeowdiately ".
έκαναν ήχους “purrfection”και ενδιαφέρονταν για “counter-purrveillance.”
Ο λογαριασμός Instagram δεν έχει ανεβάσει νέα φωτογραφία από τον Μάρτιο του 2017, ενώ ο λογαριασμός Twitter δεν ήταν ενεργός από τον Μάρτιο του 2018.
https://www.instagram.com/p/BFTxVwCjYNn/
πηγή 12-4-2019
https://www.nytimes.com/2019/04/12/world/europe/julian-assange-cat.html?smid=tw-nytimes&smtyp=cur


Δεν υπάρχουν σχόλια: