Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Δίδυμα "πυγμαχούν" μέσα στη μήτρα, σε ένα εκπληκτικό βίντεο. Πρόκειται για σπάνια περίπτωση μονοχοριακών μονοαμνιωτικών διδύμων.Τα μωρά γεννήθηκαν υγιή, στις 32 εβδομάδες κύησης.

Κίνα, σε μαιευτική κλινική της κινεζικής αστικής περιοχής Yinchuan, γυρίστηκε ένα ασυνήθιστο βίντεο -ultrasound footage- από την υπερηχογραφική εξέταση των δίδυμων θυγατέρων της μέλλουσας μητέρας.
Τα πανομοιότυπα δίδυμα (Μονοζυγωτικά) φαίνεται να πυγμαχούν μέσα στη μήτρα. οι περίεργες λήψεις από το υπερηχογράφημα που έγινε όταν η μητέρα ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος, δείχνουν τα αγέννητα μωρά, να χτυπούν το ένα το άλλο με κλωτσιές και με γροθιές...
οι γονείς μόλις το είδαν αυτό, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την υγεία των παιδιών τους, αλλά οι γιατροί διαβεβαίωσαν ότι, παρά αυτόν τον «αγώνα», δεν υπήρχε τίποτα να φοβηθούν.
Αφού διαπίστωσαν ότι όλα πήγαιναν καλά με τα μωρά τους, οι σύζυγοι δημοσίευσαν το βίντεο στην εφαρμογή "short-video app Douyin".
Το βίντεο έγινε γρήγορα ιογενές, έλαβε μέχρι στιγμής περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια like και 80.000 σχόλια.  Δημοσιεύτηκε επίσης ευρέως στα κινεζικά πρακτορεία ειδήσεων, όπως η  China Daily.
Πολλοί χρήστες του διαδικτύου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτές οι εικόνες αποδεικνύουν τη "μαχητικότητα" της ανθρώπινης φύσης...
Σύμφωνα με άλλους σχολιαστές, τα κορίτσια έκαναν ασυνείδητες και αντανακλαστικές κινήσεις και δεν υπήρχε τίποτα το περίεργο και τρομερό, στο βίντεο.
Ο 28χρονος πατέρας των δίδυμων, κ. Tao, δήλωσε ότι το βίντεο γυρίστηκε από τον ίδιο όταν συνόδευσε τη σύζυγο του στον προγεννητικό έλεγχο, στα τέλη του περασμένου έτους στην πόλη Yinchuan.
Ο κ. Tao είπε ότι δεν περίμενε τα κορίτσια του να γίνουν αστέρια του Διαδικτύου, πριν ακόμα γεννηθούν »
Τα άτακτα κορίτσια γεννήθηκαν υγιή και τους δόθηκαν τα ψευδώνυμα «Cherry» και «Strawberry» - που είναι τα αγαπημένα φρούτα της μητέρας τους.

Τα δίδυμα φέρνουν δύο φορές ευτυχία στους γονείς τους, αλλά μπορεί επίσης να φέρουν διπλάσιο πονοκέφαλο.
σε αυτή την περίπτωση, τα δίδυμα ήταν μονοχοριακά μονοαμνιωτικά  ή Mo-Mo δίδυμα,  με τον ίδιο πλακούντα (υπήρχε μόνο μία μεμβράνη χορίου ανάμεσά τους) και αμνιακό σάκο κύησης.
Είναι σπάνια περίπτωση και εμφανίζεται σε περίπου 1 στις 35.000 έως 1 στις 60.000 εγκυμοσύνες. Αυτή η εγκυμοσύνη χαρακτηρίζεται υψηλού κινδύνου και υπάρχει μόνο 50% πιθανότητα να επιβιώσουν τα μωρά μετά το όριο, των 26 εβδομάδων.
Ευτυχώς, τα μωρά «Cherry» και «Strawberry» γεννήθηκαν υγιή στις 8 Απριλίου στις 32 εβδομάδες, με καισαρική τομή.
Σύμφωνα με το Yangzhou Evening News, η μεγαλύτερη αδελφή  ζύγιζε 1.950 γραμμάρια και η μικρότερη -που γεννήθηκε ένα λεπτό αργότερα- είχε βάρος 1.620 γραμμάρια.
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης βρέθηκε ότι μεγάλο μέρος του ομφάλιου λώρου τους είχε μπερδευτεί (αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εξασθένιση της ορής αίματος στο ένα ή και στα δύο μωρά)
Οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο "Ningxia Medical University" δήλωσαν ότι η επείγουσα χειρουργική επέμβαση έγινε κανονικά αφού οι νοσηλευτές είδαν τον καρδιακό ρυθμό στο ένα από τα δίδυμα να μειώνεται ξαφνικά.
ο He Lin, διευθυντής στο μαιευτικό τμήμα του νοσοκομείου, δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Τα μωρά γεννήθηκαν ασφαλή και υγιή. Είναι η περιουσία των γονιών τους καθώς και το τυχερό μας περιστατικό. Είναι το πρώτο ζευγάρι  δίδυμων Mo-Mo που το νοσοκομείο μας έχει παραδώσει με επιτυχία".
πηγές 15-4-19
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6923771/Identical-twins-spotted-fighting-mothers-womb-ultrasound-scan.html?ito=social-twitter_mailonline

https://esoreiter.ru/index.php?id=0419/18-04-2019-084736.html&dat=news&list=04.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: