Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

Γάτος με μπλοκαρισμένη ουρήθρα έκανε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης πέους και τώρα κατουράει σαν κορίτσι. Η διαδικασία μοιάζει με επέμβαση αλλαγής φύλου και είχε θετικό αποτέλεσμα

Αγγλία, αρσενικός γάτος κατουράει πλέον σαν κορίτσι, μετά την χειρουργική απομάκρυνση του πέους του. Οι κτηνίατροι είπαν ότι αυτή η ιατρική πράξη μοιάζει λίγο με "χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου"
Ο γάτος που ονομάζεται  Piglet είχε μπλοκαρισμένη ουρήθρα που τον καθιστούσε ανίκανο να ουρήσει.
Οι κτηνίατροι πραγματοποίησαν μια διαδικασία για να απομακρύνουν το πέος του και να αφαιρέσουν  το μπλοκάρισμα.
Η διαδικασία είναι παρόμοια με τη διαδικασία αλλαγής φύλου, λέει η κτηνίατρος της γάτας, Δρ.Sarah Bruce.
Η ιδιοκτήτρια του γάτου λέει ότι θα εξακολουθήσει να τον φωνάζει με το όνομά του, παρά την απομάκρυνση του πέους του.
Η ουρήθρα του γάτου (μέσω της οποίας τα ούρα οδεύουν από την ουροδόχο κύστη στα γεννητικά όργανα) μπλόκαρε από έναν όγκο (lump of minerals, ουρόλιθο από στρουβίτη) που τον εμπόδιζε να ουρήσει.
Οι χειρουργοί αφαίρεσαν το πέος του και την μπλοκαρισμένη ουρήθρα, προτού δημιουργήσουν ένα μόνιμο άνοιγμα έτσι ώστε τα ούρα να βγαίνουν  από το περίνεο, που βρίσκεται κοντά στον πρωκτό του.
Αφού οι κτηνίατροι διενήργησαν τη διαδικασία, για την οποία είπαν ότι έμοιαζε «λίγο σαν χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου», ο εξάχρονος γάτος παρουσίασε ταχεία ανάκαμψη.
Η 48χρονη Zoe Philpott που είναι η ιδιοκτήτρια του γάτου, κατάγεται από το Sandbach, Cheshire και είναι μητέρα τριών παιδιών,  δήλωσε: " ο Piglet ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, ήταν φρικτό να τον βλέπουμε να υποφέρει, είχε χάσει πάρα πολύ βάρος"
"τον χειρούργησε η κτηνίατρος Δρ Sarah Bruce που κάνει για δεύτερη φορά μια τέτοια χειρουργική επέμβαση"
"το πέος του ζώου ήταν εξαιρετικά πρησμένο και η Δρ Sarah Bruce μου ζήτησε να επιλέξω, εάν θα προχωρούσαμε σε μια ριζοσπαστική διαδικασία αφαίρεσης όλων των οργάνων ή θα κάναμε ευθανασία στο ζώο"
"ήταν καθησυχαστικό να γνωρίζω ότι η Sarah είχε κάνει ήδη αυτή την επέμβαση μια φορά και είχε πετύχει, γι 'αυτό συμφώνησα να προχωρήσουμε στη διαδικασία της περινεϊκής ουρηθροσκόπησης, που μου πρότεινε,  για τον γάτο μου Piglet"
Η περινεϊκή ουρηθροσκόπηση εκτρέπει το ρεύμα των ούρων, μακριά από την ουρήθρα του πέους.  Δημιουργεί ένα άνοιγμα ούρων για να περνούν μέσα από το δέρμα του περινέου.
Η χειρουργική αυτή επέμβαση δεν περιλαμβάνει απαραιτήτως την αφαίρεση του πέους ή του οσχέου.
Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, οι κτηνίατροι έπρεπε να αφαιρέσουν το πέος - όπου είχε δημιουργηθεί η πέτρα - καθώς δεν ήταν σε θέση να την αφαιρέσουν με άλλες μεθόδους.
 Η μπλοκαρισμένη ουρήθρα του γάτου, δεν του επέτρεπε να ουρήσει.

 Η Δρ Sarah Bruce, που πραγματοποίησε τη χειρουργική επέμβαση στον Piglet, δήλωσε: « η χειρουργική επέμβαση άλλαξε την ανατομία του γάτου, που τώρα θα μπορεί να ουρήσει σαν κορίτσι. Πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση με θετικό αποτέλεσμα"
"για τους ιδιοκτήτες γάτων αξίζει μια σχετική ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα της ουρολιθίασης, γιατί είναι αρκετά συνηθισμένη στις αρσενικές γάτες"
"Θα ήθελα να ζητήσω από τους ιδιοκτήτες να το δουν αμέσως, αν το ζώο τους δυσκολεύεται να ουρήσει, όπως έκανε η κ. Philpott στην προκειμένη περίπτωση, διότι μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερα προβλήματα".
πηγή 16-4-19
https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-6927555/A-male-cat-urinates-like-female-having-PENIS-removed.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: