Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

Βουβαλοβάτραχος γλίτωσε τη σφαγή και το μαγείρεμα, όταν άρχισε να νιαουρίζει σαν γάτα

Κίνα, σε ένα εστιατόριο στην πόλη Chongqing, ο σεφ ήταν έτοιμος να σκοτώσει και να μαγειρέψει έναν βουβαλοβάτραχο  (ή βάτραχο-ταύρο Bullfrog) όταν άκουσε έκπληκτος τις μοναδικές του κραυγές, που έμοιαζαν με νιαούρισμα γάτας.
στο εστιατόριο Xila στην περιοχή Yubei, κατά την προετοιμασία πιάτων πριν από το μεσημεριανό γεύμα,
ο σεφ ετοιμαζόταν να χρησιμοποιήσει τον βουβαλοβάτραχο, για να κάνει το δημοφιλές πιάτο, "chilli bullfrog" αλλά ενώ σήκωσε το κουζινομάχαιρο για να τον σφάξει, τον άκουσε να νιαουρίζει σαν γάτα...
Ο ασυνήθιστος ήχος σόκαρε τον σεφ που αμέσως ενημέρωσε τον προϊστάμενο του για τις "μοναδικές κραυγές" του βατράχου.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, κ. Luo, δήλωσε ότι δεν άντεχε να σκοτώσει τον βάτραχο, λόγω της μοναδικότητας του και αποφάσισε να τον κρατήσει ως κατοικίδιο ζώο.
Ο κ. Luo δήλωσε στους δημοσιογράφους  (του τηλεοπτικού σταθμού Huizhou) ότι είχε δει εκατοντάδες bullfrogs στο παρελθόν, αλλά δεν είχε συναντήσει ποτέ κανέναν που να κάνει τόσο ασυνήθιστο ήχο.

Το ζώο ήταν ένα από τα τρία bullfrogs που είχαν αγοραστεί από το εστιατόριο. Οι κραυγές του έσωσαν και τα άλλα δύο bullfrogs.
Ο κ. Luo είπε ότι και οι τρεις βάτραχοι μπορούν να νιαουρίζουν. Νιαουρίζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και σκούζουν σαν χοίροι «squeak like pigs» το βράδυ.
Οι ειδικοί δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν το φαινόμενο.
«Εξαρτάται από την κατάσταση του bullfrog. Εάν υπάρχει μόνο ένας που μπορεί να κάνει τον ήχο, θα μπορούσε να είναι σύμπτωμα μιας ασθένειας », είπε ένας ειδικός στο Chongqing Morning Post.
Ο κ. Luo δήλωσε ότι είχε προγραμματίσει να απελευθερώσει τα τρία bullfrogs, αλλά οι εμπειρογνώμονες τον απέτρεψαν από την απελευθέρωση των βατράχων στην άγρια φύση.
Τα bullfrogs θεωρούνται ως ένα χωροκατακτητικό είδος στην Κίνα.
Τα bullfrogs είναι εγγενή στη Βόρεια Αμερική, ζουν ανατολικά στα Βραχώδη όρη Rockies και έχουν περιγραφεί ως «ένα από τα πιο επιτυχημένα αμφίβια στον κόσμο». Θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν σχεδόν όλα τα άλλα είδη,
σύμφωνα με την National Geographic.

Στην Κίνα, υπάρχουν κανονισμοί που απαγορεύουν την απελευθέρωση ζώων στη φύση. στο Πεκίνο, θα μπορούσε να επιβληθεί να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 500.000 γιουάν (56.926 λίρες στερλίνες) γι αυτή την πράξη.
πηγή 15-4-19
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6923309/Bullfrog-escapes-butchered-cooked-miaowing-like-cat-chopping-board.html
***ο βάτραχος-ταύρος ζυγίζει περίπου 200 γραμμάρια και φτάνει τα 16- 18 εκατοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: