Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Πειραματόζωα που χρησιμοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο...Οι αριθμοί δείχνουν 71 γάτες, 2.496 σκύλους, 228 άλογα και 2.215 πιθήκους που χρησιμοποιήθηκαν για πειράματα το 2017, άλλα ζώα που χρησιμοποιούνται είναι τα ινδικά χοιρίδια, τα χάμστερ, τα κουνέλια, πουλιά, αιγοειδή, πρόβατα και χοίροι...

πειράματα στα ζώα, στο Ηνωμένο Βασίλειο...
2.446 σκύλοι beagle χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε διαδικασίες στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017.

Ποντίκια, ψάρια, γάτες, σκυλιά, άλογα, κουνέλια, πίθηκοι - χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα σε όλο τον κόσμο.
Μέχρι πρόσφατα, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ χρησιμοποίησε γάτες για να διερευνήσει την τοξοπλάσμωση - μια δυνητικά θανατηφόρα παρασιτική ασθένεια που συνήθως μεταδίδεται από γάτες ή μολυσμένα τρόφιμα.
Τα ζώα τράφηκαν με μολυσμένο κρέας και τα αυγά του παρασίτου συλλέχθηκαν για χρήση σε άλλα πειράματα - μετά οι γάτες θανατώθηκαν.
Αλλά το τμήμα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τις γάτες μετά από κριτική από το κοινό - και 14 ζώα που θα επιζήσουν, θα υιοθετηθούν.
Τα ζώα χρησιμοποιούνται στην έρευνα για διάφορους λόγους και κάθε χώρα έχει διαφορετικούς κανόνες σχετικά με τα πειράματα που μπορούν να διεξαχθούν.

για το Ηνωμένο Βασίλειο:
Πόσα ζώα χρησιμοποιούνται στην έρευνα;
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι 3,79 εκατομμύρια πειραματικές διαδικασίες διεξήχθησαν με τη χρήση ζώντων ζώων το 2017.
οι μισές (1,89 εκατομμύρια) ήταν πειραματικές διαδικασίες που σημαίνει ότι το ζώο χρησιμοποιήθηκε σε «επιστημονικές μελέτες» για να βοηθήσει σε πράγματα όπως:
Βασική έρευνα (δηλαδή τη μελέτη των βιολογικών λειτουργιών και ασθενειών)
Ανάπτυξη θεραπειών
Δοκιμές ασφάλειας φαρμάκων και άλλων χημικών ουσιών
Χειρουργική κατάρτιση και εκπαίδευση
Περιβαλλοντική έρευνα
Προστασία ειδών
οι υπόλοιπες διαδικασίες (1,9 εκατομμύρια) χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία / αναπαραγωγή γενετικά τροποποιημένων (GA) ζώων.
Αυτοί οι αριθμοί αναφέρονται στην αναπαραγωγή των ζώων των οποίων τα γονίδια έχουν μεταλλαχθεί ή τροποποιηθεί.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο δημοσιεύει τα στοιχεία, αναφέρει ότι ο αριθμός των διαδικασιών που πραγματοποιήθηκαν το 2017 μειώθηκε κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ωστόσο, ο αριθμός των διαδικασιών αυξήθηκε κατά 4% τα τελευταία 10 χρόνια.
"Αυτό οφείλεται στην αύξηση της δημιουργίας / αναπαραγωγής και χρήσης ζώων GA, κυρίως λόγω της διαθεσιμότητας νέας τεχνολογίας που οδήγησε σε νέες ερευνητικές ευκαιρίες", λέει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τι είδους ζώα χρησιμοποιούνται;
Η πλειονότητα των πειραματικών διαδικασιών (87%) που πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017 χρησιμοποιούσαν ποντίκια (περίπου 1,09 εκατομμύρια), ψάρια (περίπου 308,000) και αρουραίους (περίπου 230,000).
Άλλα ζώα που χρησιμοποιήθηκαν περιελάμβαναν ινδικά χοιρίδια, χάμστερ, κουνέλια, πουλιά, αιγοειδή, πρόβατα και χοίρους.
Οι γάτες, τα σκυλιά, τα άλογα και οι πίθηκοι χαρακτηρίζονται ως "ειδικά προστατευόμενα είδη" - πράγμα που σημαίνει ότι τα εργαστήρια που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν πρέπει να αποδείξουν ότι κανένα άλλο είδος δεν είναι κατάλληλο πριν να τους δοθεί το πράσινο φως.
Οι αριθμοί δείχνουν 71 γάτες, 2.496 σκύλους, 228 άλογα και 2.215 πιθήκους που χρησιμοποιήθηκαν για πειράματα για πρώτη φορά το 2017.

*****Do the animals suffer?
The Home Office also records what it calls the "severity" experienced by animals which are used for research.
In the figures, pain is broken down into severe, moderate, mild, sub-threshold and non-recovery - which means the animal was put under anaesthetic before the start of the procedure and is killed
without ever regaining consciousness.
Figures show 5% were severe, 26% moderate, 50% mild, 11% sub-threshold and 7% non-recovery for animals used in experimental procedures in 2017.

Τα ζώα χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή καλλυντικών;
Υπάρχει απαγόρευση χρήσης ζώων για τη δοκιμή καλλυντικών προϊόντων ή των συστατικών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλες τις άλλες χώρες που είναι μέλη της ΕΕ.
Από το 2013, είναι επίσης παράνομο να πωλούνται καλλυντικά προϊόντα στην ΕΕ τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Γιατί τα ζώα χρησιμοποιούνται για δοκιμές;
Σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο κάθε νέο φάρμακο που αναπτύσσεται πρέπει να δοκιμάζεται σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά είδη ζωντανών θηλαστικών - ένα τρωκτικό και ένα μη τρωκτικό.
Ο Chris Magee, επικεφαλής της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης για την κατανόηση της έρευνας των ζώων, δήλωσε στο Radio 1 Newsbeat: "Η έρευνα με τη χρήση ζώων είναι ο λόγος που έχουμε φάρμακα για τον εαυτό μας και τα κατοικίδια ζώα μας.
«Μας βοηθά να κατανοήσουμε και να σταματήσουμε τη ρύπανση του περιβάλλοντος και να βρούμε τρόπους να σταματήσουμε τις ασθένειες που σκοτώνουν την άγρια ​​ζωή μας
Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει κανόνες για το πώς και πότε τα ζώα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δοκιμές.
Οι ερευνητές πρέπει να αναφέρουν τα πιθανά οφέλη του έργου και να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει ρεαλιστική εναλλακτική λύση στη χρήση του ζώου.
Οι δοκιμές σε ζώα έχουν χρησιμοποιηθεί για την έρευνα ασθενειών όπως η νόσος του Alzheimer, οι καρδιακές παθήσεις, ο HIV και τα AIDS.

Τι λένε οι ομάδες δικαιωμάτων των ζώων;
Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως το σαπούνι, το σαμπουάν, το αποσμητικό και την οδοντόκρεμα, καθώς και τα μακιγιάζ και τα αρώματα.
Αλλά αυτό δεν συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, στην Κίνα και στις ΗΠΑ δεν υπάρχει κανένας εθνικός νόμος που να απαγορεύει τη χρήση ζώων σε δοκιμές καλλυντικών.
Η οργάνωση Cruelty Free International κάνει δράσεις, για να τερματίσει τα πειράματα σε ζώα σε όλο τον κόσμο.
Η κ. Katy Taylor, διευθύντρια επιστημονικών και ρυθμιστικών υποθέσεων, δήλωσε στο Newsbeat: "Εκτιμάμε ότι κάθε χρόνο τουλάχιστον 115 εκατομμύρια ζώα σε ολόκληρο τον κόσμο υποφέρουν και πεθαίνουν σε σκληρές δοκιμές που διεξάγονται για ευρύ φάσμα ερευνών, συμπεριλαμβανομένων βιολογικών μελετών και δοκιμών των φαρμάκων και των χημικών ουσιών.
«Με την πρόοδο πιο ανθρώπινων εναλλακτικών λύσεων, έχει έρθει η στιγμή να επανεξετάσουμε τη χρήση πειραμάτων σε ζώα.
"Οι μέθοδοι δοκιμών χωρίς τη χρήση ζώων είναι πιο σχετικές με τον άνθρωπο και συχνά πιο ακριβείς και λιγότερο δαπανηρές από την ολοένα και πιο ξεπερασμένη και απάνθρωπη έρευνα που χρησιμοποιεί τα ζώα.
"Ως κοινωνία πρέπει να κάνουμε ο,τι μπορούμε για να απομακρυνθούμε από τη σκληρή έρευνα με ζώα και να στραφούμε σε επιστημονικά ανώτερες μεθόδους που δεν είναι ζωικές και οι οποίες είναι όλο και πιο διαθέσιμες".
πηγή 4-4-19
https://www.bbc.com/news/newsbeat-47800019

Δεν υπάρχουν σχόλια: