Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Αγοράκι που γεννήθηκε με τρία πόδια, χειρουργήθηκε στην Κίνα με επιτυχία. Το φαινόμενο parasitic twin ή Conjoined twins ή Polycephaly ή polymelia, συνεχίζει να αποτελεί μυστήριο και τα Χιμαιρικά όντα εμφανίζονται όλο και συχνότερα
Κίνα, ένα αγοράκι που γεννήθηκε με τρία πόδια  (περίπτωση parasitic twin ή Conjoined twins) υποβλήθηκε σε 10ωρη περίπλοκη χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί το επιπλέον άκρο,
ο μικρούλης Xiao Fei, από την περιοχή Xinjiang στη δυτική Κίνα,που είναι μόλις 11 μηνών υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του τρίτου ποδιού, με επιτυχία, σε νοσοκομείο στη Σαγκάη (Shanghai Public Health Clinical Centre).
Ο χειρουργός Chen Qiu χαρακτήρισε την κατάσταση του Xiao Fei ως «εξαιρετικά περίπλοκη».
πριν από την επέμβαση ο κ. Chen δήλωσε στη Shanghai Dragon Television, ότι το μεσαίο πόδι του Xiao Fei θα αφαιρεθεί επειδή δεν ήταν λειτουργικό.
Ωστόσο, αν και το δεξί πόδι του Xiao Fei διατηρήθηκε, γεννήθηκε παραμορφωμένο αφού το πέλμα του είχε σχήμα χεριού και δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά.
Ως εκ τούτου, ο κ. Chen  με την ομάδα του δεν αφαίρεσαν μόνο το μεσαίο πόδι του Xiao Fei, αλλά το έκοψαν και το πρόσθεσαν στο παραμορφωμένο δεξί του πόδι.
Το παρασιτικό δίδυμό του δεν είχε εντοπιστεί πριν από τη γέννησή του, επειδή η μητέρα του δεν είχε υποβληθεί σε τακτικούς ελέγχους εγκυμοσύνης.
Εκτός από το παρασιτικό δίδυμο, ο Xiao Fei διαγνώστηκε με μια σειρά από άλλες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός πρόσθετου όρχεως ενώ εμφανίστηκε επίσης κοιλιακή κήλη και συγγενής καρδιακή νόσος. Αυτές οι συνθήκες αύξησαν τις δυσκολίες της επέμβαση, είπε ο κ. Chen.
Ο Bao Juan, διευθυντής του Τμήματος Ουρολογίας του νοσοκομείου, δήλωσε ότι οι χειρουργοί θα μετέφεραν τον σωστό όρχι του Xiao Fei από την κοιλιακή χώρα, στη συνήθη του θέση κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.
Οι χειρουργοί ισχυρίστηκαν ότι η 10ωρη επέμβαση ήταν επιτυχής.
Ο Zhu Tongyu, διευθυντής του Κλινικού Κέντρου Δημόσιας Υγείας της Σαγκάης, δήλωσε ότι, η επιτυχία της επέμβασης ήταν σημαντική λόγω της σπανιότητας της κατάστασης.
Ο κ. Zhu δήλωσε επίσης ότι η επέμβαση θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι ο Xiao Fei θα ζήσει μια σχετικά φυσιολογική ζωή, αν και τα γόνατα του λείπουν, οπότε μια νέα χειρουργική επέμβαση θα προγραμματιστεί όταν το αγόρι γίνει λίγο μεγαλύτερο.
Ο Ma Xiaolong πατέρας του Xiao Fei, ευχαρίστησε θερμά τους γιατρούς δημοσίως.
******************************************
τα Conjoined twins δίδυμα, γεννιούνται με τον προσκολλημένο ιστό ενός μη αναπτυγμένου διδύμου. κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το μη αναπτυγμένο δίδυμο απορροφάται -λόγω περιορισμένης παροχής αίματος- από το  "the 'host'" έμβρυο, που επιβιώνει.
Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί συμβαίνει αυτό το σπάνιο φαινόμενο (λέγεται ότι συμβαίνει σε μία στο ένα εκατομμύριο γεννήσεις, αλλά παρατηρείται μια αύξηση του φαινομένου)
πηγή  20-3-18
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5522419/Chinese-baby-born-THREE-LEGS-extra-limb-removed.html
***************************
άλλα περιστατικά
27-6-14, Ένα κορίτσι από το Παναμά ηλικίας ενός έτους, που παρέμεινε με τρία πόδια (μόνο το ένα είναι λειτουργικό) μετά το διαχωρισμό, από το Conjoined twin δίδυμο του, μεταφέρθηκε στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια για να χειρουργηθεί στο Shriners Hospital for Children. Η μικρούλα είχε επίσης τρία νεφρά και πιθανά αναπαραγωγικά προβλήματα.
http://www.medicaldaily.com/ana-paulatoddler-born-conjoined-twin-set-have-corrective-surgery-her-3-legs-290388
****************************************
17-2-16. Ένα κοριτσάκι έχει γεννηθεί με ένα επιπλέον πόδι που βγαίνει από την πλάτη του λόγω μιας σπάνιας κατάστασης που επηρεάζει ένα, σε ένα εκατομμύριο βρέφη.
Η δίχρονη Varsha Sena, από το Δελχί, γεννήθηκε με δύο πόδια, και ένα τρίτο άκρο που εξέρχεται πλάγια από τη σπονδυλική της στήλη.
οι γιατροί ονομάζουν την κατάσταση αυτή polymelia, δηλαδή τη γέννηση με έξτρα άκρα, συχνά χέρια ή πόδια.
Χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο Govind Ballabh Pant Hospital, Delhi. Ο επικεφαλής της ομάδας χειρουργών, ο Dr Daljit Singh, δήλωσε ότι δεν είχαν δει παρόμοια κατάσταση τα τελευταία πενήντα χρόνια. Πρόκειται για την πρώτη φορά που αναπτύσσεται και εξέρχεται από την σπονδυλική στήλη ένα πρόσθετο άκρο.
Η Varsha γεννήθηκε στο νοσοκομείο Bara Hindu Rao στο Δελχί, το 2014 από την 24χρονη μητέρα της Komal Sena.
https://med.news.am/eng/news/9443/doctors-successfully-removed-the-extra-limb-of-the-indian-girl-born-with-three-legs.html
*************************************
σχετικές μας αναρτήσεις
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΙΜΑΙΡΕΣ,φαινόμενο conjoined twins
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/11/conjoined-twins.html
στην κατάσταση πολυκεφαλίας (Polycephaly) οι εγκέφαλοι αγωνίζονται μεταξύ τους, μοιράζονται τον έλεγχο των οργάνων και των άκρων του πλάσματος
και οι επιστήμονες δεν μπορούν να προσδιορίσουν κάποιο στοιχείο, που να βεβαιώνει αν πρόκειται για δυο όντα που μοιράζονται ένα σώμα ή αν πρόκειται για ένα σώμα με δυο κεφάλια.
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/09/conjoined-twins.html
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2018/03/conjoined-twins.html

31 Μαρτίου 2017
περίπτωση «Fetus in fetu» στην Ινδονησία, στην κοιλιά ενός 10μηνου αγοριού μεγάλωνε ο δίδυμος παρασιτικός αδελφός του
 http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/03/fetus-in-fetu-10.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια: