Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Καταφύγιο ζώων στο Λονδίνο, αρνήθηκε να δώσει γάτα για υιοθεσία, γιατί δεν θα είχε το δικό της δωμάτιο, στο νέο της σπίτι.
Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο, η φιλοζωική οργάνωση Battersea Dogs & Cats Home, απέρριψε το αίτημα του 32χρονου Joe Lines για να υιοθετήσει μια γάτα, γιατί δεν δήλωσε ότι διαθέτει ένα χώρο -δωμάτιο αποκλειστικά για τη διαβίωση του ζώου.
ο Joe Lines έμεινε έκπληκτος από την "παράξενη πολιτική" της Battersea Dogs & Cats Home αφού διαθέτει ιδιοκτησία αξίας £ 500.000 στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, με κατοικία 58 Μ2 και έναν ιδιωτικό κήπο 3 Μ2.
Η φιλοζωϊκή οργάνωση υποστηρίζει ότι ένας ήσυχος αποκλειστικός χώρος είναι απαραίτητος για την επαρκή φροντίδα -και καλή διαβίωση- του ζώου, καθώς όταν αλλάζει περιβάλλον έχει άγχος και νιώθει την ανάγκη για έναν δικό του χώρο, ώστε να εγκλιματιστεί.
ο Joe Lines θεώρησε τρελό το λόγο της απόρριψης, αφού πιστεύει ότι η γάτα θα μπορούσε να ζήσει ελεύθερα στον κήπο, καθώς στο Λονδίνο είναι πολυτέλεια να υπάρχει ένα ελεύθερο δωμάτιο. Θεωρεί ότι η Battersea πρέπει να είναι ευέλικτη στην πολιτική της.


 φωτο: ο μικρός ευρύχωρος κήπος του Joe Lines, που ενδιαφέρθηκε να υιοθετήσει τη γατούλα
Η πολιτική της Battersea τέθηκε σε εφαρμογή πριν από τέσσερα χρόνια μετά την έρευνα από εμπειρογνώμονες για την καλή διαβίωση των αιλουροειδών.
ένας χώρος -αποκλειστικής χρήσης- είναι απαραίτητος για την επαρκή φροντίδα ενός ζώου που έχει άγχος, είναι νευρικό ή έχει ιατρικές ανάγκες ή έάν πρόκειται για θηλυκό ζώο που πρόσφατα γέννησε γατάκια. είναι απαραίτητη η υποχρέωση των φροντιστών να παρέχουν στη γάτα / γατάκια ένα ασφαλές και άνετο δωμάτιο που θα είναι μόνο δικό τους».
************************************
Η  RSPCA και η Cats Protection δεν έχουν παρόμοια πολιτική, ενώ η Claire Bessant, της International Cat Care απόρησε γιατί  θα έπρεπε ένας ανάδοχος κατοικίδιου, να διαθέτει ένα ελεύθερο δωμάτιο, αποκλειστικά για το ζώο.
****************************************
με τέτοια καταφύγια ζώων, κανένας πολίτης της χώρας,  δεν εξαναγκάζεται να κάνει το δικό του σπίτι καταφύγιο, για τη διάσωση εγκαταλειμμένων  τετράποδων. Στην Ελλάδα οι αδέσποτες ψυχές ίσως συναντούν αυτόν τον παράδεισο, μόνο...μετά θάνατο. όσο για τη νομοθεσία...η διατήρηση ενός αδέσποτου θεωρείται τεκμήριο διαβίωσης, όπως και η διατήρηση ενός Ι.Χ....

πηγή 24-3-18
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5540227/Battersea-Dogs-Cats-home-snub-cat-lover-not-having-room-pet-south-west-London.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια: