Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Ραπουνζέλ της πραγματικής ζωής, θέλει να φτάσουν τα μαλλιά της μέχρι το πάτωμα. Σε γενετική ιδιαιτερότητα οφείλεται η δυνατότητα να έχουμε πολύ μακριά μαλλιά. Τα μαλλιά θεωρούνται επέκταση του νευρικού μας συστήματος, αντλούν πληροφορίες από το περιβάλλον, μας τις μεταδίδουν και αυξάνουν τη διαίσθηση μας

Η 44χρονη Ρωσίδα Olga Demidova από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, αφήνει τα μαλλιά της να μεγαλώσουν και να φτάσουν μέχρι το πάτωμα, είναι εκπαιδεύτρια γυμναστικής και αποκαλύπτει συμβουλές για όμορφα και υγιή μακριά μαλλιά.
Η μοναδική της εμφάνιση, με τα μαύρα μαλλιά της να φθάνουν μέχρι τα γόνατά της, κάνει τα παιδιά να τη θαυμάζουν και να την αποκαλούν  Rapunzel, όταν τη βλέπουν στο δρόμο.
Το 2012 τα μαλλιά της έφθαναν μέχρι τη μέση της και αποφάσισε να τα μακρύνει και άλλο, για να δει αν θα μπορούσαν να φθάσουν μέχρι τα γόνατα της.
Εδώ και έξι χρόνια προσέχει να μην χρησιμοποιεί οποιαδήποτε επιβλαβή προϊόντα, κάνει υγιεινό τρόπο ζωής και σταμάτησε να κόβει τα μαλλιά της, τα κόβει περίπου δύο έως τρεις φορές το χρόνο μόνο, κατά τρία έως πέντε εκατοστά.
Το 2012 διάβασε στο διαδίκτυο ένα άρθρο που έλεγε ότι, η δυνατότητα να έχεις πολύ μακριά μαλλιά, προϋποθέτει μια γενετική ιδιαιτερότητα, έτσι, αποφάσισε να τα μακραίνει πολύ, για να διαπιστώσει εάν θα μπορούσαν να μακρύνουν μέχρι τα γόνατά της ή ακόμα περισσότερο.
Λούζεται δύο φορές την εβδομάδα, για περίπου είκοσι πέντε λεπτά, αποφεύγει το ζεστό νερό και αφήνει τα μαλλιά της να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο -χωρίς στεγνωτήρα-  χρησιμοποιεί κοινό σαμπουάν που περιέχει D πανθενόλη ή κερατίνη.
Καθημερινά κάνει τα μαλλιά της πλεξούδα, αλλά το βράδυ αυτό είναι άβολο και την εμποδίζει να κοιμηθεί. Συστήνει σε όσες γυναίκες επιθυμούν να ανανεώσουν την εμφάνισή τους, με υγιή μακριά μαλλιά, να έχουν υπομονή και να βασίζονται στη φυσική τους ομορφιά. Προτείνει να έχουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς τσιγάρα και αλκοόλ, να είμαστε θετικοί, ενεργητικοί και να ασχολούμαστε με αθλητισμό.
Μερικοί άνθρωποι απεχθάνονται τα μακριά μαλλιά της, αλλά εκείνη δεν νοιάζεται καθόλου γιατί τα αγαπάει, τα διατηρεί μεταξένια και σκοπεύει να τα μεγαλώσει μέχρι το πάτωμα.
πηγή 7-3-18
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-5472223/Russian-woman-five-foot-long-hair-nicknamed-Rapunzel.html
****************************************************
Η ρύθμιση της ανθρώπινης τριχοφυΐας είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη βιολογικά γεγονότα. Οι γενετικοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την πυκνότητα, το μήκος, το χρώμα και την υφή των μαλλιών.
The genetics of human hair growth.
The regulation of human hair growth is one of the most mysterious of biologic events. Genetic factors are responsible for the density, length, color and texture of hair. Heredity disorders can affect either hair alone, hair and other ectodermal structures, or can be pansystemic. This paper considers all heredity disorders which affect human hair growth.
πηγή
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/5173315
Το γονίδιο που οδηγεί στην ανάπτυξη της ανθρώπινης τριχοφυΐας
Gene that regulates hair growth identified
Activation of the gene Lhx2 leads to increased hair growth. The findings partly refute earlier research results in the field.
18-4- 2010
https://www.sciencedaily.com/releases/2010/04/100415085317.htm
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα πολύ μακριά μαλλιά είναι -σύμφωνα με την εξελικτική βιολογία- αποτέλεσμα της σεξουαλικής επιλογής, καθώς τα μακριά και υγιή μαλλιά αποτελούν σημάδι νιότης και γονιμότητας και υποδεικνύουν το ισχυρό αναπαραγωγικό σύστημα μας γυναίκας.
Τα μακριά λαμπερά μαλλιά είναι επίσης ορατός δείκτης υγείας ενός ατόμου.
πολλοί πολιτισμοί στηρίζουν τους ανθρώπους με μακριά μαλλιά, και τα θεωρούν σημάδι δύναμης και πνευματικής ωριμότητας.
επικρατεί η πεποίθηση ότι τα μακριά μαλλιά μπορούν να κάνουν ένα άτομο πιο διαισθητικό.
η Φύση δεν θα δημιουργούσε ποτέ κάτι που δεν έχει κανένα ρόλο στην εξέλιξη ενός συστήματος, όπως το ανθρώπινο σώμα.


Η ανθρώπινη τρίχα δεν είναι μόνο για εμφάνιση, αλλά παίζει επίσης συγκεκριμένους ρόλους, για να βοηθήσει το ανθρώπινο σώμα να λειτουργήσει στο βέλτιστο επίπεδο.
Ένας από τους τρόπους με τους οποίους τα μαλλιά βοηθούν το σώμα μας να αποδίδει καλύτερα, είναι να ενεργούν σαν μια κεραία για να μας βοηθούν να αισθανόμαστε την ενέργεια του περιβάλλοντος μας πιο αποτελεσματικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όταν φοβόμαστε, όλες οι τρίχες στο σώμα σας δείχνουν ευθεία προς τα πάνω, ενισχύοντας τις διαισθητικές μας αισθήσεις.
Τα μαλλιά μπορούν να θεωρηθούν ως μια επέκταση του νευρικού συστήματος, επειδή έχουν την ικανότητα να απορροφούν πληροφορίες από το περιβάλλον, και στη συνέχεια να τις μεταδίδουν στον εγκέφαλο για επεξεργασία.
Εκτός από την απορρόφηση πληροφοριών, τα μαλλιά έχουν επίσης την ικανότητα να εκπέμπουν ενεργειακά μοτίβα και συχνότητες στο περιβάλλον.
Αυτό έχει παρατηρηθεί σε φωτογραφίες Kirlian με πειράματα μαλλιών.
Τα μακριά μαλλιά δυναμώνουν την ενέργεια στο σώμα πιο αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα την αύξηση της ζωτικότητας, της διαίσθησης και της ηρεμίας. Μπορεί αυτός να είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες είναι πιο διαισθητικές από τους άνδρες.
Σε πολλούς πολιτισμούς που τα άτομα κρατούσαν τα μαλλιά τους μακριά, συχνά έκοβαν τα μαλλιά των εχθρών τους, ως σημάδι δουλείας και εξασθένησης των διαισθητικών τους αισθήσεων.
ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όταν οι άνδρες εντάσσονται στον στρατό, απαιτείται να κόψουν τα μαλλιά τους πολύ κοντά. Ο κρυμμένος λόγος για αυτό, είναι να τους χαρακτηρίσουμε ως δούλους του στρατιωτικο-βιομηχανικού μηχανισμού.
Τα μαλλιά είναι ένα καταπληκτικό δώρο της φύσης, όταν τα κόβουμε, όχι μόνο χάνουμε φυσική ενέργεια, αλλά το σώμα μας θα πρέπει στη συνέχεια να προσφέρει μια μεγάλη ποσότητα ζωτικής ενέργειας και θρεπτικών συστατικών για την εκ νέου ανάπτυξη των μαλλιών μας.
Οι τρίχες είναι οι κεραίες που λειτουργούν ως αγωγοί για να μας φέρουν μεγαλύτερες ποσότητες λεπτής, κοσμικής ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα μαλλιά απορροφούν την ηλιακή ενέργεια, αλλά τη νύχτα απορροφούν  τη σεληνιακή ενέργεια.

Μπορεί επίσης, να είναι ωφέλιμο να πλένουμε τα μαλλιά σας μετά από μια διαμάχη ή από κάθε είδους ψυχική αναστάτωση, για να βοηθήσουμε να καθαρίσουν και τα συναισθήματα μας.
Τα γκρίζα ή λευκά μαλλιά αυξάνουν τη θρέψη και τη ροή ενέργειας για να αντισταθμίσουν τη γήρανση. Για την καλύτερη υγεία του εγκεφάλαου μας, καθώς μεγαλώνουμε, είναι σημαντικό να κρατούμε υγιή τα μαλλιά μας, στην φυσική τους κατάσταση.
Ο Δημιουργός έχει έναν σαφή λόγο, που μας έδωσε τα μαλλιά.
Όλα έχουν να κάνουν με το πώς εμείς ως άνθρωποι έχουμε εξελιχθεί. Κάθε μέρος του σώματος έχει σκοπό, και όταν χάνουμε την επαφή με τον εαυτό μας και το σώμα μας, χάνουμε την αληθινή δύναμη που έχουμε
(Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, ο Σαμψών έχασε την υπερφυσική του δύναμη, όταν η Δαλιδά τον ξεγέλασε και του έκοψε τα μακριά του μαλλιά, που ήταν η πηγή της δύναμης του.)
Δεν υπάρχουν σχόλια: