Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Βίντεο ΣΟΚ για το εμπόριο κρέατος γάτας στο Βιετνάμ, ανθρώπινη θηριωδία εις βάρος αβοήθητων κατοικίδιων ζώων


Βιετναμέζικη αγορά πουλάει κρέας γάτας. Αβοήθητα κατοικίδια σφαγιάζονται για μια λιχουδιά £ 50  γνωστή ως 'little tiger'
Τον περασμένο μήνα, κάποιος που ταυτοποιείται μόνο ως Quyen και διασώζει γάτες, βιντεοσκόπησε την κτηνωδία εις βάρος των άτυχων ζώων, που συμβαίνει στην αγορά  Quan Binh Tan, στην πόλη Ho Chi Minh City.
Η Michele Brown (the CEO of Fight Dog Meat charity)  δημοσίευσε το σοκαριστικό κλιπ, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει, για το ελάχιστα γνωστό εμπόριο κρέατος γάτας
τα κατοικίδια ζώα γδέρνονται και σφάζονται γιατί πιστεύουν ότι το κρέας τους είναι πηγή δύναμης και ευελιξίας (ευκινησίας) και διώχνει την κακοτυχία, και τα πιάτα με κρέας γάτας μπορούν να φτάσουν μέχρι και 57 λίρες.
Το βίντεο του Quyen δείχνει ότι, μερικές από τις γάτες φορούν περιλαίμια, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να τις έχουν κλέψει από τα σπίτια που ζούσαν και τώρα περιμένουν τη μοίρα τους...να δολοφονηθούν, να μαγειρευτούν και να πουληθούν.
«Οι γάτες είναι τα ξεχασμένα θύματα του εμπορίου κρέατος σκύλων», δήλωσε η κ. Brown,διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης Dog Food από την Gold Coast της Αυστραλίας.
Πρόσφατα η κατανάλωση κρέατος σκύλου τράβηξε μεγάλη προσοχή αλλά κανένας δεν ευαισθητοποιήθηκε για την ανάλογη μεταχείριση στις γάτες.
"Η παράδοση είναι γεμάτη δεισιδαιμονία. Το κρέας γάτας τρώγεται στην αρχή κάθε μήνα για να αποτρέψει την κακή τύχη, να ενισχύσει τη λίμπιντο, και ακόμη για να κερδίσει αυτός που το καταναλώνει, την ευκινησία της γάτας"
Αλλά είναι μια τρομακτική κατάσταση. Οι κρεοπώλες θέλουν σκληρό κρέας, έτσι τις γδέρνουν ζωντανές για να τρομοκρατηθούν, με την πεποίθηση ότι το σώμα τους θα πλημμυρίσει με αδρεναλίνη.
«Οι γάτες είναι ευαίσθητες στο χώρο, έτσι τις ρίχνουν όλες μαζί στα κλουβιά θανάτου, τις σκοτώνουν έξω και βάζουν από πάνω τα πτώματα.
Εξειδικευμένα εστιατόρια που σερβίρουν κρέας γάτας - μια νοστιμιά στη νοτιοανατολική ασιατική χώρα - παρουσιάζουν άνοδο, με πιάτα που φθάνουν από 43 έως 57 λίρες στερλίνες (1,36 έως 1,82 εκατομμύρια Βιετναμέζικες Dong).
Σύμφωνα με εκθέσεις,το Βιετνάμ απαγόρευσε τα εστιατόρια γάτας το 1997 κατά τη διάρκεια μιας πανώλης των αρουραίων, αλλά ο κλάδος έχει αναπτυχθεί παρά τον νόμο
το κρέας 'little tiger' είναι τόσο δημοφιλές, που πολλές από τις γάτες τις κλέβουν και τις φορτώνουν σε  φορτηγά από τη γειτονική Κίνα και το Λάος για να τροφοδοτήσουν τη ζήτηση.
Ωστόσο, υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με την κατανάλωση του κρέατος, καθώς μερικές φορές προέρχονται από αδέσποτες γάτες.
«Οι άνθρωποι έχουν πεθάνει από  αυτό το φαγητό στο Βιετνάμ, υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για την υγεία καθώς πολλές από τις γάτες μεταφέρουν λοιμώξεις»
όμως αυτό δεν αρκεί για να σταματήσουν οι περιστασιακοί τουρίστες να δοκιμάζουν το κρέας γάτας, αναζητώντας μια εξωτική γεύση...
πηγή 15-3-18
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5504559/Inside-sickening-Vietnamese-CAT-meat-market.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: