Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ρεξ: Ζει με αναπηρικό καρότσι, γιατί οι ιδιοκτήτες του θεωρούν ότι έχει δικαίωμα στη ζωή! VIDEO - ΓΑΤΟΥΛΕΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΛΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΣΠΙΤΙ!

Εχουμε ένα Γερμανικό Ποιμενικό. Τον είχαμε βρει πριν 8 χρόνια παρατημένο, τον μαζέψαμε, τον φροντίσαμε και τον κρατήσαμε. Εδώ και 1 χρόνο εμφάνισε εκφυλιστική μυελοπάθεια, σε σημείο ολικής παράλυσης στα πίσω πόδια.
Μετά από έρευνα, μάθαμε ότι δεν πονάει και εδώ και 8 μήνες ζει πλέον με αναπηρικό καροτσάκι, κάνει κανονικά βόλτες και περνά τέλεια!
Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν και μας κατακρίνουν ότι κρατάμε το ζώο με το ζόρι στη ζωή και το ''βασανίζουμε'' για δική μας..ευχαρίστηση!
Ομως ο Ρεξ είναι πανευτυχής, τον παίρνουμε αγκαλιά για να μπει στο σπίτι μαζί μας, όπως ζούσε όλη του τη ζωή και όχι έξω.
Το σκυλί έχει δικαίωμα στη ζωή, όπως και ένας άνθρωπος. Μία παράλυση δεν σημαίνει τέρμα ζωής αν η φροντίδα και η αγάπη παραμένουν ίδιες!
Αυτά μας είπε η Ελεάννα Π. για το σκύλο της και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε!
Μπορεί να μην είναι το πιο εύκολο πράγμα, μα όταν αγαπάς το ζώο που έχεις ήδη πρέπει να κάνεις τη θυσία και όχι να επιλέξεις μία εύκολη λύση, την ευθανασία.
Ακόμα και για όσους διστάζουν να υιοθετήσουν ένα ανάπηρο ζώο, αυτό είναι ένα μάθημα και παράδειγμα προς μίμηση.

Δείτε τον Ρεξ στο video:
adespoto.gr


Οι αναπηρούλες γατούλες Φρόσω και Φιλιώ ζητούν σπίτι!

Οι 2 μικρούλες, Φρόσω (η μαυροκόκκινη ταρταρούγα) και Φιλιώ (η κοκκινωπή) είναι 2 αδερφούλες γατούλες, περίπου 3,5 μηνών, που δέχτηκαν επίθεση όταν ήταν πολύ μικρές (σχεδόν 20 ημερών) από σκυλιά. 
Εχουν μείνει παράλυτες από τη μέση και κάτω. Η ακτινογραφία τους δεν έδειξε κάποια βλάβη. Το πρόβλημά τους είναι νευρολογικό. Μπορούν να κάνουν τσίσα και κακά μόνες τους, χωρίς να χρειάζονται τη βοήθειά σας, όμως χρειάζονται, όπως όλα τα ζωάκια με ειδικές ανάγκες, να φοράνε τύπου "βρακάκι" για να μη λερώνονται και φυσικά, μόλις μεγαλώσουν λίγο ακόμη, μπορούν να έχουν το δικό τους αναπηρικό καροτσάκι που θα τους δώσει αυτονομία στις κινήσεις τους.
Είναι πολύ γλυκιά κορίτσια, παίζουν, και έχουν μάθει να δέχονται και τα σκυλιά στο σπίτι θετικής εκπαιδεύτριας σκύλων και γατών, όπου και φιλοξενούνται.
Οποιος ενδιαφέρεται ΣΟΒΑΡΑ για κάποια από τις γατούλες, ας επικοινωνήσει με το 6936045788, Κατερίνα .

Φιλοζωικός Σύλλογος Ν. Φιλαδέλφειας
Αρ. Πρωτ. 25700/2005

Δεν υπάρχουν σχόλια: