Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟΡΡΗΤΑ έγγραφα του Stratfor και του wikiLeaks για την σύνδεση Ελλάδας με το δολάριο - Ποιος ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου;


Εκρηκτικές αποκαλύψεις και ΕΓΓΡΑΦΑ-ΣΟΚ που επιβεβαιώνουν προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο «Το μεγάλο παιχνίδι στα παρασκήνια: Προωθούν ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του δολαρίου»!
Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr


Επικοινώνησα πρόσφατα με έναν ομογενή μας στο Εξωτερικό, ο οποίος μάλιστα κατοικεί μόνιμα στις ΗΠΑ, και το αποτέλεσμα αυτής της επικοινωνίας, με εξέπληξε ομολογουμένως ευχάριστα.

Όχι μόνον δια την πρόσφατη επικοινωνία μου με έναν επιστήμονα Έλληνα ομογενή μας παγκοσμίου κύρους, αυτού καθ’εαυτού, αλλά και διότι με τις πληροφορίες τις οποίες μου παρείχε, όσο και την αρθρογραφία του στον Ελληνικό και ξένο τύπο, "φώτισε" πλευρές άγνωστες για μένα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το πρώτο μέρος του άρθρου.

Το αντικείμενο της επικοινωνίας ήταν το «περί της πατρότητας της πρότασης» ή του σεναρίου της περιβόητης πλέον ένταξης της Ελλάδος στην ζώνη του δολαρίου, την οποία και δημοσιεύω.

Ο κ. Γιώργος Γιαλτουρίδης ο οποίος είναι αναλυτής Risk Management και απασχολείται στον τομέα Risk Solutions, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (Boston University) με ειδίκευση στο International Management.
Γεννήθηκε στην Κατερίνη και κατοικεί στην πόλη Dover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.

Κατά τον σχολιασμό του, ο κ. Γιώργος Γιαλτουρίδης περί του «ιστορικού» του θέματος, ανέφερε κρίσιμα όσο και άκρως ενδιαφέροντα θέματα, και είναι προφανές, ότι δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να αμφισβητήσω αυτόν τον σχολιασμό του, απεναντίας θα έλεγα, σε ότι αφορά το ιστορικό και την πατρότητα της πρότασης, όπως και την διαδρομή της, καθώς επιβεβαιώνει πλήρως τα αναφερόμενα στο άρθρο :

«Το μεγάλο παιχνίδι στα παρασκήνια: Προωθούν ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του δολαρίου!» (http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=54966&type=21&kata=0).

Έτσι έχει λοιπόν το ιστορικό του σεναρίου της ένταξης της χώρας μας στην ζώνη του δολαρίου.

Ο κ. Γιώργος Γιαλτουρίδης, ήταν εκείνος ο οποίος πρότεινε για πρώτη φορά το «σενάριο του δολαρίου» και συγκεκριμένα στις 1η Νοεμβρίου 2011 στην Federal Reserve (Κεντρική Τράπεζα) των ΗΠΑ.

Μία εβδομάδα αργότερα την πρόταση την έστειλε και κυκλοφόρησε σε διάφορα ελληνικά και ξένα blogs.΄

Ένας από τούς πολλούς παραλήπτες της πρότασης, υπήρξε και ο αξιότιμος οικονομολόγος κ. Βασίλης Βιλιάρδος ο οποίος και ανέλυσε λεπτομερώς την πρόταση σε ανάλογες δημοσιεύσεις :

α) (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2481.aspx)
(ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ)

β) (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2491.aspx)
(Η FED, ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΚΑΙ Η ΔΡΑΧΜΗ)

Ακολούθως ετέθη υπό την κρίση του καθηγητή. κ. Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες την χαρακτήρισε ως ενδιαφέρουσα, και η οποία όμως, θα συναντήσει δύο σοβαρά πολιτικά εμπόδια, κατά τον κ. Βαρουφάκη.

Αυτά βρίσκονται στην στάση την οποίαν θα τηρήσει η «Fed» (Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ) και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ακόμη όμως κι αν ήταν στην ευχάριστη θέση να υιοθετήσουν την πρόταση (η FED και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ), γνωρίζουν ότι μια τέτοια κίνηση, αυτού του είδους, θα "σκοτώσει" το ευρώ το οποίο, με τη σειρά του, θα προκαλέσει μια τεράστια ύφεση στην Ευρώπη.

Με τη σειρά του, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την εύθραυστη ανάκαμψη των ΗΠΑ και να ακυρώσει μεγάλο μέρος της εργασίας η οποία γίνεται από τις QE2-QE3.

Ο κ. Ι. Βαρουφάκης δια του σχολιασμού του επί της πρότασης του κ. Γιώργου Γιαλτουρίδη, "βάζει" δύο τεράστιας πολιτικής σημασίας ζητήματα, τα οποία συνδέονται με το σενάριο της ένταξης της χώρας στην ζώνη του δολαρίου, και αφορούν πλέον όχι μόνον την χώρα μας, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη.

Αναφύονται πολλά κρίσιμα ερωτήματα, ένα όμως κυρίαρχο : θα επιδιώξουν οι ΗΠΑ την εφαρμογή του προτεινόμενου σεναρίου ένταξης της Ελλάδος στην ζώνη του Ευρώ, γνωρίζοντας ότι αυτό θα αποτελούσε "ταφόπλακα" και οριστική διάλυση της Ενωμένης Ευρώπης, ναι ή όχι ;;;

Ποιός ο «ρόλος» του ΓΑΠ σε αυτό το σενάριο ;;;

Στις 1η Δεκεμβρίου η πρόταση του κ. Γιώργου Γιαλτουρίδη ήταν στο εξώφυλλο στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ:

http://www.epikaira.gr/eksofyllo.php?id=34774&category_id=124

Ο Βρετανός οικονομικός δημοσιογράφος κ. Matthew Lynn επίσης συνέστησε την ιδέα:

(http://www.marketwatch.com/story/simple-solution-for-greece-adopt-the-dollar-2012-03-14).

Απόσπασμα του Matthew Lynn:

But actually there is a simple solution that few people have yet considered. I am indebted to Georgios Gialtouridis for making the suggestion to me. Greece could simply swap the euro for another big global currency - the dollar”.
Εδώ είναι η πρότασή του τον Νοέμβριο 2011:
(http://www.phantis.com/blogs/georgios-gialtouridis/proposal-greece-return-economic-stability).

Το τελευταίο άρθρο του κ. Γ. Γιαλτουρίδη σχετικά με το θέμα (07.09.2012)
(http://www.spirosrizopoulos.com/news/athro-gialtouridi-gia-to-dollario/).

Το ιστορικό της πρότασης:

Στις 1 Νοεμβρίου 2011
διαβίβασε την πρότασή του σχετικά με το «σενάριο του δολαρίου» προς την Federal Reserve μέσω του εσωτερικού e-mail της ιστοσελίδας της, (http://www.federalreserve.gov/apps/contactus/feedback.aspx)

Την μεθεπόμενη μέρα, 3 Νοεμβρίου, έλαβε ένα e-mail επιβεβαίωσης.

Στις 4 Νοεμβρίου ο κ. Marc Lanthemann της Stratfor έστειλε το παραπάνω αναφερόμενο έγγραφο στα κεντρικά γραφεία της Stratfor.

Προσέξτε την περιγραφή πηγής του κ. Marc Lanthemann:

SOURCE DESCRIPTION: Well connected financial source


Προσέξτε επίσης την βαθμολόγηση της αξιοπιστίας πηγής:

SOURCE RELIABILITY: A

Προφανώς ο κ. Marc Lanthemann αναφέρεται στην πηγή του στην Federal Reserve όπου είχε στείλει την πρόταση του.

Όσον αφορά το έγγραφο της Stratfor, το σενάριο του δολαρίου αναφέρεται στις τρεις τελευταίες παραγράφους καθώς και μια ιδιαίτερη αναφορά στην πρώτη παράγραφο (...together with a twist which we have not read about anywhere else).

Όσον αφορά το έγγραφο του Wikileaks/Stratfor σχετικά με το σενάριο του δολαρίου:

[alpha] INSIGHT - GREECE - nat gas/oil producer; dollar bloc? - OCH007
Released on 2012-03-01 18:00 GMT
Email-ID 170561
Date 2011-11-04 19:50:37
From marc.lanthemann@stratfor.com
To alpha@stratfor.com
List-Name alpha@stratfor.com
SOURCE: OCH007
ATTRIBUTION: Old China Hand
SOURCE DESCRIPTION: Well connected financial source
PUBLICATION: Yes
SOURCE RELIABILITY: A
ITEM CREDIBILITY: I really can`t judge this one. I know he is well
connected in general but also speaks to some crackpots as well.
SPECIAL HANDLING: none
SOURCE HANDLER: Meredith/Jen
Jennifer Richmond
STRATFOR
w: 512-744-4324
c: 512-422-9335
richmond@stratfor.com
www.stratfor.com


http://wikileaks.org/gifiles/docs/170561_-alpha-insight-greece-nat-gas-oil-producer-dollar-bloc.html

Το έγγραφο της Stratfor :

σελίδα 1 http://wikileaks.org/gifiles/attach/14/14029_msg-21776-22574.png

σελίδα 2 http://wikileaks.org/gifiles/attach/14/14030_msg-21776-22575.png

Τα έγγραφα από το wikileaks στην Αγγλική είναι τα παρακάτω :

Το συμπέρασμα όλων αυτών

Είναι άμεσο εξαγόμενο ως πολιτικό συμπέρασμα από την μετάφραση του παραπάνω εγγράφου του Wikileaks ότι η «συμμετοχή» των πολιτικών μας και ειδικά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, είναι σοβαρή, δια των αποφάσεων και δηλώσεών του στον «προσανατολισμό» του αντίστοιχου σεναρίου.

Για την «εφαρμογή» του σεναρίου στην πράξη, οψόμεθα, ο καιρός θα δείξει!!!

Ο συντάκτης του κειμένου (stratfor/Wikileaks) παρατηρεί (σ.σ. και όχι άνευ λόγου), ότι «τελικά η ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του δολαρίου, είναι το «μεγάλο παιχνίδι» που παίζεται αυτό τον καιρό στα παρασκήνια».

Το αναφερόμενο στο παραπάνω κείμενο στην Αγγλική ως «φλερτ» του ΓΑΠ με τις ΗΠΑ, όπως και οι δηλώσεις του, περί ύπαρξης ή μη υδρογονανθράκων στην Ελληνική επικράτεια, όπως και ο χρόνος κατά τον οποίον έγιναν αυτές οι δηλώσεις, ας τις ερμηνεύσουν και ας τις κρίνουν οι αναγνώστες.

Το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν ενδιαφέρεται τόσο για τα κεφάλαια, (πόσο μάλλον για τα «εικονικά» χρήματα), όσο για τους τόκους που «προσφέρουν».

Τα κεφάλαια μοιάζουν με τα «οπωροφόρα» δέντρα, τα οποία έχουν τότε μόνο αξία, όταν παράγουν καρπούς, αφού αυτοί και μόνον πωλούνται στις αγορές, δημιουργώντας κέρδη.
     
Έπεται συνέχεια !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: