Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΚΟ PRAKSIS ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... 

Και πριν πει κανέις: "μα, καλά δεν ντρέπεσαι να επιτίθεσαι σε μια ΜΚΟ που σκέφτεται μόνο την υγεία του συνόλου"...δείτε να φρίξετε τι πολυδιάστατα μαγαζάκια είναι αυτού του τύπου οι ΜΚΟ

* "Παρέχει πληροφόρηση και καθοδήγηση όσον αφορά στις διαδικασίες νομιμοποίησης. Στα κέντρα απευθύνεται κάθε κοινωνικά αποκλεισμένη ομάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν δωρεάν πληροφόρηση, ενημέρωση και συμβουλές για νομικά ζητήματα, διαδικασίες και δικαιώματα (π.χ. διαδικασία νομιμοποίησης αλλοδαπών, έκδοση άδειας εργασίας κ.ά.)."

* "Ενδυνάμωση Οικονομικών Μεταναστών
Ασχολείται με την υποστήριξη των μεταναστών και προσφύγων σε μια προσπάθεια για ισότιμη και πλήρη άσκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Το τελευταίο θα επιτευχθεί μέσω δημιουργίας ενός οργανωμένου υποστηρικτικού δικτύου για όλους όσους υπόκεινται σε διακρίσεις στους χώρους της εργασίας τους λόγω της εθνικής ή φυλετικής τους καταγωγής."

* "Πρόγραμμα υποδοχής και ένταξης αιτούντων άσυλο/προσφύγωνμέσα από την αυτόνομη αλλά εποπτευόμενη στέγαση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (από 6 έως 9 μήνες). Πρόκειται για 7 διαμερίσματα στο λεκανοπέδιο Αττικής, 2-3 δωματίων στα οποία διαβιούν νεοεισερχόμενοι, ανά ομάδες των 5 ή 6 ατόμων.  Το πρόγραμμα προσφέρεικάλυψη των βιοτικών αναγκών (στέγη, τροφή, ασφάλεια), εκπαίδευση (εκμάθηση ελληνικών, επαγγελματική κατάρτιση), κινητοποίηση της ευρύτερης κοινής γνώμης για τα ζητήματα των προσφύγων/ αιτούντων άσυλο."

ΤΙΠΟΤΕ στους λαθρουποστηρικτές. Να μάθουν όλοι ποια είναι η ΜΚΟ PRAKSIS.

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: