Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

«Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην υγεία»!... Γι αυτό ελάτε ακόμη περισσότεροι λαθρό, μιας και εδώ είμαστε Μ@Λ@ΚΕΣ και σας φροντίζουμε τσάμπα.

Δεν πειράζει που μας έχετε γεμίσει ηπατίτιδες, φυματίωση και δάγγειο πυρετό!

"Στην Αθήνα, τα πιο μεγάλα ποσοστά συμμετοχής προέρχονται από την Ασία και χαρακτηριστικά από το Αφγανιστάν (31%), το Μπαγκλαντές (17,5%) και το Ιράν (16%). Σύμφωνα με τα στατιστικά της οργάνωσης, οι μισοί ασθενείς είναι 25 - 45 ετών, ενώ το 26% είναι κάτω των 25 ετών."
Αναγνώστης


Τα πολυϊατρεία PRAKSIS «αγκαλιάζουν» τους κοινωνικά αποκλεισμένους!


Δίπλα σε όλους τους άπορους και ανασφάλιστους βρίσκονται τα πολυϊατρεία της ΜΚΟ PRAKSIS! Με κέρδος μόνο ένα χαμόγελο, γιατροί και εθελοντές προσφέρουν ένα ιατρικό στήριγμα σε όσους η κοινωνία «κλείνει» τα μάτια.. Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες αποτελούν μια «σανίδα σωτηρίας» για χιλιάδες ανθρώπους, που χαρίζει η PRAKSIS (www.praksis.gr) χωρίς ανταλλάγματα και προϋποθέσεις...
«Σκοπός μας είναι να καταπολεμήσουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό που κυριαρχεί παντού. Στα στενά όλης της χώρας υπάρχουν Έλληνες άποροι, μετανάστες χωρίς χαρτιά, παιδιά χωρίς γονείς που μένουν στους δρόμους! Κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί για αυτούς... να τους προσφέρει εμβόλια, εξετάσεις, ακόμα και γιαAIDS, και φάρμακα», δηλώνει στο flowmagazine.gr ο πρόεδρος της PRAKSIS, Τζανέτος Αντύπας.

Αλληλεγγύη στα πολυϊατρεία της ΜΚΟ PRAKSIS...

Δύο πολυϊατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καταφέρνουν να μεταδώσουν το μήνυμα: «Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην υγεία»! Πλήρως εξοπλισμένα, έχουν σώσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 150.000 ασθενείς από 75 χώρες, προσφέροντας τους πολλά περισσότερα απο μια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Έμμισθοι αλλά και εθελοντές γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί επιστρέφουν στους άπορους το δικαίωμα για γυναικολογική παρακολούθηση, οδοντιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αναπαράγουμε τη νοοτροπία του Δημοσίου! Εμείς είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε και να βοηθάμε χωρίς καμία προϋπόθεση και κανένα ραντεβού. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χτυπήσουν την πόρτα των πολυιατρειων μας. Φανταστείτε οτι την ημέρα έρχονται περίπου 100 άτομα με προβλήματα υγείας. Όλοι μπορούν να βρουν ένα στήριγμα στην «ανθρώπινη περιπέτεια» PRAKSIS», συνεχίζει ο πρόεδρος της PRAKSIS στοflowmagazine.gr.Τα πολυιατρεία PRAKSIS «αγκαλιάζουν» τους κοινωνικά αποκλεισμένους! Παιδιά των φαναριών, άνθρωποι αποκλεισμένοι απο τη Δημόσια υγεία, θύματα σωματεμπορίας και άστεγοι βρίσκουν καθημερινώς καταφύγιο στη ΜΚΟ. Στην Αθήνα, τα πιο μεγάλα ποσοστά συμμετοχής προέρχονται από την Ασία και χαρακτηριστικά από το Αφγανιστάν (31%), το Μπαγκλαντές (17,5%) και το Ιράν (16%). Σύμφωνα με τα στατιστικά της οργάνωσης, οι μισοί ασθενείς είναι 25 - 45 ετών, ενώ το 26% είναι κάτω των 25 ετών. Βέβαια, η αλήθεια έχει μετατραπεί τελευταία... καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες ανασφάλιστοι ζητούν τη βοήθεια της οργάνωσης...
«Σήμερα λειτουργούμε με 120 γιατρούς και 580 εθελοντές και με δωρεές απο ιδρύματα, όπως είναι το Ίδρυμα Νίαρχος, και εταιρίες. Πλέον με την οικονομική κρίση δεν έρχονται μόνο άποροι και μετανάστες, αλλά και πολίτες που δεν είναι σε θέση να πληρώνουν πια την ιατρική τους περίθαλψη. Φανταστείτε οτι τα τελευταία δύο χρόνια, η συμμετοχή των Ελλήνων ανασφάλιστων έχει αυξηθεί κατά 580%!», αναφερει στη συνομιλία μας ο Τζανέτος Αντύπας.

Δώστε τα φάρμακα που δεν χρειάζεστε...!

Τα προγράμματα των δυο πολυϊατρείων γράφουν τη δική τους ιστορία εδώ και 16 χρόνια! Το τελευταίο τους πρόγραμμα φέρει το όνομα «Be χαπι», το οποίο έχει ως σκοπό τη συγκέντρωση φαρμάκων απο τους πολίτες, ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη φαρμάκων της ΜΚΟ λόγω της μεγάλης ζήτησης. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα φάρμακά τους, είτε στα πολυϊατρεία, είτε στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ . Ας τους στηρίξουμε όλοι μας...

«Τον τελευταίο καιρό έχουμε οργανώσει και κινητές μονάδες για ιατρική περίθαλψη από τον Έβρο και τη Χίο μέχρι τη Σάμο και τη Μυτιλήνη. Βέβαια, εξαιτίας της ζήτησης έχουμε έλλειψη κυρίως στα αντιπυρετικά, τα αντιβιοτικά και τα φάρμακα για την καρδιά. Για αυτό το λόγο προχωράμε με το πρόγραμμα «Be χαπι», που αναφέρεται σε όσους διαθέτουν περισσευούμενα φάρμακα και θέλουν να τα συνεισφέρουν στη δράση μας», υποστήριξε ο πρόεδρος της PRAKSIS.
Για οποιαδήποτε πληροφορία:
Αθήνα- Κεντρικά Γραφεία (Στουρνάρη 57): τηλ 2105205200
Αθήνα- Πολυιατρείο (Παιωνίου 5): τηλ 2108213704
Θεσσαλονίκη- Πολυιατρείο (Αρκαδιουπόλεως 1 & Αγ. Δημητρίου): τηλ 2310556145
http://www.flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: