Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Χαμός με το νέο εξώφυλλο του Newsweek Έβαλαν στην πρώτη σελίδα το… «μουσουλμανικό μένος»

 
Τo Newsweek είναι από τα περιοδικά εκείνα, τα οποία συνηθίζεται να δημιουργούν αίσθηση με τα εξώφυλλα και τα θέματά τους.

Το περιοδικό φροντίζει για ακόμη μία φορά να είναι επίκαιρο: Ετσι και στην περίπτωση της αμφιλεγόμενης ταινίας για τον Μωάμεθ, που έχει διχάσει μέχρι και τον Δυτικό κόσμο, το αμερικανικό περιοδικό μπήκε με φόρα στο ψαχνό και ξεσηκώνει αντιδράσεις πριν καν το ξεφυλλίσει κάποιος.

Με μια ιδιαιτέρως δυναμική φωτογραφία μαινόμενων μουσουλμάνων με εκφραστικά πρόσωπα να καλύπτει το εξώφυλλό του, το περιοδικό, και τώρα όπως και στο παρελθόν οπότε και έχει δεχθεί επικρίσεις για παρόμοιες επιλογές του, απαντά ότι το μόνο στο οποίο στοχεύει είναι να αφυπνίσει τον κόσμο και να προκαλέσει δημιουργικές συζητήσεις γύρω από σημαντικά θέματα.

Η διοίκηση του εντύπου επικρίθηκε εκ νέου για την παρούσα επιλογή της, όχι μόνο ή τόσο από το κοινό που το αγόρασε ή θα ήθελε να το αγοράσει, αλλά και από ανθρώπους του ίδιου χώρου.

Η συντηρητική εφημερίδα  Daily Telegraph το αποκάλεσε «αρρωστημένο δείγμα δημοσιογραφίας που ευτελίζει το άλλοτε εξαιρετικό περιοδικό» συγκρίνοντάς το με την αρνητική επίδραση που είχε η «βλάσφημη» ταινία.

Η εκδότρια του Newsweek, Τίνα Μπράουν στήριξε την επιλογή της παρ’ όλες τις επικρίσεις, σύμφωνα με την αμερικανική οργάνωση πολιτικής δημοσιογραφίας, Politico.

Μάλιστα, δείχνοντας θάρρος ή θράσος για πολλούς, το περιοδικό δημιούργησε ειδικό hashtag στη σελίδα του στο Διαδίκτυο για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να «συζητούν» για το εξώφυλλό του.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: