Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο νέος υπερήρωας της DC Comics είναι ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ με ποινικό μητρώο ΕΧΕΙ ΤΑΤΟΥΑΖ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΔΙΑΓΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Ο ιστορικός εκδοτικός οίκος κομικς DC Comics παρουσίασε χθες Τετάρτη ένα νέο υπερήρωα στα χνάρια του Πράσινου Φανού. Είναι Μουσουλμάνος από το Μίσιγκαν, ο οποίος εγκαταλείπει τους παράνομους αγώνες αυτοκινήτων προκειμένου να ενταχθεί σε μία επίλεκτη ομάδα διαγαλακτικής αστυνομίας.

Το όνομά του είναι Σάιμον Μπαζ. Είναι μυώδης, γύρω στα 20 και φέρει στο μπράτσο του τατουάζ με την αραβική λέξη «al-shuja'a» που σημαίνει «κουράγιο».

Το ντεμπούτο του αποτελεί μέρος μίας σειράς εναλλακτικών υπερηρώων, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται ένας γκέι Πράσινος Φανός (επίσης από την DC) και ένας μισός αφροαμερικανός μισός λατίνος Σπάιντερμαν, δημιούργημα της Marvel Comics.

Η ιστορία ξεκινάει με τον Μπαζ ως παιδί να παρακολουθεί τηλεοπτικές εικόνες του φλεγόμενου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Ως ενήλικας, ο Μπαζ διαθέτει πλούσιο ποινικό μητρώο στο οποίο περιλαμβάνονται παράνομοι αγώνες αυτοκινήτων και κλοπές οχημάτων.

Όταν κάποια στιγμή αποπειράται να κλέψει ένα αυτοκίνητο καταλήγει να βρεθεί εν τω μέσω μιας έρευνας για τρομοκρατική υπόθεση, για να βρεθεί αργότερα, με μαγικό σχεδόν τρόπο, εξοπλισμένος με ένα δαχτυλίδι που του χαρίζει υπερανθρώπινες δυνάμεις.

Το νέο κόμικ αποτελεί μέρος μιας σειράς που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο και η οποία διηγείται τις άγνωστες προσωπικές ιστορίες των διάσημων υπερηρώων της DC.

Πηγή: the Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια: