Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ανεξάρτητοι Ελλήνες: Ο Σαμαράς βάζει ενοικιαστήριο μέχρι και στους τάφους των αγίων


Για ενοικιαστήριο μέχρι και στους τάφους των αγίων κατηγορεί η νεολαία των Ανεξάρτητητων Ελλήνων ότι βάζει η κυβέρνηση, καθώς όπως υποστηρίζει, ανάμεσα σε αυτά που σχεδιάζει να αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, βρίσκεται και το νησί Στροφάδες στο Ιόνιο όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Διονυσίου.

Οπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ένα από τα επικρατέστερα πρότζεκτ που μελετά το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι η μακρόχρονη μίσθωση νησιών σε ιδιώτες για 40 και 50 χρόνια.

Ανάμεσα στα νοισιά που θέλει να νοικιάσει η κυβέρνηση, είναι οι Στροφάδες στο Ιόνιο. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «σε αυτά τα νησιά 2,6 τετρ. χλμ. όλα και όλα, 50 χλμ. από τις πλησιέστερες ακτές, βρίσκεται το καστρομονάστηρο του Σωτήρος χτισμένο το 1241 από την αυτοκράτειρα του Βυζαντίου Ειρήνη, σε αυτό το μοναστήρι έζησε και πέθανε ο Αγιος Διονύσιος του οποίου ο τάφος βρίσκεται εκεί μαζί με τους 58 μόνιμους κατοίκους, τους καλόγερους της μονής».

Το δελτίο Τύπου της νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει ως εξής:

«ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σειρά από πρότζεκτ τα οποία θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον επενδυτών και θα αποφέρουν έσοδα στα δημόσια ταμεία εξετάζουν όπως μαθαίνουμε στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Ένα από τα επικρατέστερα αφορά στη μακρόχρονη μίσθωση νησιών σε ιδιώτες από 40-50 χρόνια και πάνω.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», πρόκειται για περισσότερα από 30 μικρά νησιά και νησίδες με εμβαδόν από 100 έως 3.100 στρέμματα.

Μέσα στα νησιά που θέλει να νοικιάσει η κυβέρνηση, είναι και οι Στροφάδες στο Ιόνιο. Σε αυτά τα νησιά 2,6 τετρ. χλμ. όλα και όλα, 50 χλμ. από τις πλησιέστερες ακτές, βρίσκεται το καστρομονάστηρο του Σωτήρος χτισμένο το 1241 από την αυτοκράτειρα του Βυζαντίου Ειρήνη, σε αυτό το μοναστήρι έζησε και πέθανε ο Άγιος Διονύσιος του οποίου ο τάφος βρίσκεται εκεί μαζί με τους 58 μόνιμους κατοίκους, τους καλόγερους της μονής.

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να σκέφτεται να βάλει ενοικιαστήριο. Ούτε την μονή λογαριάζουν, ούτε τους μοναχούς, ούτε καν τον Άγιο Διονύσιο που θέλουν να του ενοικιάσουν μέχρι και τον τάφο (λογικά ώστε ο καινούργιος ιδιοκτήτης να βγάζει εισιτήρια για τους θεοσεβούμενους που θα θέλουν να προσκυνήσουν).

Και είχε και το θράσος να ζητήσει ο κ. Σαμαράς από την Παναγία βοήθεια, για να τον κάνει πρωθυπουργό...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: