Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ στο ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΚΟ πλέον Παρίσι ήθελε να αποκεφαλίσει τον εκδότη του Charlie Hedbo για τις γελοιγραφίες του Μωάμεθ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σήμερα σε πολλές συνοικίες του Παρισιού εξαιτίας της ανησυχίας των αρχών για διαδηλώσεις, μετά την δημοσίευση από την σατιρική επιθεώρηση Charlie Hebdo σκίτσων του Μωάμεθ.

Πολλές εκκλήσεις για διαδηλώσεις στάλθηκαν μέσω SMS, αλλά και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, παρά την απαγόρευση των γαλλικών αρχών. Μέχρι στιγμής η κατάσταση στην γαλλική πρωτεύουσα είναι ήρεμη.

Δύο είναι τα σημεία για τα οποία είχε ζητηθεί άδεια διαδήλωσης, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από την γαλλική αστυνομία: η περιοχή γύρω από το μεγάλο τέμενος στο κέντρο του Παρισιού και η πλατεία Τροκαντερό δυτικά.

Στο μεταξύ, η αστυνομία συνέλαβε στο Λα Ροσέλ της δυτικής Γαλλίας έναν άντρα που ζητούσε τον αποκεφαλισμό του διευθυντή της σατιρικής εφημερίδας.

Ο 40χρονος αυτός άντρας έγραψε σε ριζοσπαστική ισλαμιστική ιστοσελίδα ζητώντας να του "φέρουν το κεφάλι" του διευθυντή της Charlie Hebdo. Επίσης ζητούσε να τον παρακολουθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά: "μην τον αφήσετε σε ησυχία".

Τέλος, δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα δείχνει πως οι Γάλλοι είναι διχασμένοι σχετικά με την δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop για λογαριασμό της εφημερίδας Sud-Ouest, το 51% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της δημοσίευσης των σκίτσων, ενώ το 47% κατά, επειδή πιστεύει ότι αυτό θα κλιμακώσει την ένταση ανάμεσα στον μουσουλμανικό κόσμο και την Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: