Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Το "φίλμ" της ενέδρας στην τουρκική φάλαγγα - 250 χλμ από τα σύνορα πολεμά το PKK Την τραγική επιχειρησιακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τουρκικός Στρατό και η Στρατοχωροφυλακή στο τουρκικό Κουρδιστάν από την αντιπαράθεση τους με το PKK αναλύει η εφημερίδα Taraf η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει πληροφορίες από την πρόσφατη επίθεση του PKK σε πομπή οχημάτων του τουρκικού Στρατού κοντά στο χωριό Kardeşler στην επαρχία Bingol στην κεντρική ανατολική περιοχή της Τουρκίας.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα  στρατιώτης ο οποίος τραυματίστηκε στην επίθεση ανέφερε ότι ενώ ο φάλαγγα είχε εντοπίσει του μαχητές του PKK οι δυνάμεις της στρατιωτικής πομπής δεν διέθεταν επαρκή ποσότητα πυρομαχικών. 

Αυτό όμως που πραγματικά δείχνει την πτώση του ηθικού του τουρκικού Στρατού είναι ότι τα τεθωρακισμένα οχήματα που προστάτευαν τα 5 λεωφορεία που μετέφεραν τους 200 αδειούχους Τούρκους στρατιώτες οι οποίοι  επέστρεφαν στις μονάδες τους στην επαρχία Van, εγκατέλειψαν το πεδίο της μάχης μόλις εκδηλώθηκε η επίθεση.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα κάθε φορά που Τούρκοι στρατιώτες επιστρέφουν στις μονάδες τους το αρχικό όχημα διαθέτει ένα σύστημα ηλεκτρονικής παρεμβολής και επικοινωνιών  GSM, ενώ τα τοπικά φυλάκια της Στρατοχωροφυλακής κινητοποιούνται και παρέχουν προστασία στην πομπή των αυτοκινήτων κάτι που στην περίπτωση αυτή δεν συνέβη. 

Η συνήθης πρακτική είναι τα τοπικά φυλάκια και οι μονάδες της Στρατοχωροφυλακής να ελέγχουν την διαδρομή που θα περάσει την στρατιωτική πομπή. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας χρειάζεται να ελέγχουν τους δρόμους που τα στρατιωτικά οχήματα διασχίζουν ως αν βρίσκονται σε εχθρική περιοχή κατά το πρότυπο των συμμαχικών στρατιωτικών πομπών στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν !   

Μία ακόμη απόδειξη για την ανεπάρκεια των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι το γεγονός ότι οι μαχητές της κουρδικής οργάνωσης κατάφεραν να στήσουν την ενέδρα τους κοντά σε ένα χωριό χωρίς να τους αντιληφτεί κάποιος παρα μόνο την τελευταία στιγμή πριν από την επίθεση και όλα αυτά στο εσωτερικό της Τουρκίας 250 χλμ από τα σύνορα με το Ιράκ και όχι σε μία συνοριακή περιοχή. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει το δημοσίευμα συνήθως οι φάλαγγες αυτές προστατεύονται από ελικόπτερα κάτι που δεν έγινε σε αυτή την περίπτωση ! Πραγματικά είναι να απορεί κανείς για το ποια είναι τελικά η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας όταν ο Στρατός της χώρας χρειάζεται συνοδεία από ξηρά και αέρα για να μετακινήσει στρατεύματα από την μία επαρχεία στην άλλη.
 
Το πιο δε εντυπωσιακό είναι ότι κύκλοι στην Τουρκία ισχυρίζονται ότι θα ήταν πιο ασφαλής η μεταφορά των στρατιωτών με ελικόπτερα ή μεταγωγικά αεροσκάφη.
Μετά από αυτά κάποιοι ακόμα πιστεύουν ότι η Τουρκία είναι μία σημαντική ισχυρή περιφερειακή δύναμη, μόνο που ισχυρή φαίνεται όταν οι υπόλοιποι στην γειτονία της υποχωρούν και επιδιώκουν ένα «δημιουργικό και ειρηνικό διάλογο» με γνώμονα το διεθνές δίκαιο.  

 defencenet.gr          

Δεν υπάρχουν σχόλια: