Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Εδωσε τη βέρα για να πληρώσει τα φάρμακά της


Δεν είχε χρήματα να πληρώσει τα φάρμακά της και πρόσφερε στον φαρμακοποιό τη βέρα της! Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε περιοχή του νομού Λασιθίου και καταδεικνύει το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχουν βρεθεί αμέτρητοι Ελληνες. 

Πριν από λίγες ημέρες και ενώ οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών με τη διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη, μια καλοντυμένη ηλικιωμένη μπήκε σε ένα φαρμακείο κρατώντας στα χέρια της ένα χαρτί στο οποίο αναγράφονταν τα φάρμακα της ίδιας και του συζύγου της. Πλησίασε στον πάγκο και κοιτώντας με μάτια γεμάτα απελπισία τον φαρμακοποιό, του είπε ότι δεν είχε χρήματα. 

Πριν προλάβει ο φαρμακοποιός να απαντήσει, η γυναίκα ακούμπησε στον πάγκο τη χρυσή βέρα της ρωτώντας τον αν μπορούσε να την ανταλλάξει με τα φάρμακα. Ο άνδρας δεν πίστευε στα μάτια και στα αφτιά του και αισθάνθηκε πολύ αμήχανα όταν είδε τη συμπαθητική κυρία να δίνει το δαχτυλίδι του γάμου της. 

Αμέσως της είπε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει τη βέρα της και πριν προλάβει η γυναίκα να αντιδράσει, έβγαλε από την τσέπη του τα χρήματα και τα έβαλε στο ταμείο πληρώνοντας ο ίδιος τα φάρμακά της. Η ηλικιωμένη ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά της τον άνθρωπο που τη βοήθησε, και μάλιστα του υποσχέθηκε πως όταν θα έπαιρνε τα χρήματα από το ταμείο της θα του τα επέστρεφε.

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου των φαρμακοποιών Λασιθίου Κώστα Καλδή, ο οποίος τόνισε ότι σε μια κλειστή κοινωνία, όπου λίγο πολύ όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, ο φαρμακοποιός μπορεί να βοηθήσει τον πελάτη του, αν αυτό καταστεί αναγκαίο: 

«Ερχονται πελάτες που τους γνωρίζω και μου ζητούν φάρμακα. Τους κόβω την απόδειξη και τους λέω να πάρουν τα φάρμακά τους και να φέρουν τα χρήματα όταν τα πάρουν από το ταμείο τους. Σε ποσοστό 99% ξέρω την κατάσταση του καθενός και αν έχει πραγματικά πρόβλημα να πληρώσει. Ο φαρμακοποιός, αν γνωρίζει ότι ο άλλος έχει υποστεί μειώσεις, δεν θα πρέπει να του βάζει το μαχαίρι στον λαιμό. Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε ποιοι λένε αλήθεια, ποιοι είναι πράγματι χαμηλού βιοτικού επιπέδου και αν θα έρθουν να εξοφλήσουν. Και όντως έρχονται σαν κύριοι και πληρώνουν το χρέος τους». 

Ο κ. Καλδής επισήμανε ότι το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα είναι ότι δεν διατίθενται κονδύλια που να έχουν προτεραιότητα την υγεία: «Για παράδειγμα, υπάρχουν φαρμακευτικές εταιρείες που κόβουν ολοένα και συχνότερα φάρμακα που είναι πολύ ακριβά, δίχως να υπολογίζουν πόσο ανάγκη μπορεί να έχει το συγκεκριμένο φάρμακο ο ασθενής. Αν συνεχιστεί το ίδιο βιολί, σας δηλώνω ευθαρσώς ότι η κατάσταση σε μερικές ημέρες ή μήνες θα γίνει τραγική και θα έχουμε πολύ άσχημη κατάληξη».


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
espresso

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΓΚΑ έχει πέσει όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα.

Τι γίνεται οι διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι θάβουν ένα τέτοιο γεγονός;

Ακόμα και αν είναι απάτη, δεν νομίζεται ότι πρέπει να ασχοληθούν μαζί της και να διευκρινιστεί;


Η σιωπή που επικρατεί στο σύστημα είναι διότι οι Ομογενείς ζητούν κάθαρση του τόπου από το πολιτικό σκουπιδαριό;

650ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/600_dis_gia_thn_ellada_apo_omogeneis_an_allaksei_to_suntagma