Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Κινδυνεύουν να σταυρωθούν οι χριστιανοί στην Αίγυπτο;


The Christian Post / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Από την Αίγυπτο έρχονται ανησυχητικές αναφορές ότι σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σταυρώνουν τους αντιπάλους του προέδρου Mohammed Morsi, δημιουργώντας πανικό στις θρησκευτικές μειονοτικές κοινότητες.
Αρκετά πρακτορεία ειδήσεων της Μέσης Ανατολής επιβεβαιώνουν αναφορές ότι ορισμένοι από την Μουσουλμανική Αδελφότητα "σταύρωσαν εκείνους που αντιτάσσονται στον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μορσί γυμνούς στα δέντρα μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, ενώ άλλους τους κακοποίησαν."
"Είναι για οποιονδήποτε αντιστέκεται στην νέα κυβέρνηση ... Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάποιοι άνθρωποι που τους επιτέθηκαν και τους σταύρωσαν ήταν κοσμικοί διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την εχθρική εκστρατεία του Morsi εναντίον των μέσων ενημέρωσης", δήλωσε ο Raymond Ibrahim, ένας συνεργάτης του Middle East Forum και του Investigative Project on Terrorism, σύμφωνα με το Al Khabar News.
Οι Αιγύπτιοι Χριστιανοί και άλλες θρησκευτικές μειονότητες μπορεί να υποστούν αυτήν την αρχαϊκή μορφή εκτέλεσης επειδή φανατικοί μουσουλμάνοι ακολουθούν το ισλαμικό δόγμα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για τους εχθρούς του Αλλάχ να σταυρώνονται.
«Η σταύρωση είναι μια ‘hadd’ (αποδεκτή) τιμωρία, που ορίζεται στο Κοράνι, στη Σούρα 5:33, και ως εκ τούτου αποτελεί υποχρεωτικό μέρος της Σαρία ... Είναι μια παραδοσιακή τιμωρία στο Ισλάμ από τα πρώτα χρόνια, αν και δεν είναι αποκλειστικά ισλαμική. Οι Ρωμαίοι την χρησιμοποιούσαν πάρα πολύ," λέει η Clare Lopez, του 'Center for Security Policy', σύμφωνα με το Sky News.
"Έτσι, η αιγυπτιακή Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν έχει την επιλογή να μην περιλάβει την σταύρωση στο πλαίσιο του κώδικα κανόνων τους. Είναι υποχρεωτικό να συμμορφωθούν με τη Σαρία», πρόσθεσε.
Η Lopez προειδοποίησε επίσης τους Κόπτες Χριστιανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα, καθώς ανησυχεί ότι η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται και ότι περισσότερο αίμα θα χυθεί.
"Οι Κόπτες πρέπει να βγουν από την Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό, γιατί για τα πολλά εκατομμύρια που δεν θα είναι σε θέση να βγουν έξω, περιμένω τα πράγματα να συνεχίσουν να επιδεινώνονται, ακριβώς όπως έγινε με τους Εβραίους της Γερμανίας και της Ευρώπης από το 1930 και μετά", είπε η Lopez.

 Σχ. ΚΟ:
1. Την είδηση περί σταύρωσης έχουν υιοθετήσει και άλλες ιστοσελίδες, όπως η Daily Mail. Δες και εδώ. Άλλοι όμως αμφισβητούν την εγκυρότητά της, όπως η National Post, όπου σε άρθρο του ο Jonathan Kay την αποκαλεί «απάτη» (hoax). Πως είναι δυνατόν να έγινε σταύρωση μπροστά από το προεδρικό μέγαρο και να μην υπάρχει μία φωτογραφία, λέει.
2.Στην φωτογραφία αυτή ο συγκεκριμένος Αιγύπτιος ‘σταυρώθηκε’ μόνος του στην πλατεία Ταχίρ, διαμαρτυρόμενος γιατί είχε κάποια προβλήματα και δεν τον άκουγε κανένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: