Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Τι συμβαίνει με το κέντρο υποδοχής των λαθρομεταναστών στη Σάμο;Παιχνίδια με τι όφελος ; Εδώ και μια εβδομάδα οι λαθρομετανάστες βρίσκονται σε κτίριο ιδιοκτησίας του Λιμενικού Ταμείου Σάμου και ο ένας αρμόδιος ρίχνει στον άλλο αναρμόδιο τις ευθύνες σχετικά με το ποιος έδωσε την εντολή να μπουν οι λαθρομετανάστες μέσα στο κτίριο.
Χθες στον Ραδιοφωνικό Σταθμό 2000fm ακούστηκε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου να ισχυρίζεται ότι τα κλειδιά του πάνω ορόφου τα είχαν οι λιμενικοί του Λ/ΣΆΜΟΥ και έτσι κατόπιν συνεννοήσεων και με άλλους φορείς αστυνομία -Δήμος-Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο οι λαθρομετανάστες τοποθετήθηκαν εκεί προσωρινά για 2 ημέρες.Όμως πέρασε ήδη μια εβδομάδα και παραμένουν εκεί.

Μάλιστα μάθαμε από σχετικό ρεπορτάζ ότι τάχα στο κέντρο υποδοχής μεταναστών εργολάβος είχε αναλάβει το έργο μετά από σχετικό διαγωνισμό και θα αποκαθιστούσε  τις καταστροφές στις εγκαταστάσεις του κέντρου υποδοχής.
Στην  ηλεκτρονική εφημερίδα www.samostimes.gr ιδιοκτησίας του Δημοσιογράφου και γαμπρού του Δημάρχου Σάμου κ.Μιχάλη Σβαρνιά στις 7 Αυγούστου δημοσιεύτηκε η παρακάτω είδηση για το κέντρο μεταναστών:


   <<Νέο κύμα παράνομης εισόδου στη χώρα απο την Σάμο


Πρίν απο μέρες μάλιστα πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση στο κλειστό Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Σάμου απο ανθρώπους του αρμόδειου υπουργείου, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τί κατάστασει βρίσκεται και πώς μπορεί να λειτουργήσει, αφού υπενθυμίζουμε ότι είχε υποστεί πολλές φθορές απο μετανάστες κατα το παρελθόν.
Στις αρχές του καλοκαιριού μάλιστα είχε δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο απο το υπουργείο, προκύρηξη για την συντήρηση του Κέντρου.
www.samostimes.gr>>


 Υποθέσαμε ότι αφού στις αρχές καλοκαιριού δημοσιεύθηκε και η σχετική προκήρυξη ο εργολάβος θα είχε τελειώσει και θα είχε παραδώσει το σχετικό έργο αφού κατ εκτίμηση παλαιότερα του Δημάρχου Στέλιου Θάνου οι ζημιές ανέχονταν στο ποσό του 1 εκκ ευρώ.
Όμως όπως θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες τέτοιες ζημιές μεγάλες δεν υπάρχουν.
Άρα τα ερωτήματα που μας δημιουργούνται είναι αρκετά.
Γιατί <<ΦΟΥΣΚΏΘΗΚΑΝ>>τόσο οι ζημιές;
Σε ποια μελέτη βασίστηκαν και διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται 1 εκκ  ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών;
 'Όπως διαπιστώνεται και εσείς στις φωτογραφίες το εσωτερικό των κτιρίων δεν δείχνει να υπάρχουν καταστροφές.

 Σε ορισμένα σημεία και δυτικά του κέντρου υποδοχής βλέπουμε ότι τα λύματα των μεταφέρονταν με μια σωλήνα στο διπλανό ρέμα και χυνόταν εκεί ποτίζοντας και τα δενδράκια.Αλήθεια το Υγειονομικό της Σάμου δεν τα είχε δει αυτά;
 οι θάλαμοι του κέντρου υποδοχής πεντακάθαροι.
 Τα κλιματιστικά σε καλή κατάσταση......
 Οι νιπτήρες που μας έλεγαν ότι είχαν καταστραφεί εντελώς βλέπουμε ότι είναι μια χαρά
 .....οι άλλοι θάλαμοι στην ίδια κατάσταση!!!!!
 Οι σωλήνες αποχέτευσης με άγνωστο προορισμό ....
 ....και η τραπεζαρία σε άψογη κατάσταση
 ...όπως άλλωστε και ο χώρος των πλυντηρίων
 και ο άλλος σωλήνας αποχέτευσης αλλά με γνωστή έξοδο για να ποτίζεται και το δασάκι της ρεματιάς

 ...κάποιος μάλιστα είχε απλώσει και ένα λάστιχο και έπαιρνε και νερό.Ποιος ξέρει πόσο καιρό ήταν ανοιχτό;
Επειδή όλες αυτές οι απόψεις που έχουμε ακούσει φαίνεται ότι είναι παραπλανητικές και επειδή διαπιστώνουμε το βάρος της φύλαξης και όχι μόνο να πέφτει τους αστυνομικούς που καθημερινά μέσα από τα δικά τους οικονομικά μέτρα φροντίζουν όχι μόνο τις οικογένειες τους αλλά και τους λαθρομετανάστες καλούμε κάθε αρμόδιο να μας πει τι παιχνίδια παίζουν εις βάρος και των λαθρομεταναστών αλλά και των πολιτών της Σάμου.Και όταν λέμε αρμόδιους εννοούμε το Υπουργείο δημόσια τάξης.
Καλούμε επίσης να  ενημερώσουν τους πολίτες για τη μελέτη που υποτίθεται ότι οι ζημιές ανέρχονται στο ποσό του 1 εκκ ευρώ και να μας πουν σε ποιον εργολάβο κατοχυρώθηκε το έργο στις αρχές καλοκαιριού και με ποια νόμιμη διαδικασία.

aegaio

Δεν υπάρχουν σχόλια: