Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

"Εμπρός δια της λόγχης" Κυκλοφόρησε το ιστορικό μυθιστόρημα του Φώτη Σαραντόπουλου

Ο Φώτης Σαραντόπουλος αρθρογράφος και φίλος του blog μας ετοίμασε μετά από πολύμηνη προετοιμασία το πρώτο του ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο "Εμπρός δια της λόγχης" το οποίο διαδραματίζεται στον Ά Βαλκανικό πόλεμο.Τα αποσπάσματα που μας έστειλε να διαβάσουμε μας γέμισαν με προσμονή για να αφεθούμε σε ένα ταξίδι 100 χρόνων πίσω σε μία από τις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας του τόπου μας.

(Ιστοριογράφημα)
Συγγραφέας: Φώτης Μ. Σαραντόπουλος
Εκδότης: ΝΙΔΑ Α.Ε.
Ημερομηνία Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2012
Αρ. Σελίδων: 576
Αρ. Εικόνων: 318
Διαστάσεις: 24 Χ 16,5 εκ.
Περιγραφή: Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Φώτη Σαραντόπουλου, η οποία συμπίπτει με τις παραμονές της έναρξης του Α’ Βαλκανικού Πολέμου ακριβώς 100 χρόνια πριν, θα γίνει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, στις 11.30 π.μ, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις του βιβλίου σε όλες τις πόλεις που απελευθερώθηκαν στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο.

Ο Φώτης Σαραντόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1957. Δεν είναι συγγραφέας ούτε δημοσιογράφος ούτε πολιτικός. Χημικός είναι και επιχειρηματίας, αλλά και λάτρης της Ιστορίας και της Ελλάδας. Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο του και ελπίζει να σας αρέσει, γιατί θα ήθελε να γράψει και άλλα, καλύπτοντας όλη τη νεώτερη Ελληνική Ιστορία. "… πρωταρχικός σκοπός μου ήταν να μεταφέρω το πνεύμα της εποχής, μιας εποχής από την οποία έχουν πολλά να διδαχθούν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων" και συνεχίζει: "Δεν είμαι συγγραφέας, δεν θεωρώ τον εαυτό μου ικανό για να γράψει μυθιστορήματα. Μία καταγραφή διηγήσεων και πραγματικών γεγονότων έκανα. Βέβαια, τα γεγονότα αυτά και οι πρωταγωνιστές τους, το μεγαλείο των κατορθωμάτων τους, κάνουν τις πράξεις τους να είναι ταυτόχρονα «ιστορικές» αλλά και «μυθικές». Λίγες μόνο πινελιές χρειάστηκε να προσθέσω εγώ, για να δεθούν σε μία ενιαία ιστορία …"
Καλή επιτυχία ευχόμαστε ολόψυχα στο Φώτη ενώ για περισσότερες πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: