Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ; ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ...


stratopedo
Το Makeleio.gr σάς είχε επισημάνει λίγες μέρες πριν, μια δήλωση που έκανε... απέξω - απέξω ο δήμαρχος Καμίνης για την μετατροπή περισσοτέρων από ένα στρατοπέδων της Αθήνας σε κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών, την οποία έχει συμφωνήσει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια από τα τέλη Ιουλίου!

Σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε το κλείσιμο και την συγχώνευση 55 έως 57 στρατοπέδων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Τυχαίο; Τι ακριβώς θα γίνουν τα στρατόπεδα αυτά κύριε Δένδια;

Την λύση αυτή στηρίζει και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να εξοικονομηθούν περίπου 80 εκατ.ευρώ σε ετήσια βάση από τα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Παραλλήλως, έχει ληφθεί απόφαση να μειωθούν σε μόλις 9 τα 21 κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών και για την απόφαση να μειωθεί κατά 15% ο αριθμός των ανωτάτων αξιωματικών. Παραλλήλως θα περιοριστεί κατά 30% ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, απόφαση η οποία θα έχει επίδραση στον αριθμό των αξιωματικών και υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων σε μια περίοδο 30-35 ετών.

Μαζί με την πρόταση για μείωση των δαπανών του υπουργείου Άμυνας που κατευθύνονται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών το Πεντάγωνο εισηγήθηκε στο οικονομικό επιτελείο περικοπές σε εξοπλιστικά προγράμματα με σκοπό να εξοικονομηθούν 437 εκατ.ευρώ. Τα 333 εκατ.ευρώ σχεδιάζεται να μειωθούν από κούρεμα και επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων που έχουν υπογραφεί και εκτελούνται, ενώ ακόμη 104 εκατ.ευρώ προβλέπεται να εξοικονομηθούν από την ακύρωση προγραμμάτων για την αγορά όπλων που δεν έχουν ακόμη αρχίσει να παραλαμβάνονται από τις ένοπλες δυνάμεις.

Το «συμμάζεμα» αυτό, από το οποίο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπολογίζει ότι θα μειωθούν οι δαπάνες του κατα 517 εκατ.ευρώ συνολικά αναμένεται να προχωρήσει ακόμη κι αν η τρόικα δεν αποδεχθεί ότι οι μειώσεις αυτές είναι ισοδύναμες με το αποτέλεσμα που θα προέλθει από την μείωση του βασικού μισθού των στρατιωτικών κατά 7% και επιμείνει σε νέο κούρεμα των αποδοχών των ενστόλων.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: