Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΑΚΤΟΡΟΪΜΑΜΗΔΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΕΚΕΙ ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ! ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ!


 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕΡΙΦ ΚΑΙ ΚΑΜΠΖΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ο μουφτής Σερίφ και ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ είχαν συναντήσεις στην Ολλανδία


Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Σερίφ και ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά είχαν συναντήσεις στην Ολλανδία.

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Σερίφ και ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ (Πολιτιστική-Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης) Τζεμίλ Καμπζά που βρίσκονταν στην Ολλανδία για να μετάσχουν στην σύνοδο της Ένωσης Μουσουλμάνων Ευρώπης (European Muslims Union-EMU) επισκέφτηκαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τούρκων Δυτικής Θράκης Ολλανδίας (HBTTKDD).
Οι Ιμπραήμ Σερίφ και Τζεμίλ Καμπζά συναντήθηκαν με ομογενείς επισκεπτόμενοι πρώτα τα γραφεία του συλλόγου στο Ρότερνταμ και έπειτα τα γραφεία του συλλόγου στην Χάγη.
Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ στην ομιλία που έκανε απευθυνόμενος στα μέλη της Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης είπε : ¨ Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και περηφάνια ευρισκόμενος μαζί σας υπό την στέγη αυτού του συλλόγου πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Δυτική Θράκη. Εσείς ήρθατε πριν από μικρό διάστημα σε αυτή τη χώρα και δίχως να θέσετε σε κίνδυνο την ενότητα και την ομοψυχία σας, ιδρύσατε αυτόν τον ωραίο σύλλογο και συναντιώσαστε κάτω από την στέγη του. Σας φέραμε τους πιο θερμούς χαιρετισμούς από τα αδέρφια σας στην Δυτική Θράκη. Χαιρετίζω τους ομογενείς μου στην Ολλανδία με τα πιο εγκάρδια συναισθήματα μου. Εμείς στην Δυτική Θράκη, όπως και εσείς κινούμαστε μέσα σε ομόνοια και ομοψυχία.¨

Εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ : ¨Αυθαίρετα και λάθος μέτρα στην πατρίδα μας την Ελλάδα θέτουν σοβαρά εμπόδια στην χρήση των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από διεθνείς συνθήκες.

Ο Μουφτής Σερίφ είπε πως ¨Αυθαίρετα και λάθος μέτρα στην πατρίδα μας την Ελλάδα θέτουν σοβαρά εμπόδια στην χρήση των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από διεθνείς συνθήκες¨, και ότι παρόλες τις δυσκολίες οι εκλεγμένες μουφτείες Ξάνθης και Κομοτηνής συνεχίζουν να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες προς την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Ο μουφτής Σερίφ συνέχισε λέγοντας : Είναι σε όλους σας γνωστό πως η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης αφέθηκε από την μητέρα πατρίδα Τουρκία στην Ελλάδα ως παρακαταθήκη με διεθνείς συνθήκες, και ότι είναι μια επίσημη μειονότητα με προστατευμένα δικαιώματα. Εμείς είμαστε ταυτόχρονα μουσουλμάνοι, Τούρκοι, Έλληνες πολίτες και πολίτες της Ε.Ε. Καθώς είμαστε μια επίσημη μειονότητα που ζει στην Ελλάδα, τα σχετικά με το θέμα του μουφτή της εκπαίδευσης και της διοίκησης των βακουφίων δικαιώματα μας είναι εγγυημένα από διεθνείς συνθήκες. Αλλά η χώρα μας η Ελλάδα με αυθαίρετα και λάθος μέτρα θέτει σοβαρά εμπόδια στην χρήση των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από τις διεθνείς συνθήκες. Ένα από τα αυθαίρετα και λάθος αυτά μέτρα έχει σχέση με το αξίωμα του μουφτή στο οποίο βρίσκομαι. Παρά το ότι η κοινότητα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης έχει το δικαίωμα να εκλέγει τους μουφτήδες της, το ελληνικό κράτος τοποθέτησε στην θέση των εκλεγμένων μουφτήδων, τους δικούς του μουφτήδες. Η λάθος αυτή στάση της πατρίδας μας σχετικά με το αξίωμα του μουφτή αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην αποδοτική λειτουργία του αξιώματος του μουφτή. Το ελληνικό κράτος μετά από την εκλογή μας ως μουφτήδες από την Τουρκομουσουλμανική κοινότητα της Δυτικής Θράκης μας δίκασε και μας τιμώρησε με φυλακή για σφετερισμό αξιώματος. Μετά από την ποινή της φυλάκισης αναζητήσαμε το δίκιο μας εντός των δικαστηρίων της Ελλάδας, και με την περάτωση των εσωτερικών ένδικων μέσων καθώς δεν είχαμε κάποιο αποτέλεσμα, μεταφέραμε το θέμα στο ΕΔΑΔ ( Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Το ΕΔΑΔ μας δικαίωσε και επέβαλλε στην Ελλάδα να μας πληρώσει δικαστική αποζημίωση. Το ελληνικό κράτος παρά την απόφαση αυτή του ΕΔΑΔ, δεν μας παρέδωσε τα αξιώματα του μουφτή που δικαιούμασταν. Αυτή τη στιγμή εγώ ως μουφτής Κομοτηνής και ο αδερφός μου Αχμέτ Μέτε στην Ξάνθη, συνεχίζουμε να ασκούμε τα καθήκοντα μας ως εκλεγμένοι μουφτήδες της Τουρκομουσουλμανική Κοινότητας Δυτικής Θράκης. Και σχεδόν όλοι οι θρησκευτικοί λειτουργοί της Δυτικής Θράκης ασκούνε τα καθήκοντα τους υπό την αιγίδα των αιρετών μουφτειών μας. 
 
Παραδίδουμε μαθήματα Κορανίου εντός των εκλεγμένων μουφτειών μας στους πάνω από 6 χιλιάδες μαθητές των δημοτικών σχολείων μας. Τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία για την συνέχιση της ύπαρξης μιας κοινότητας είναι η θρησκεία και η γλώσσα. Κατά την παράδοση των μαθημάτων Κορανίου, τα δύο αυτά στοιχεία αποτελούν βασικές μας προτεραιότητες. Οι διαγωνισμοί που οργανώνουμε μεταξύ των φροντιστηρίων Κορανίου προωθούν και αναπτύσσουν την εκπαίδευση των παιδιών μας. Ως μουφτήδες εκλεγμένοι από την κοινότητα μας, συνεχίζουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο να υπηρετούμε την Τουρκομουσουλμανική Κοινότητα Δυτικής Θράκης¨.

Τζεμίλ Καμπζά : ¨Πρέπει να μάθουμε την σύγχρονη ιστορία μας¨

Ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά άρχισε την ομιλία του λέγοντας πως ¨Χαιρετίζω τους ομογενείς μου στην Ολλανδία με τα πιο εγκάρδια συναισθήματα μου¨, και είπε τα εξής : είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε μια ξένη χώρα στην οποία ήρθατε πριν σύντομο διάστημα στην Ολλανδία, μέσα σε ενότητα και ομοψυχία ιδρύσατε αυτόν τον ωραίο σύλλογο στον οποίο βρισκόσαστε. Ο Σύλλογος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Ολλανδίας με τα βήματα και τις εργασίες που έχει κάνει έχει τραβήξει πάνω του την προσοχή και έχει καταστεί ένας σύλλογος από τον οποίο υπάρχουν σοβαρές προσδοκίες. Πιστεύω πως για όσο συνεχιστεί αυτή η ενότητα και ομοψυχία μεταξύ σας θα πετύχετε σημαντικά πράματα ¨
Ο Καμπζά ανέφερε πως ¨Απόψε βρίσκομαι ανάμεσα σας ως πρόεδρος της Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ)¨ και έδωσε πληροφορίες για την ιδρυθείσα το 2007 ΠΕΚΕΜ λέγοντας :
¨ Πρωταρχικός στόχος του συλλόγου μας είναι να κάνουμε εργασίες που συμβάλλουν στην εξύψωση του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού επιπέδου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Αρχίσαμε με την πίστη πως η εκπαίδευση για μια κοινότητα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, πως πρέπει να αρχίσει από τις πολύ μικρές ηλικίες του παιδικού σταθμού και των νηπιαγωγείων και συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας στο υπουργείο για να ιδρύσουμε νηπιαγωγεία. Όπως ανέφερε και πριν ο κύριος μουφτής, κάποια πράματα είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούνε στην Δυτική Θράκη. Εμείς απτόητοι χωρίς να κουραστούμε, προσπαθούμε να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες. Μέχρι τώρα κάναμε τα εγκαίνια σε τρεις παιδικούς σταθμούς στην Δυτική Θράκη. Εργαζόμαστε με όλη τη δύναμη που έχουμε, για να αυξηθεί αυτός ο αριθμός. Από την μια μεριά εργαζόμαστε για τα νηπιαγωγεία και από την άλλη για να καταγράψουμε την ιστορία, την λογοτεχνία και τον πολιτισμό της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Συγκεντρώνοντας όλα τα σχετικά με την Δυτική Θράκη γραπτά κείμενα και επιστημονικές εργασίες που έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα, συστήνουμε ένα επιστημονικό αρχείο. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της Δυτικής Θράκης είναι ότι δεν ξέρουμε στον βαθμό που θα έπρεπε την σύγχρονη ιστορία της. Ως σύλλογος καταβάλλουμε σημαντικές προσπάθειες για την σύσταση ενός περιεκτικού αρχείου σχετικά με την σύγχρονη ιστορία μας¨.
…………………….
Επίσκεψη σε αδελφά σωματεία.
Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης τους στην Ολλανδία, επισκέφτηκαν την Ομοσπονδία Τουρκοισλαμικών Συλλόγων Ολλανδίας (HTİKDF).Οι μουσαφίρηδες εκεί έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρίφ Γιακισίρ και από μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
……….
Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 19/9/2012

Σχ : Και όλα αυτά τα μαθήματα Κορανίου, οι ιμάμηδες που υπάγονται στον ψευδομουφτή, τα νηπιαγωγεία της ΠΕΚΕΜ, οι έρευνες της ΠΕΚΕΜ, τα αρχεία κ.λπ. με χρήματα από που ;
 tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: