Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ Η ΤΡΟΪΚΑ - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ!

  Διακόπτει τις εργασίες της στην Ελλάδα για μια εβδομάδα η Τρόικα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Όπως τόνισε, ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, στην Αθήνα θα παραμείνουν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας, προσθέτοντας ότι η "φυσική παρουσία" των αξιωματούχων δεν είναι αναγκαία για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως η αποχώρηση των στελεχών της Τρόικας δεν αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη προβλημάτων, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για "μια σύντομη διακοπή" ενώ εξήγησε πως η αποχώρηση των τροϊκανών "αποφασίστηκε από καιρό". "Δεν αποτελεί ένδειξη προβλήματος. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και οι συζητήσεις προχωρούν. Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουν σε άμεσο αποτέλεσμα", δήλωσε ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκθεση αξιολόγησής της τρόικας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο, παρέπεμψε στη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία τα συμπεράσματα της αξιολόγησης αναμένονται τον Οκτώβριο.

Τέλος, ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα σε μία εβδομάδα.

Άλλωστε όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, εδώ και ημέρες η τρόικα ήταν να αναχωρήσει από την Αθήνα την Κυριακή ή το αργότερο την Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: