Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ -ΜΙΖΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ ΛΕΝΕ...ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;;;;;

 - Θα ισχύσει από 01/12/2012
- Ήταν θεσμοθετημένη από το 1937
- Δείτε ποιοί την δικαιούνταν

 

Ναι! Οι συνδικαλιστές έπαιρναν και ειδική σύνταξη. Εκτός από την κανονική. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, με νομοθετική ρύθμιση καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012.


Πρόκειται για θεσμοθετημένο από το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) δικαίωμα σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.

Aφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.

Η σύνταξη αυτή, που χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η παραπάνω απόφαση, εντάσσεται στις προσπάθειες εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και θα επιφέρει εξοικονόμηση πόρων, ενώ «συνιστά μια απόφαση δικαιοσύνης και ισότητας που συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: