Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Δικαστικοί: αντισυνταγματικές οι μειώσεις στους μισθούς μας - ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΕΛΥΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ;;;;

 Μεγάλη η κινητοποίηση των δικαστών στον Άρειο Πάγο ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που προβλέπουν μεγάλες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια

Οι δικαστικοί μιλούν για μειώσεις που αντιβαίνουν στις διατάξεις του συντάγματος, μειώσεις που όπως λέει χαρακτηριστικά ο Γ. Φαλτσέτος πρόεδρος των δικαστών του Εφετείου της Αθήνας, δεν επιτρέπουν στο δικαστή να είναι ανεξάρτητος όπως προβλέπει το Σύνταγμα, ούτε όμως και να επιβιώσει.
Ήδη οι δικαστικοί έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 38% και υποστηρίζουν ότι οι μειώσεις που έρχονται είναι της τάξης του 25% και θα τους οδηγήσουν στα όριά τους.“Θα μπούμε μπροστά στις διεκδικήσεις όλων των κοινωνικών ομάδων” λέει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Β. Θάνου η οποία δήλωσε πως για αύριο το μεσημέρι έχει οριστεί και το ραντεβού των ενώσεων των δικαστών με τον υπουργό Οικονομικών.

Ήδη οι ενώσεις όλης της χώρας ετοιμάζονται να εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους από τις 17 Σεπτεμβρίου οπότε και ανοίγουν και πάλι τα δικαστήρια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

1 σχόλιο:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ είπε...

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2012
Αργήσατε να αναπτύξετε αγωνιστικό πνεύμα και να υπερασπιστείτε τους συμπολίτες σας σε θέμτα εργασιακής και εργατικής δικαιοσύνης.
Δεδομένου ότι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, η πλειονότητα των δικαστικών δεν έχει μέχρι τώρα, αυτεπάγγελτα, εγκαλέσει τους κατ΄επανάληψη παρανομούντες πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, αλλά σχεδόν πάντα μετά από "πολιτική απόφαση",ποιάς εκτιμήσεως αναμένει να τύχει από τον πολιτικό κόσμο.
Οι μισθοί των διαπλεκόμενων και πολλάκις συνεργαζόμενων με παρανομούντες πολιτικούς δημοσίων λειτουργών, μεταξύ αυτών και δικαστικών, δεν είναι παρά πορνικές μισθώσεις, τις οποίες η "αγορά" απαξιώνει όταν δεν έχει ανάγκη από τις ανάλογες "υπηρεσίες", βλέπεις τώρα η πολιτική και η οικονομία υπαγορεύονται και οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην των πολιτικών.
Ιωάννησ Στασινός