Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππασίας: Η μαγεία του ευγενέστερου των αθλημάτων για πρώτη φορά στο Μαρκόπουλο


 
Στοίχημα ότι θα υπερπηδήσουν κάθε εμπόδιο, επιδεικνύοντας τη μέγιστη δυνατή δεξιοτεχνία, βάζουν οι αθλητές, που συμμετέχουν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππασίας.
Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στα δύο ιππικά αθλήματα, της Υπερπήδησης Εμποδίων και της Ιππικής Δεξιοτεχνίας, με επίσημο χορηγό τη ΜΕΤΚΑ, μετά από δύο χρόνια επιστρέφει και πάλι στην Ελλάδα το διάστημα 6 έως 9 Σεπτεμβρίου. 
 
Θα διεξαχθεί μάλιστα, υπό την ευθύνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.
 
Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εμποδίων θα γίνει στο Ολυμπιακό ιπποδρόμιο με χόρτο από 6 έως και 9 Σεπτεμβρίου, ενώ το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας θα γίνει το τριήμερο 7- 9 Σεπτεμβρίου στο κλειστό ιπποδρόμιο του Μαρκόπουλου. 
 
Την εμβέλεια του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ιππασίας και τη δυνατότητα προβολής, που αποκτά η χώρα μας μέσα από αυτό, αποδεικνύει το ρεκόρ συμμετοχών: εννέα βαλκανικές χώρες, Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Μολδαβία, Σερβία, FYROM, Σλοβενία και Κροατία θα δώσουν το παρόν με περίπου 200 ιππείς και άλογα.  
 
Στην υπερπήδηση εμποδίων οι αθλητές με τα άλογά τους θα διεκδικήσουν τα χρυσά μετάλλια στα ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα των κατηγοριών Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων, Ενηλίκων και Αμαζόνων, ενώ στην ιππική δεξιοτεχνία τα μετάλλια των κατηγοριών Παίδων, Εφήβων και Ενηλίκων.
 
Εκδηλώσεις

Οι θεατές, στη διάρκεια του ιππικού τετραήμερου, θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν από κοντά το θεαματικό άθλημα της ιππασίας, αλλά και να διασκεδάσουν με παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο των αγώνων. Το διήμερο, 8 και 9 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσει παιδότοπος και παιδική φάρμα με πόνι για τα παιδιά, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να κάνουν την πρώτη τους βόλτα πάνω στο άλογο.
Επίσημος χορηγός των αγώνων είναι η εταιρεία ΜΕΤΚΑ, ενώ τους αγώνες στηρίζουν οι χορηγοί Hochtief, Spacon, Superfast Ferries, Hertz, G4s, Bicos, Gardenland, Holiday Inn, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Ηλίας Κοκκώνης και Αρχιτεκτονοφιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: