Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτογράφιζαν το πτώμα του αμερικανού πρέσβη

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έδωσε εντολή χθες να κατευθυνθούν δυο πλοία στις λιβυκές ακτές μετά το θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ σε επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξνείου στη Βεγγάζη, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.

"Δυο αντιτορπιλικά θα πλησιάσουν τις λιβυκές ακτές, αλλά απλώς για προληπτικούς λόγους", τόνισε η ίδια πηγή διευκρινίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές δε σημαίνουν ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση.
Νωρίτερα χθες οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης την ανάπτυξη στη Λιβύη ομάδας 50 πεζοναυτών ειδικευμένων στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, μετά την επίθεση στη Βεγγάζη.

Επίσης, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας όλων των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το προσωπικό του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη μεταφέρθηκε στη Γερμανία και ότι μειώθηκε ο αριθμός των μελών της αμερικανικής διπλωματικής σποστολής στην Τρίπολη.

Πάντως, οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δείχνουν το άψυχο κορμί του αμερικανού πρέσβη να σύρεται στους δρόμους της Βεγγάζης και να αποτελεί αντικείμενο φωτογράφισης, όπως ακριβώς είχε συμβεί με το πτώμα του Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: