Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ κ. ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ;


« Δεν μπορούμε να εγαταλείψουμε το συμφωνημένο  πλαίσιο λύσης, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε οτι συμφωνήσαμε ...» επανέλαβε  στο μηνμόσυνο του Μορφίτη ήρωα Ευέλθοντα Ιωαννίδη , ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Αντρος Κυπριανού.  Αν το πράξουμε, κινδυνολογεί ο Γεν. Γραμ. του ΑΚΕΛ, θα γίνει η διχοτόμηση. Μα κ. Κυπριανού ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ  ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ κ. ΑΝΤΡΟ  ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ;

Όσο για τη διχοτόμηση που θέτετε ως δίλημμα, κατα τη δική μας ταπεινή γνώμη η διχοτόμηση της Κύπρου έγινε με την εισβολή την κατοχή, το δικό μας εθνικό ξεκαθάρισμα απο τα κατεχόμενα και με την προσχεδιασμένη,  βίαιη και εκβιαστική μεταφορά όλων των Τουρκοκυπρίων απο τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα. Ηταν ο βασικός στόχος και η μεγάλη επιτυχία της εισβολής με εκρεμότητα τη νομιμοποίησή της προς την οποία σπρώχνετε τον Κυπριακό Ελληνισμό. 

 Για να απαλλαχθούμε απο  τη διχοτόμηση και πάλιν κατα τη δική μας ταπεινή γνώμη, μόνο με απελευθέρωση της Κύπρου μπορούμε να το πετύχουμε, οπότε θα φύγουν τα Τουρκικά στρατεύματα και οι Τούρκοι έποικοι, θα αποκατασταθεί η κυριαρχία και η εξουσία της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο και ο Κυπριακός πληθυσμός θα ξαναμετακινηθεί εκεί που ήταν πριν το 1974. Τότε και μόνο τότε θα πάψει η Κύπρος να είναι διχοτομημένη.
 Με  αυτά που μας λέτε κ. Κυπριανού,  σημαίνει οτι η κατάσταση που διαμορφώθηκε  με τον πόλεμο και τα γεγονότα που περιγράψαμε πιο πάνω, είναι  για σας τετελεσμένο πλέον γεγονός και μάλιστα αποτελεί αυτό και το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού.  Οι Τούρκοι στο δικό τους Κράτος ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ ΜΑΣ και οι Ελληνες στην υπόλοιπη Κύπρο στο δικό μας Κράτος, με τους πρόσφυγες για πάντα πρόσφυγες και τουρίστες των κατεχομένων. Ουσιαστικά μας ζητάτε με τη Διζωνικότητα  σε οτι αφορά την εδαφική πτυχή να νομιμοποιήσουμε το γεωγραφικό διαχωρισμό του Κυπριακού Λαού, προϊον της εισβολής και της κατοχής . Με την Δικοινοτικότητα της Ομοσπονδίας που φανατικά στηρίζετε επίσης ως συμφωνημένο προιόν, θα «διχοτομηθεί» και διοικητικά η Κύπρος πάνω σε φυλετική και θρησκευτική βάση  με την πλειοψηφία του 82% να κηδεμονεύται απο τη μειοψηφία του 18% και την επεχτατική πολιτική της Αγκυρας. Με την Ομοσπονδοποίηση θα επιτυγχάνεται μια πλασματική επανένωση δύο ξεχωριστών οντοτήτων υπο τον απόλυτο έλεγχο της Αγκυρας. Αυτό δεν συνιστά υγειή επιδίωξη Λαού με σώας τας φρένας και είναι γιαυτό που Ο ΛΑΟΣ , κ.Κυπριανού ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Γιαυτό και το 2004 ο Λαός ξεκαθάρισε αυτό το θέμα με ένα ΟΧΙ στις επιλογές που προωθείτε και αυτή είναι και η ουσία της διάστασης  του Λαού με  την Διζωνική Δικοινοτικη Ηγεσία του τόπου. 

Με αυτή τη λογική γιατί τιμούμε κάθε χρόνο  τη μνήμη των νεκρών μαχητών του 1974 και εκθιάζουμε τον αγώνα τους αφού μας ζητάτε να νομιμοποιήσουμε όσα επέτυχε η Τουρκία με την εισβολή και κατοχή και το θάνατό τους; Στη βάση της λογικής σας κ. Κυπριανού θα έπρεπε να τους κακίζουμε που αντιστάθηκαν στον εισβολέα.
Οσο για το ερώτημα σας ποιός θα μας υποστηρίξει  αν εγκαταλείψουμε τα κατεσάς συμφωνημένα, η απάντηση είναι απλή: Ολη η Ανθρωπότητα, αν η Ηγεσία του τόπου πάψει να γελοιοποιεί τη Διεθνή Νομιμοτητα και την  αξιοποιησει ως δόρυ της πολιτικής για απελευθέρωση του τόπου. 
Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: