Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!

Aνατριχιαστική αναφορά από την IHD γιατο Γκέτσιμλι : 3 αντάρτες εκτελέστηκαν

Η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD)δημοσίευσε την αναφορά της σχετικά με την ένοπλη σύγκρουση στο Γκέτσιμλι στις 4Αυγούστου κατά την οποία είχαν χάσει την ζωή τους 14 αντάρτες και είχαντραυματιστεί κάποιοι πολίτες. Σύμφωνα με την αναφορά τρεις αντάρτες εκτελέστηκανενώ ήταν τραυματισμένοι, στρατιώτες και κορουτζούδες κλωτσούσαν τα πτώματα, ενώ κάποιοι στρατιώτες έβαλαν φωτιά σε χωρικούς και τους απείλησαν με το όπλο στο κεφάλι.
Ο πρόεδρος του παραρτήματος της IHD Ισμαήλ Ακμπουλούτ, ο γραμματέας Σαίτ Τσαλαγιάν...έκαναν έρευνα στο χωριό Γκέτσιμλιτου νομού Χακκάρι.

Υποβολή μήνυσης
Στις 30 Αυγούστου ο δικηγόρος Μιράζ Τσαλί και ο Σαγίτ Τσαλαγιάν από την IHD έκανανδεύτερη επίσκεψη στην περιοχή όπου έγινε το γεγονός και ετοίμασαν αναφορά. Η επιτροπή της IHD υπέβαλλε μήνυση στην εισαγγελία του Χακκάρι σχετικά με την εκτέλεση τουλάχιστον 3 ανταρτών και την επίθεση που δέχτηκαν οι χωρικοί.
Σύμφωνα με αυτά που αποκόμισαν από τις συναντήσεις τους με τους χωρικούς, η σύγκρουσηάρχισε στις 22.45 της 4ης Αυγούστου και κράτησε μαζί με τα διαλείμματαπερίπου δυόμιση ώρες.
.......
Λίγο πιο πέρα οι χωρικοί είδαν έναν αντάρτη που είχε πέσει στα βράχια, είχετραυματιστεί στο χέρι και δεν μπορούσε να σηκωθεί. Όταν ο μαχητής του ΠΚΚ κινήθηκεπρος το ποτάμι, στρατιώτες που ήταν στην γέφυρα τον πρόσεξαν, πέρασαν την γέφυραμε ένα τεθωρακισμένο όχημα και πήγαν στην άλλη όχθη. Ο μαχητής κρυβόταν μέσαστο νερό όταν το τεθωρακισμένο όχημα και 4 άτομα των ειδικών δυνάμεων άρχισαννα πυροβολούν. Καθώς όμως δεν τον βρήκαν, ο διοικητής του συντάγματος πήγε στηνγέφυρα και με είκοσι στρατιώτες γύρω του, κάλεσε τον μαχητή να παραδοθεί. Τότεο τραυματισμένος στο χέρι μαχητής εμφανίστηκε και σήκωσε ψηλά τα χέρια και βγήκεαπό το νερό, αλλά τότε μπροστά στα μάτια των χωρικών τον σκότωσαν με βολές απότο θωρακισμένο όχημα και από τους στρατιώτες. Χωρικοί που αντέδρασαν στην εκτέλεση δέχτηκανκαι αυτοί τα πυρά των στρατιωτών. Δυόμιση ώρες μετά την εκτέλεση η σωρός τουαντάρτη βρέθηκε και ανασύρθηκε από τους χωρικούς 200-250 μέτρα πιο πέρα στο ποτάμι.

ΟΧΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΝΤΑΡΤΗ
Σχετικά με την σωρό του αντάρτη που ήταν μπροστά στο φυλάκιο, αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως ανήκε σε μαχητή του ΠΚΚ που τραυματίστηκε, αλλά όταν αυτό έγινε αντιληπτό από όχημα τύπου Σκορπιός (Akrep),αυτό γύρισε πίσω και τον σκότωσε περνώντας πάνω από το κεφάλι του.
.........
Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 31/8/2012
tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: