Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ - Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!


Συνελήφθη ο παλιός εκπρόσωπος της KKTC


Συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Μάνας ο πρώην εκπρόσωπος της KKTC καθηγητής Ερχάν Αρικλί, σχετικά με τον σκοτωμό στην Κύπρο το 1996 των Τάσου Ισαάκ και Σολομού Σολομού που πυροβολήθηκε όταν ανέβαινε σε ιστό στην διάρκεια διαδήλωσης Ελληνοκύπριων μοτοσικλετιστών που θελαν να περάσουν τα σύνορα.

Συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Μάνας ο πρώην εκπρόσωπος της KKTC καθηγητής Ερχάν Αρικλί, σχετικά με τον σκοτωμό στην Δερήνεια -κοντά στην Αμμόχωστο- της Κύπρου το 1996 των Τάσου Ισαάκ κατά τη διάρκεια επεισοδίων και του Σολομού Σολομού μια μέρα αργότερα που πυροβολήθηκε όταν ανέβαινε σε ιστό στην διάρκεια διαδήλωσης Ελληνοκύπριων μοτοσικλετιστών που θελαν να περάσουν τα σύνορα.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σήμανε συναγερμός. Για τον ίδιο λόγο υπάρχουν 11 Τούρκοι που αναζητούνται από την Ιντερπόλ. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και δύο ανώτατοι στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων και ο Χασάν Κουνταξί. Αρμόδιοι του ΥΠΕΞ αναφέρουν πως ο καθηγητής Αρικλί συνελήφθη μετά από πίεση που άσκησε η διοίκηση της Νότιας Κύπρου. Ο Αρικλί παρά το ότι βρίσκεται 14 χρόνια στο Κιργιστάν και βγήκε στο εξωτερικό πολλές φορές, δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ κάτι τέτοιο. Πηγές της τουρκικής πρεσβείας που φοβούνται πως ο Αρικλί θα εκδοθεί, ενημέρωσαν σχετικά τους αρμόδιους του Κιργιστάν. Καθώς μεταξύ των δύο χωρών δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης, αναφέρεται πως ο καθηγητής Αρικλί θα δικαστεί και μετά θα αφεθεί ελεύθερος.
Ο καθηγητής Ερχάν Αρικλί γεννήθηκε το 1962 στο Αρνταχάν. Το 1976 ήρθε στην Κύπρο μαζί με την οικογένεια του. Τελείωσε το λύκειο Γιαβουζλάρ στην Λάπηθο. Έκανε το μεταπτυχιακό του στην Θεολογική σχολή του πανεπιστημίου της Άγκυρας. Το 1996 κατά την διάρκεια των γεγονότων στην Κύπρο ήταν πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης Türk-Bir.

Καθώς ανάμεσα στις δύο χώρες δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης ενόχων, ο Αρικλί εμφανίστηκε στο δικαστήριο και το απόγευμα απελευθερώθηκε. Ο Αρικλί μιλώντας στην Ραντικάλ είπε τα εξής :
¨Ζω πολλά χρόνια στο Κιργιστάν. Ο ελληνοκυπριακός τομέας θα πρέπει να ξέρει πως σε αυτή την περιοχή δεν μπορεί να κάνει παιχνίδι. Όλες οι πληροφορίες που έδωσαν στην Ιντερπόλ είναι λανθασμένες. Ακόμη και την ημερομηνία γέννησης και τα ονόματα μητέρας και πατέρα, τα έδωσαν λάθος. Το 1996 τα περιστατικά έγιναν στην Δερήνυα, Εκείνη την ημερομηνία εγώ ήμουν στην Λευκωσία. Δεν είχα καμμία σχέση με τα γεγονότα. Ο Ελληνοκυπριακός τομέας κοροϊδεύει όλο τον κόσμο με αυτά τα ψέματα. Με αυτά τα ψέματα κορόιδεψε και την Ιντερπόλ του Κιργιστάν. Όταν έμαθαν από εμάς την αλήθεια αφέθηκα ελεύθερος¨.

Εφ. Ραντικάλ 20/9/2012

Σχ : Για πολύ ηλίθιους προφανώς έχει τους αναγνώστες της Ραντικάλ αυτό το γουρούνι. Διότι το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, απλά εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης αφέθηκε ελεύθερος. Και βγαίνει αυτός και λέει πως ¨ Όταν έμαθαν από εμάς την αλήθεια αφέθηκα ελεύθερος¨…..

Εμείς να του ευχηθούμε ολόψυχα ότι έκανε, να το βρει στα παιδιά του.
 
tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: