Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Βροντερή απάντηση Αξιωματικού ...Σε ''ενστόλους'' και όχι μόνο !

Του  Σπύρου Σταματόπουλου *
 
 : "Μπροστά οι αναλώσιμοι,πίσω οι φοβισμένοι".Άρθρο για όσους πήγαν και για όσους δεν πήγαν στη συγκέντρωση !
Διαβάζοντας τους πύρινους λόγους όψιμων επαναστατών των τηλεπαραθύρων, σε συγκεκριμένα μπλογκ, αρχίζω και καταλαβαίνω ότι το παιχνίδι έχει στηθεί πονηρά και καλά κρατεί.

Ενισχυτικό της άποψής μου αυτής είναι και η συχνή παρουσία βουλευτών στις πορείες και μάλιστα από κόμματα που όταν αντικρίζουν στολή βγάζουν σπυράκια.

Μετά την πρόσφατη παρωδία της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ελαχίστων ένστολων εν ενεργεία (χρησιμοποιώ τον όρο αν και δεν συμφωνώ να αναφερόμαστε στα στελέχη των ΕΔ με αυτόν), μάλλον ναυτοπροσκόπων και ελαφράς υπηρεσίας λυκόπουλων, οι οποίοι δεν πρέπει να έχουν μετατεθεί εκτός λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά εκμεταλλεύονται τις σκληρές συνθήκες εργασίας όλων όσων υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές, συνεπικουρούμενων από αποστράτους και στελέχη γραφείων πρώην ΥΕΘΑ, οι οποίοι θέλω να δω τι θα κάνουν στις 19 Σεπ 2012, ενώ απουσίαζαν από τις παλαιότερες συγκεντρώσεις έξω από το ΥΠΕΘΑ, βγήκε ο κος Μυλωνάκης, που θα έπρεπε κανονικά να ενημερώνεται και να ελέγχει τις πηγές του, και τα έβαλε με τους αξιωματικούς της σχολής Ευελπίδων.

 Τα έβαλε επίσης και με τους αποστράτους που δεν συμφωνούν με τις απόψεις του και αναφέρθηκε απαξιωτικά και στη μνήμη των νεκρών μας στρατιωτών, υπαξιωματικών και αξιωματικών του συμμοριτοπόλεμου.

Τουλάχιστον 7.500 απόστρατοι συμμετείχαν στις εκλογές της ΕΑΑΣ και στον ΠΣΑΑΕΔ-ΣΑ περί τις 2.500 μέλη για την ενημέρωσή σας. Πόσοι συμμετείχαν στα σωματεία των καθ' έξιν πλέον φιλοξενουμένων στην εκπομπή σας; Μερικές δεκάδες, εκατοντάδες ίσως;

Δεν σας παραπέμπω στην επιστολή του Παύλου Μελά προς Ευέλπιδες γιατί μάλλον δεν έχετε κατανοήσει το βαθύτερο νόημά της. Φοβάμαι ότι έχετε παρανοήσει αρκετά πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεστε δείχνει ότι έχετε μπερδέψει τα επαγγέλματα μεταξύ τους, για πχ τους εν ενεργεία αξιωματικούς με τα ντελίβερι μπόϊς.

Ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρεσθε σε αναλώσιμους υπαξιωματικούς σούπερ ήρωες που μπήκαν μπροστά στην πορεία της 12 Σεπ 2012 και καταφέρεστε εναντίον των συναδέλφων σας αξιωματικών, ως δειλών που κρύβονται.

Φαντάζομαι ότι έχετε επηρεασθεί από την πρόσφατη χολιγουντιανή παραγωγή "Οι Αναλώσιμοι 2" που παίχθηκε πρόσφατα στους κινηματογράφους, όπου μερικοί μπρατσωμένοι και καλοπληρωμένοι σούπερ σταρ τα βάζουν με ολόκληρους στρατούς.


Θα σας θυμίσω λοιπόν τους ακριβοπληρωμένους (εδώ γελάμε) αξιωματικούς των Βαλκανικών αγώνων, μια και το 2012 είναι αφιερωμένο σε αυτούς, που πολεμούσαν από το 1912 μέχρι το 1922 πάμπτωχοι.

Επίσης θα σας υπενθυμίσω ότι αμέσως μετά την κατοχή 1941-44 οι αξιωματικοί ήταν πολύ πιο πεινασμένοι και απογοητευμένοι από ότι είμαστε εμείς σήμερα. Κατάφεραν όμως να συντρίψουν την κομμουνιστική λαίλαπα με την οποία πολεμούσαν στα ελληνικά βουνά για πέντε συνεχή χρόνια.

Τι μας λέει ο κος Μυλωνάκης για αξιοπρέπεια προτρέποντας να γίνει η στολή του Έλληνα αξιωματικού και ότι ιερό εκπροσωπεί, αντικείμενο εκμετάλλευσης κάποιων κομματόσκυλων; Μήπως νομίζει ότι η στολή του αξιωματικού είναι στολή των ταχυδρομικών υπαλλήλων των ΕΛΤΑ ή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας ή της αγροφυλακής Κάτω Κουρκούμπελης;

Χαλαρώστε κ. Μυλωνάκη και αφήστε τους συναδέλφους στα προβλήματά τους. Έχουν γνώση οι φύλακες. Εκτός και αν ο κρυφός πόθος σας είναι να τους δείτε με "άρματα" στην πλατεία Συντάγματος υπό τους ήχους των «επαναστατικών» ασμάτων της προχθεσινής συγκέντρωσης, οπότε η συζήτηση παίρνει άλλες προεκτάσεις.

Η παρανόηση που υπάρχει, κ. Μυλωνάκη είναι ότι ο στρατός δεν κατεβαίνει στους δρόμους με τη στολή για να διεκδικήσει λίγα ψίχουλα, 30-50 ευρώ, όχι, καμιά σχέση, ο στρατός κατεβαίνει γιατί του πήραν την εθνική του αξιοπρέπεια και το φιλότιμο, την τιμή και τα ιδανικά του, που στέκονται πολύ πιο πάνω από τις πενταροδεκάρες της αγοράς που βάζει το χρήμα πάνω από τον άνθρωπο και τσαλαπατάει λαούς και πατρίδες. Ο στρατός βγαίνει στους δρόμους γιατί καταπάτησαν το Σύνταγμα, το κουρέλιασαν, όπως και κάθε αξία και ιδανικό, είναι όμως, υποχρεωμένος κ. Μυλωνάκη να το υπερασπιστεί, όπως και κάθε Έλληνας, σύμφωνα με το άρθρο 120 Σ.

Οι αξιωματικοί της Σχολής Ευελπίδων και όχι μόνο αυτοί αλλά και το συντριπτικό σύνολο των υπαξιωματικών υποφέρουν όντως όπως όλοι οι Έλληνες, βρίσκονται στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου και φυλάνε Θερμοπύλες κε Μυλωνάκη, είναι ταγμένοι στην υπεράσπιση της σημαίας μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους πάνω απ' όλα.

Γιατί αποσιωπάτε τις ενέργειες των ενώσεων αποστράτων και τις παρεμβάσεις τους στους υπουργούς; Γνωρίζετε για παράδειγμα ότι ο ΠΣΑΑΕΔ-ΣΑ μήνυσε τον Γ.Παπανδρέου για το μνημόνιο; Γνωρίζετε τις ενέργειες που έκανε δίνοντας υπομνήματα για τους κάτω των 55 ετών, για τα στρατιωτικά νοσοκομεία κ.ά. όταν ήθελαν να τα ξεπουλήσουν όλα; Οι ενώσεις αποστράτων από πότε χρηματοδοτούνται από τον κρατικό κορβανά κε Μυλωνάκη;


Μπορεί ο κος Μυλωνάκης να μας πει μια ενέργεια που έκανε εναντίον του συστήματος όταν ήταν εν ενεργεία;

Μπορεί άραγε να μας πει αν επιμένει στην άποψη που είχε ως επικεφαλής ΟΚΕ Εθνικής Αμύνης στο κόμμα όπου ανήκε και έλεγε ότι ο στρατιωτικός δεν μπορεί να παίρνει σύνταξη μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας γιατί είναι πολύ νέος (σε συνάντηση με τον ΣΥ.Σ.Μ.Ε.Δ.);


Η απελληνοποίηση του στρατού και η άλωση των ΕΔ από αλλογενείς δεν σας ενοχλεί κε Μυλωνάκη; Η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις, που συνομολόγησαν επαχθή δάνεια και συμβάσεις εν αγνοία του ελληνικού λαού δεν σας πονάει κ. Μυλωνάκη; Η κατάργηση των ατομικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων στο όνομα των μνημονίων, η φτωχοποίηση, η καταβαράθρωση της εθνικής μας υπερηφάνειας, η καταδίκη στη μιζέρια και την ένδεια των παιδιών μας, το ανύπαρκτο μέλλον, η υφαρπαγή του εθνικού μας πλούτου από τους δανειστές, δεν σας προκαλούν ούτε μια τόση δα ταραχή κ. Μυλωνάκη;

Αν θέλετε οπωσδήποτε να ασκήσετε κριτική, και είναι δικαίωμά σας, σύμφωνα με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της γνώμης και της άποψης, καλύτερα να την ασκήσετε για θέματα που πονάνε αυτή τη στιγμή τους συμπατριώτες σας και αυτά δεν είναι άλλα από την υποβάθμιση της ζωής του και την καταρράκωση της αξίας και της αξιοπρέπειάς του, και ως αξία δεν εννοώ μόνο αυτή που αποτιμάται σε χρήμα, όπως προστάζει η εποχή της χρηματοκρατίας, αλλά την αξία την ηθική, την πνευματική και την ψυχική.

Και πάνω απ' όλα, κ. Μυλωνάκη, την απαξίωση του έθνους μας, την απαξίωση της ιστορίας, της παράδοσης, των ιδανικών μας. Η αποδόμηση θεσμών και αξιών όπως οι ΕΔ είναι ανήθικη και υποκρύπτει άλλα κίνητρα, φοβάμαι πολύ πιο σύνθετα από μια απλή έκφραση γνώμης, έστω και αβασάνιστης και ανενημέρωτης.

Χαλαρώστε λοιπόν και μην προσπαθείτε να γκρεμίσετε ότι έχει μείνει όρθιο σε αυτό τον τόπο, που είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις του.

* Ο Σπύρος Σταματόπουλος
Είναι Συνταγματάρχης ε.α.

ΥΓ: Επειδή «Εθνικό είναι το αληθές» τα αναγραφόμενα στο παρακάτω link σας αφορούν; σκοπεύετε να τα σχολιάσετε; http://trikalagr.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5942.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: