Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Προσεχώς… ηλεκτρονικό εισιτήριο - ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ!

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την εισαγωγή στον τομέα των Μ.Μ.Μ. του λεγόμενου «έξυπνου» ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο και θα αντικαταστήσει το χάρτινο.


Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών, ο νέος τύπος εισιτηρίου θα είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2014, κάνοντας δύσκολη τη ζωή στους λαθρεπιβάτες. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπορεί να επαναφορτίζεται από ΑΤΜ τραπεζών και από το Διαδίκτυο, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες μιας διαδρομής να μετακινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες, στέλνοντας απλώς ένα γραπτό μήνυμα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Παράλληλα, θα «εισάγει» μια δικαιότερη χρέωση των διαδρομών, καθιστώντας φθηνότερη τη μετακίνηση σε έναν κοντινό προορισμό σε σχέση με κάποιον που βρίσκεται πιο μακριά, διαχωρισμός που δεν υφίσταται σήμερα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου η τοποθέτηση ειδικών πυλών κλειστού συστήματος στα μέσα σταθερής τροχιάς θα καθιστά σχεδόν αδύνατη τη διέλευση όσων δε διαθέτουν τη σχετική κάρτα επιβίβασης. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η εγκατάσταση τέτοιων μηχανισμών στο Μετρό και στον Ηλεκτρικό θα περιορίσουν θεαματικά τη «μαύρη τρύπα» στον τομέα των εσόδων από τα εισιτήρια (περίπου 37,5 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο).

Κι όλα αυτά ενώ ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, έχει ξεκαθαρίσει ότι η αύξηση κατά 25% των εισιτηρίων στα ΜΜΜ από τις αρχές του 2013 θα επιβληθούν οπωσδήποτε, καθώς προβλέπονται μεταξύ άλλων και από το Μνημόνιο.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας 
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: