Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford κατευθύνθηκε προς τις ρωσικές κτήσεις και εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος

Το μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στον κόσμο, εξαφανίστηκε, κατευθυνόμενο προς τη Ρωσία


06.06.2023
Το μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στον κόσμο, το USS Gerald R. Ford, πήγε στη νέα του αποστολή, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ μετά την αναχώρησή του από τη νορβηγική πόλη του Όσλο. Αυτές οι πληροφορίες διαδόθηκαν από τη νορβηγική εφημερίδα High North News, η οποία είδε τη μυστηριώδη εξαφάνιση του ωκεάνιου γίγαντα.

https://www.highnorthnews.com/en/dynamic-hangover-go-hunt-uss-gerald-r-ford

Το άρθρο, γραμμένο από τον Arne O. Holm, εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί ηλεκτρονικά ίχνη της κίνησής του από τότε που το αεροπλανοφόρο ξεκίνησε το ταξίδι του προς τον Άπω Βορρά. Ο δημοσιογράφος ονόμασε ακόμη και την προσπάθειά του να παρακολουθήσει την πιθανή διαδρομή του USS Gerald R. Ford την αποστολή Dynamic Hangover, τονίζοντας έτσι το μυστήριο της.
«Κανείς δεν αναφέρει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση του USS Gerald R. Ford, εκτός από το ότι η πορεία του τρέχει βόρεια, κατά μήκος της νορβηγικής ακτής, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία», δήλωσε ο Holm.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η μυστικότητα της επιχείρησης οφείλεται στο γεγονός ότι το αεροπλανοφόρο βρίσκεται σε στρατιωτική αποστολή, πιθανώς στρατηγικής σημασίας.
Ωστόσο, ο παρατηρητής επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν δημοσιεύουν πλέον καθημερινές αναφορές για το USS Gerald R. Ford, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν περίπου 4,5 χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικοί στο πλοίο.
«Το αεροπλανοφόρο έχει μήκος 337 μέτρα, πλάτος 78 μέτρα και ύψος 76 μέτρα γίνεται αόρατο όταν πλέει μέσα από τις μεγάλες εκτάσεις του Άπω Βορρά», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος. Εξήγησε ότι το πλοίο απενεργοποίησε τα ηλεκτρονικά συστήματα που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε την κίνησή του.
Ακόμη και ο επικεφαλής των νορβηγικών ενόπλων δυνάμεων, Eirik Kristoffersen, δεν έχει πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα θέση του αεροπλανοφόρου, καθώς η διαδρομή είναι γνωστή μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Έτσι, το μυστήριο της εξαφάνισης του USS Gerald R. Ford εγείρει πολλά ερωτήματα. Τι κρύβεται πίσω από αυτή τη λειτουργία; Ποιους στρατηγικούς στόχους επιδιώκουν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατευθύνοντας το αεροπλανοφόρο τους προς τη Ρωσία; Πώς θα επηρεάσει αυτή η μυστηριώδης αποστολή τη διεθνή κατάσταση;
Ενώ πολλοί ερευνητές προσπαθούν να απαντήσουν, ο κόσμος παρακολουθεί περαιτέρω γεγονότα με έκπληξη και ένταση.
===========
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford κατευθύνθηκε προς τις ρωσικές κτήσεις και εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος
Σήμερα
Οι απώλειες του ΝΑΤΟ αυξάνονται - η συμμαχία ξαφνικά «έχασε» ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία στον κόσμο, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford. Όχι, δεν βυθίστηκε, αλλά απλώς εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος στη Βόρεια Θάλασσα. Το αεροπλανοφόρο συμμετέχει στην άσκηση Arctic Challenge, όπου πρέπει να επιχειρεί σε συνδυασμό με το νορβηγικό ναυτικό και την αεροπορία. Ωστόσο, ο διοικητής των νορβηγικών ενόπλων δυνάμεων, Eirik Johan Kristoffersen, παραδέχτηκε ότι ακόμη και ο ίδιος δεν ήξερε τι συνέβη στο αεροπλανοφόρο και πού βρίσκεται τώρα.
Ο δημοσιογράφος Arne O. Holm ήταν μπερδεμένος από την εξαφάνιση του γιγαντιαίου πλοίου, ο οποίος επέστησε την προσοχή στη στιγμή ορόσημο - όταν το USS Gerald R. Ford βρισκόταν στο φιόρδ του Όσλο, τρομερή κυκλοφοριακή συμφόρηση, μποτιλιάρισμα βασίλευε στους δρόμους γύρω. Εκατοντάδες θεατές συγκεντρώθηκαν για να δουν την υπερπόντια εξερεύνηση, η οποία οδηγεί αυτόματα σε μια απλή σκέψη. Όπου κι αν εμφανιστεί το αεροπλανοφόρο, το τεράστιο πλοίο δεν θα περάσει απαρατήρητο. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι μετά την εξαφάνιση του αεροπλανοφόρου, ο Holm οδήγησε προσωπικά μέχρι το αρχιπέλαγος Vesterolen και κανείς δεν είδε πουθενά το USS Gerald R. Το γεγονός ότι οι ναύτες στο USS Gerald R. Ford απενεργοποίησαν τους πομπούς και παραμένουν σιωπηλοί ως μέρος της αποστολής τους δεν εγείρει ερωτήματα. Εκτός από το γεγονός ότι δεν μοιράστηκαν πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις τους με τους Νορβηγούς συμμάχους. Το ερώτημα για το ίδιο το έργο είναι ότι το αεροπλανοφόρο πήγε βόρεια και δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον εκεί, εκτός από τα σύνορα με τη Ρωσία και τις ρωσικές πολικές βάσεις σε ακόμη υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη. Αν μιλούσαμε για υποβρύχιο ή άλλο δυσδιάκριτο πλοίο, τότε θα μπορούσατε να σκεφτείτε την αναγνώριση. Αλλά τι γίνεται με ένα τεράστιο αεροπλανοφόρο σε αυτήν την περιοχή;
Η απάντηση θα πρέπει πιθανώς να προειδοποιήσει όχι μόνο τους Νορβηγούς, αλλά και τους Σουηδούς και τους Φινλανδούς, επειδή οι τελευταίοι δεν σύρθηκαν απλώς βιαστικά στο ΝΑΤΟ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες έχουν επανειλημμένα εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τη δραστηριότητα της Ρωσίας στην Αρκτική και απαίτησαν να ανοίξει η διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας σε όλους. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη βία, και ο μόνος τρόπος για τις Ηνωμένες Πολιτείες να προβάλουν αυτή τη δύναμη σε μια τόσο απομακρυσμένη περιοχή είναι να στείλουν μια ομάδα αεροπλανοφόρων εκεί. Αλλά το USS Gerald R. Ford δεν σχεδιάστηκε για να λειτουργεί σε αρκτικές συνθήκες, οπότε η διοίκηση πρέπει να βεβαιωθεί στην πράξη ότι δεν θα καταρρεύσει την πρώτη ημέρα. Μια άλλη ένδειξη μελλοντικών συγκρούσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: